ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Bakan Eroğlu ‘kara propaganda’ya sığındı: Cerattepe’de geri adım atmayacağız

 

23 Şubat 2016 15:49
Bakan Eroğlu ‘kara propaganda’ya sığındı: Cerattepe’de geri adım atmayacağız

 

 

 

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin’in Kafkasör Yaylası’ndaki Cerattepe’de ağaç kesimiyle ilgili ‘kara propaganda’ yapıldığını ve geri adım atmayacaklarını söyledi.

17-25 Aralık sürecinde ‘Milletin a…. koyacağız’ dediği ortaya çıkan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in Cerattepe’de kurmayı planladığı bakır madenine yerel halk ve doğal yaşam savunucularının direnişi sürerken Ankara’dan hiç de ümit vermeyen çıkışlar geliyor.

Reuters’a konuşan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi madenin çevreye zarar vermeyeceğini savunan Eroğlu, “Maden tamamen korumacı mantıkla inşa ediliyor. Ruhsat ve ÇED raporları alınmış mı diye bakıyoruz önce. Geri adım atmayacağız” dedi.

Madenin ‘kapalı galeri’ sistemiyle inşa edildiğinin yurttaşlara anlatılacağını dile getiren Eroğlu, “Buna rağmen ‘Açık işletme yapılacak, ağaç kesilecek’ diye kara propaganda yapıldı. ‘Su kaynakları tükenecek’ de deniyor. Oysa su başka yerden getirilecek. İşletmeci firmanın kapalı galeri sistemiyle zararsız çalışıldığını vatandaşa anlatması gerekiyor” diye konuştu.

Eroğlu sözlerini, maden yapımında kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini söyleyerek noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.