ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

DBP “ Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalamayın”

 

29 Ekim 2016 01:36
DBP “ Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalamayın”

 

 

Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasın ardındanDBP tarafından yapılmak istenen basın açıklaması Malatya Valiliği’nin genelgesi ile engellendi.

DBP Malatya İl Örgütü’nün saat 13.00’da Emeksiz Kavşağı’nda yapmak istediği basın açıklaması güvenlik şube ve çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi.

DBP’ li yetkililer ve polisler arasında yapılan konuşmalarda Valiliği’nin genelgesi gerekçe gösterilerek Malatya’da izin almadan yapılması planlanan basın açıklaması,  oturma eylemi, bildiri dağıtımı gibi tüm etkinliklerin yasaklandığı ortaya çıktı.

DBP’ li yetkililer valilik genelgesinin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle polisin uygulamasına tepki gösterdi.

Polis ekipleri ise valilik kararına kesinlikle uyulacağını ve basın açıklamasını yapılması durumunda müdahale edilerek idari para cezası kesileceğini ifade ettiler.

DBP’ liler ise valilik kararını ve polis uygulamasını alkışlarla protesto ederek bakın açıklamasını yapmak üzere parti binasına geçtiler.

Parti binasında yapılan açıklamada, gözaltı larla ilgili şunlar söylendi: “Erdoğan, AKP iktidarı halkın iradesini teslim alamayacak. Bilindiği üzere Diyarbakır Büyükşehir belediye eş başkanları, sayın Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasının ardından evlerinde ve Büyükşehir belediyesinde arama yapılması son derece keyfi ve hukuksuz bir uygulamadır. Erdoğan ve AKP iktidarı, halkın iradesini çiğnemek adına tam bir intikam duygusuyla sürdürmektedir. Kürk halkının siyasi iradesine karşılık bu düşmanca tutumla, demokratik siyaset ve muhalefetin tasfiyesi hedeflenmektedir. Kışanak Ve Anlı’nın, gözaltına alınmış olmaları demokratik siyasete karşı ilan edilen savaşın çılgınlık aşamasıdır. Bu hukuksuz, keyfi gözaltı evrensel insan haklarına, demokratik hukuk ilkelerine ve Türkiye’nin imzalamış olduğu, uluslar arası demokratik sözleşme ve anlaşmalara aykırıdır.

Erdoğan, AKP iktidarının yarattığı bu zulüm, baskı ve hukuksuzluk ortamı asla kabul edilemez, bu tarihten sonra yaratılan kaos ortamının sorumlusu siyasi iktidardır. Uyduruk gerekçelerle gözaltına alınan Diyarbakır belediyesi eş başkanları derhal serbest bırakılmalıdır. Türkiye ve Dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, demokrasi ve barış güçlerine, uluslar arası kuruluşlara ve parlamentolara çağrı yapıyoruz. Bu hukuksuzluk karşısında suskun kalamayın”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.