ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Aile Bakanı Ramazanoğlu: “Çocuk gelişimciye değil, imama ihtiyaç var”

 

09 Nisan 2016 18:59
Aile Bakanı Ramazanoğlu: “Çocuk gelişimciye değil, imama ihtiyaç var”

 

 

 

 

 

 

Bakanlığı bünyesindeki psikolog ve çocuk gelişimci kadrolarının yerini imam kadrolarına bırakmasına dair soru önergesini yanıtlayan Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Kullanılmayan kadrolar yerine ihtiyaç duyulan kadrolar alındı” dedi

Ensar Vakfı ve KAİMDER’de en az 45 çocuğun tecavüze uğramasını “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek meşrulaştırmaya ve çocuk tecavüzcülerini aklamaya çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’de hakkındaki gensoru önergesinin reddedilmesinden aldığı güçle gerici açıklamalarına bir yenisini ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcılarının bakanlığın 37 psikolog, 37 çocuk gelişimcisi ve 12 fizyoterapist kadrosu iptal edilirken 25 bin yeni imam kadrosu açıklamasına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ramazanoğlu, kullanılmayan kadroların iptal edildiğini iddia etti, “Kurum içi görevde yükselme ve unvan değişikliği ile KPSS sonucuna göre alınacaklar için hazırlık amacıyla kullanılmayan kadrolar iptal edilerek ihtiyaç duyulan kadrolar alınmıştır” dedi.

Ramazanoğlu, din görevlilerinin yetkileri ile ilgili ise “Görevlendirildikleri birimlere göre görev ve sorumlulukları değişmektedir” diyerek kaçamak bir yanıt verdi.

“Aile bakanı değil, sanki Diyanet İşleri Başkanı”

Bakanın yanıtına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcıları ise şöyle dedi:

Sayın Ramazanoğlu’nun, çocuklara yönelik taciz tecavüz vakalarına din görevlileri ile müdahale etmek yerine, din işlerini Diyanet’e bırakıp kendi asli görevini hatırlaması gerekiyor. Ama bakan, çocukları koruma görevini bırakmış Diyanet İşleri Başkanı gibi hareket ediyor.

Biz çok iyi biliyoruz ki bakanlığa çocuk gelişimci yerine din görevlisi alınması siyasi bir karardır. Çocuklara tecavüzü din görevlileri ile değil bu işin uzmanları ile önleyebilirsiniz. Bakanlıkta din görevlileri ile kadrolaşmak yerine, daha fazla pedagojik altyapıya sahip psikolog, çocuk gelişimcisi, eğitimci ve sosyal hizmet uzmanı alınması gerekiyor.

 

Sendika.Org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.