ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Malatya da Barışa Ses Ver” Eylemi Yapıldı

 

09 Şubat 2016 20:49
Malatya da Barışa Ses Ver” Eylemi Yapıldı

 

 

HDP Malatya il örgütü kadın meclisinin Cizre’de yaşanan katliama karşı sokağa çıkma çağrısına uyan vatandaşlar Paşaköşkü Mahallesi çeşme durağında bir arada geldiler.

Hergün 19:00’da Çeşme durağında bir araya gelerek Cizre ve Sur’da yaşanan katliamlara karşı “Barış’a Ses Ver” eylemi yapacaklarını açıklayan HDP kadın meclisinin düzenlediği eyleme katılan vatandaşlar sıksık “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Savaşa Hayır barış hemen şimdi”, ” Biji berxwedana Cizre” sloganları attılar.

Yapılan eylemde bir konuşma gerçekleştiren HDP Malatya İl Eşbaşkanı Hasan Şahin, Cizre’de yaşanan olayın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtirken konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Daha önce yapmış oldukları lekelerini silmektense bu lekelerine yeni bir leke eklemiştir. Bizler bundan sonra duyarlı olacağız bu vahşete suskun kalmayacağız. Bu nedenle eylemlerimizi süreklileştirme konusunda çaba göstereceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.