ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Malatya'da coşkulu Newroz kutlaması

 

22 Mart 2018 13:18
Malatya'da coşkulu Newroz kutlaması

 

 

    Malatya’da Newroz kutlaması için sabah saatlerinde Emeksiz Alt Kavşağı’nda bir araya gelen işçi ve memur sendikaları ile siyasi parti ve dernekler, “Direne direne kazanacağız”  sloganlarıyla 1 Mayıs Meydanı’na yürüdü.

Coşkulu bir topluluğun sloganlar atarak 1 mayıs meydanına girmesi ile başlayan ve Newroz ateşi yakılan etkinliğin geçen yıllara göre biraz daha coşkulu olmasına rağmen sayısal ve katılım anlamında az olduğu görüldü. Konu ile ilgili etkinliği düzenleyen komiteye sorduğumuz soruya “ her ay her gün insanlarımız toplanıp suçlu suçsuz götürülmekte ve büyük bölümü tutuklanmaktadır. OHAL in hüküm sürdüğü bir ortamda halkın her hareketinin kontrol altına alındığı bir zamanda insanlarımız biraz da olsa çekine biliyorlar. Bütün bunlara rağmen halkımız Newrozunu kutluyor adi cani dahoka karşı verilen özgürlük barış ve kardeşlik anlayışından vaz geçmeden yollarına devam ediyorlar bu etkinliğimizde bütün zorluklara baskılara rağmen gerçekleşmektedir bize yardımcı olan etkinliğimize gelen herkese teşekkür ediyoruz tüm ülkemizde Newroz piroz ba “ dedi  

     Savaşa karşı barış mesajlarının verildiği kutlamada, tertip komitesinde yer alan siyasi parti ve kurumlar temsilcileri halkı selamladı.

 HDP İl Eş başkanı Mustafa Aksu’nun konuşmasıyla başlanan kutlama, Newroz ateşinin yakılması ardından konser ve halaylarla devam etti.

 

‘Kemal Kurkut Newroz alanında olmaya devam edecek’

 

      Ardından konuşan HDP PM üyesi Selma Metin, geçtiğimiz yıl Diyarbakır Newrozu’nda polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut’u andı.

      Selma, konuşmasında şöyle dedi: “Kemal, Malatya’da filizlenmiş, büyümüş ve tüm baskılara rağmen başını önüne eğmeden direnmiş bir gencimizdir. Bu sebeple bugün Malatya’da gerçekleşen bu Newroz etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm gençlerimizi selamlıyorum. Kemal’i unutmayacağız. Kemal siz duyarlı ve direngen gençlik sayesinde Newroz alanında olmaya devam edecektir.”

       Sonrasında tek tek konuşan siyasi parti ve kurum temsilcileri, AKP iktidarının emekçilere dayattığı antidemokratik uygulamaların son bulması için mücadeleyi yükseltme çağrıları yaptı. Miting, Taylan Yıldız müzik grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.