ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

“Ankara ile Kürt siyaseti arasındaki son siyasal köprü de yıkılmıştır.”

 

04 Mayıs 2016 00:14
“Ankara ile Kürt siyaseti arasındaki son siyasal köprü de yıkılmıştır.”

Dokunulmazlık tartışmalarından sonra;

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinin mecliste görüşülen dokunulmazlık tartışmalarında, “ HDP’li vekillere yönelik tepkileri ve dokunulmazlıkların kaldırılmasını” kınamak amacı ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

Emeksiz  Üst kavşağında toplanan HDP’lilere destek vermek amacı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), EMEP,Özgürlük ve sosyalizim Partisi (ÖSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İl yöneticileri ile partililer ve Toplumsal dayanışma derneği yönetimi ile üyeleri katıldı.

“Ankara ile Kürt siyaseti arasındaki son siyasal köprü de yıkılmıştır.” Diyen DBP Malatya İl Eş Başkanı Cem doğan şu açıklamalara yer verdi: “Dokunulmazlık tartışmalarının, faşizme geçit vermeme mücadelesine dönüştüğü meclisi marşlarla terk eden HDP’li vekillerin yüceldiği bir günü ve o güne gelene kadar yaşanan acılı ama direngen süreci tarihe not olarak düşmek üzere karşınızdayız. Oscar Wilde’ı bile bilmeyen nadan ehli AKP’lilere bu gök kubbe altında söylenmedik söz bırakmadık. Ama nadanlığın fıtratı gereği olsa gerek, barış yerine savaşı yücelttiler ve bid’at olduğunu bile bile biat ettikleri “başkanlarının”, kafalarını sıvazlaması için o vahşi görüntüleri sergilediler. Hak, hukuk, adalet, ahlâk, etik, vicdan gibi insani kavramların insansızlaştırıldığı bir politikanın ürünü, insan sıfatındaki tetikçilerin faşizmden beslenmemeleri imkânsız, evet. Ancak bu kör cehaletin ve hırsın yardakçısı durumuna düşen partilerin, direnen halklar karşısındaki yenilgileri büyük olacak. Mesele bu partileri, sola davet etmenin, silkinip kendilerine gelmelerini telkin etmenin, faşizme karşı omuz omuza mücadele etmelerini umut etmenin, AKP’nin kirli politikalarına karşı çıkmaya davet etmenin, Kürt düşmanlığı üzerinden geliştirdikleri tuzaklara düşmemeleri için uyarılarda bulunmanın çok ötesine geçmiştir artık. AKP’nin önerisine MHP’yle kol kola girip Türkiyelileşmek için canını dişine takan HDP milletvekillerine ‘dokunmak’ için sıraya giren, komünistlerin faşistlerce tutuklamasını sessizce izleyen Alman Sosyal Demokrat Parti ile aynı tarihi yanılgı içinde olan Sosyalist Enternasyonal’in üyesi CHP’lileredir asıl sözümüz: AKP’ye geçit verilmeyen Kürt illerinde aylardır yaşanan insanlık dışı saldırılar üzerinden palazlandırılan faşizmin inşa sürecinin meclis ayağı, sayenizde kotarılmıştır. Alçakça linç edilen halkın vekillerinin çırpınışları, ırkçılık sosuna bulanarak kamuoyuna sunulurken sergilediğiniz sessizlik sayesinde Ankara ile Kürt siyaseti arasındaki son siyasal köprü de yıkılmıştır. Legalleştirdiğiniz nur topu gibi faşist yönetimin kulağına, ‘başkan’ diyerek ezanı da sizler okursunuz artık. Bilin! Çanak tuttuklarınız tarafından sıvazlanıp alkışlanmayacak, yargılanacaksınız! İşte o zaman Ortadoğu’nun tek demokratik gücü olan Kürtlere karşı sergilediğiniz tutum nedeniyle utanacaksınız. AKP ile birlikte, mecliste grubu bulunan tüm partiler ve milletvekilleri, bilin! Tarih karşısında zafer, direnen halkların olacaktır ve sizler tarihin karanlık ve kirli sayfalarında isminizle değil, zulmünüzle birlikte anılacaksınız. “ dedi

EMEP Malatya il örgütü Başkanı Kemal Gültekin ise, “HDP bizimde irademizi yansıtmaktadır, sadece bizim irademizi değil 6 Milyon seçmenin iradesini yansıtmaktadır. Türkiye’de demokrasiyi temsil etmektedir. Bizler EMEP olarak, meclisin içinde veya dışında, kesinlikle Milletvekillerimizin dokunulmazlığı kaldırılsa dahi arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Türkiye böyle bir çıkmaza daha öncede DEP Milletvekillerinin yaka paça meclisten tutuklanıp çıkarılmasına tanıklık etmiştir. Türkiye’yi 20 yıl geriye götürmüştü bu olay, belki demokratik anlamda  yeni bir DEP olayı Türkiye’yi bir 20 yıl daha geriye götürecektir.” Dedi.

Toplumsal Dayanışma Derneği Malatya Şubesi tarafından konu ile ilgili açıklama yapan Hasan Kaya ise, “HDP bu ülkenin vicdanıdır, HDP’ siz bir parlamento düşünmek mümkün değildir” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.