ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

 

Malatya milletvekilleri TBMM de laf kargaşasına girerek birbirlerine çamur atma yarışına girdiler.

CHP Malatya milletvekili Veli ağbabanın iktidar partisi vekillerle girdiği polemiğe Yine AKP Millet vekili  Öznur  Çalık aynı üslupla cevap verirken bir çok yanlış suçlamalarla birlikte bazı da doğruları dile getirmiştir.

Öznur Çalık birkaç gün önce Malatya da bir otelde Basın mensupları ile yaptığı toplantıda Malatya da yapılan sözde hizmetleri anlatırken de zorlanarak bazı konuları anlatırken kendisi bile bazı konularda duraksayarak anlatım yapmıştır.

Ben Ağbabanın avukatı da savunucusu da değilim olmam olamam ama şunu açık yüreklilikle söylemek gerekirse her iki milletvekili de “ şov “ yapmakta ustalıklarını çok net bir şekilde sergilemektedirler yok bir birlerinde farkları ancak birisi diyor ki ben “ Osmanlı “ bankasıyım.

Öznur hanım aslında ağbabaya biraz da haksızlık yapıyor. Çünkü Ağbaba her hafta Malatya ya geliyor eş dost akraba ve arkadaşları ile kah gündüz bey de kah başka bir mekan da oturup hoş sohbetler ederek Malatya hakkında bilgiler alıyor zaman zaman da öncelikle Hekimhan ve Arguvan belediye başkanlarını da ziyaret ederek bazı bilgiler alıyor ve anında Ankara ya giderek TBMM de sanki Malatya da Pütürge de Darende de Arapkirde gezmiş halkın içerisine girmiş gibi tavırlara girerek anlatıyor ancak arkası hep boş olan konu ve konularla Şov yapmaya devam ediyor.

Öznur Çalık hanım bundan değişik bir şey mi yapıyor bana göre hayır. O da resmi kurum ve kuruluşlarda almış olduğu bilgileri belgeleri alarak Malatya halkını Malatya basınını rakamlara boğarak işte efendin 15 trilyon liralık yatırımda dem vuruyor.

Bu o kadar açık saçık yanlış ki AKP iktidarı 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Ben bunu çok kez söyledim halen soruyorum bu 14 yılda Malatya da hangi yatırımı Malatya halkının hizmetine sundunuz hangi hizmeti başlayıp bitirerek halkın yaşamını kolaylaştırdınız bunu bir bilen bize açıklasın bizde bilelim. Sayın Çalık halen çat barajı bitmedi Boztepe kapı kaya ve şottik barajları halen bitmedi bitirilmedi siz Malatya da üç tane göletten bahsediyorsunuz. Yârin bir gün beyler deresi inek pınarı göleti olacak derken hangi Çalık bundan yararlanacak ya da yararlanacak mı? Onu da merak ediyorum.

Üç yıl önce “ müjde “ Karahan ve erkenek tünelleri “ bitti dediniz ancak halen bu gün hala bitmiş değil. Aynı şekilde bölünmüş yollarda Türkiye geneline baktığımızda Malatya 81 il arasında en son sıralarda. Elazığ yolu dışında ki Ankara ya açılan yol hala bitmiş değil Adana ya açılan yol Sivas’a açılan yollar bitmiş değil…Çat barajı bitmemiş bir zamanlar karanlık yer dediğiniz siz geldikten sonra hiç aydınlanmadı hatta daha da beter karartılan İnönü üniversitesi bir çok eksiklikle devam ediyor

 Vagon fabrikası atıl durumda sanayimiz yerinde saymakta kayısı istenilen durumda değil peki Allah aşkına siz ne yaptınız bahsettiğiniz yaklaşık 15 trilyon Tl nereye gitti? Neye harcadınız? Da bu işler yapılamadı gerçekten merak ediyorum ve lütfederseniz cevabınızı bekliyorum.

Kısa ve öz olarak Malatya bu 14 yıllık AKP iktidarı döneminde istediği arzu ettiği hiçbir hizmeti almamış alamamıştır. Yerel yönetimlerde ha keza şehir merkezinde Trafik tam bir keşmekeş.

 Kernek ve İsmet paşa parkları özellikleri karartılarak simgelikten çıkarılmış yeşil alan lar katledilmiş fabrikalarımız satılmış her taraf AVM ile donatılmaktadır. Bu mudur hizmet bu mudur Malatya’nın her seçimde AKP ne verdiği en az %65 oyun karşılığı bu mudur sayın vekilimiz?. Evet Ağbaba şov yapıyor ancak o ana muhalefet milletvekili ya siz hele hele siz o partinin MKYK üyesisin bakanlara başbakana en yakın olan bir isim olarak neden gerçekten Malatya ya hizmeti gerçekleştirmezsiniz?

Bu güne kadar elle tutulur gözle görülür bireysel siyasal yatırımlar hariç halkın bütününün faydalanacağı yararlanacağı tek bir hizmet ve yatırım yapmadınız bari şimdi bir bakanımız var bu bakan ile sadece Malatya diyerek yola çıkın ve gereğini yapın yapmaya çalışın derim.

Bütün bunları bir kenara bırakırsak sayın çalık bu konuşmasında bazı doğrulara da parmak basmış bakın söylediği gerçekler doğruları hep beraber okuyalım.

Öncelikle “AĞBABA ADAY OLDUKCA BİZİM OYLARIMIZ MALATYA’DA ARTIYOR” bu doğru bir tespittir

 

 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,“Malatya’yla ilgili olarak yapılan yatırımları, maalesef, hiç görmeden, bilmeden, orada yaşamadığı için, sürekli Türkiye’nin her yerinde dolaşıyor ama Malatya’da yaşamıyor, Meclise gelip sadece şov yapıyor” dedi.

Milletvekili Çalık şöyle devam ediyor “……….Arkadaşlar, bir konu hakkında da sizi bilgilendirmek istiyorum. Malatya on bir yıldır AK PARTİ’ YE çok büyük destek verdi ve var olduğu 11 seçimde de çok büyük destek verdi. Son seçimde AK Parti olarak biz yüzde 68 oy aldık, CHP yüzde 15,3. Ama ben bir şey söylemek istiyorum: Veli Bey, kıymetli kardeşim, 2007 yılında il başkanlığı yapamadı, başka bir arkadaşımıza görevi devretti. Sonrasında, hatırlarsınız, Allah rahmet eylesin, “Mevlüt Aslanoğlu” diye bir ağabeyimiz vardı. Mevlüt ağabeyin döneminde Cumhuriyet Halk Partisinin Malatya’daki oy oranı 2007’de yüzde 20’ydi, sonra 2011’de Veli Ağbaba aday oldu, CHP’nin oy oranı yüzde 18’e düştü…2015’te aday oldu, yüzde 15’e düştü. Allah Veli’yi başımızdan eksik etmesin. Biz onun sayesinde AK Parti olarak her geçen gün oylarımızı artırıyoruz ve biz, başka bir şey söyleyeyim, anket yaptırıyoruz arkadaşlar. Kafadan olma, genel merkezden dolma milletvekillerini listeleyip de Malatya’ya göndermiyoruz. Kendisinin yaptırdığı ankette Malatya’nın en çok milletvekili olmasını istediği isim kim çıkmış, kendisi çıksın açıklasın. Bana kendisi ismi verdi. Kendi yaptırdığı ankette Malatyalı hemşerilerimizin kimin milletvekili olmasını istediğini Veli kardeşim bana kendisi söyledi. Ben söylemeyeceğim. Ben söylemeyeceğim, kendisi çıksın söylesin…….”

Bakın işte burası bu rakamlar çok doğru. Rahmetli Mevlit Aslanoğlu döneminde %20 lerde olan oy bu gün %15 in altına düşmek üzere.

Neden Niçin bu oylar düşüyor? Derseniz olay gayet açık ve Çalık ın söyledikleri nedenler bazıları tabii

Veli ağbaba Malatya da ki CHP kadrolarının büyük çoğunluğunun desteği ile il başkanı oldu.

 Ancak il başkanı olduğunun hemen ertesi gün kendisini seçen seçtiren bütün CHP yöneticilerine dirsek çevirerek milletvekili olmanın hazırlığı dolayısıyla aynı bu gün baştaki uzun adamın yaptığı gibi kendisi gibi düşünmeyen kendisine hizmet ve biat etmeyeni etmeyenleri dışladı.

 Kendisini desteklemeyen başta gazeteciler ve sol sosyal demokrat düşünenleri sağa sola savurdu küstürdü kovdurdu, ihraç ettirdi velhasıl partinin içini boşalttı boşaltmaya da devam ediyor.

 Kendisine hizmet eden biat eden sabi sübyan bilgisiz birikimsiz beceriksiz kimliksiz bir takım adamları örgütün önemli yerlerine monte etti ettirdi ve neticede ilk seçimde Kemal kılıçdaroğlu rüzgârı ile Malatya da yaklaşık 89 bin oy aldılar. Ancak daha sonraki seçimlerde yerel seçimlerde zaten tamamen batarken genel seçimlerde 69 bin oya düştüler şayet bu kafa ve bu kadro ile devam ederlerse önümüzde ki ilk genel seçimlerde ne yaparlar bir milletvekili çıkar mı? Çıkarır mı? Canımız sağ olur ölmezsek bakacağız göreceğiz.

İkinci olaya ben ön seçimle geldim diyormuş.

Bu tamamen asparagas bir yorum. Çünkü ön seçim yargı denetiminde yapılan ciddi seçimlerdir.

Bunlar yargıya filan gerek görmeden kendisinin belirlediği CHP il yönetimi denetiminde adrese teslim ön seçime benzer bir iş yaptılar!!

Tabir caizse açık oy kapalı tasnif yapılan bir seçim ön seçim değildir. Onun adı adrese teslim yapılan bir seçim dir.

Toparlamak gerekirse AKP milletvekilleri de CHP milletvekili de Malatya adına bir şanssızlıktır. Hepsi hizmet yatırım yapmaktan ziyade bir daha nasıl seçilirim hesabı yapmakta halka hizmeti arka sıralara atarken zaman buldukça ilgilenmektedirler öyle olunca da işte böyle olmakta bu da Malatya’nın şanssızlığı yapacak bir şey yok

Tek doğru tespit Ağbaba Malatya da aday olduğu sürece AKP her yerde kaybetse bile Malatya da zirve yapar. Benim gördüğüm de bu doğrultuda siz nasıl görürsünüz düşünürsünüz bilmem.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.