ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

1 Mayıs Malatya'da büyük bir coşku ile Kutlandı

 

01 Mayıs 2019 04:04
1 Mayıs Malatya'da büyük bir coşku ile Kutlandı

 

 

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Malatya’da Turan emeksiz üst kavşağında ki meydan da büyük bir coşku ile kutlandı. Yüzlerce kişi, ellerinde ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartları taşırken, Ankara’da 10 Ekim 2015’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler unutulmadı.

       1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Turgut Temelli de toplanan siyasi partilerin üyeleri, sendikaların temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Emeksiz Yüzüncü Yıl Meydanına kadar yürüdü. Çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polisler, alana girecekleri aramadan geçirdi.

        Aileleri tarafından Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı pankart taşınırken, hep bir ağızdan 1 Mayıs Marşı söylendi.

       Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, Eğitim-İş Malatya Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, etkinlik öncesi CHP Malatya İl Teşkilatı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

         Yüzüncü Yıl Kavşağı’nda düzenlenen mitingde konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Kazım Albayrak, “1 Mayıs, bütün ülkelerin işçilerinin, emekçilerinin bilinçli bir hayat için uyanışları, zulme ve baskıya karşı mücadele, milyonlarca emekçinin açlık ve yoksullukta kurtulma mücadelesinde birlik oldukları gündür. 1 Mayıs, iki dünyanın karşı karşıya durduğu; kardeşlik ve özgürlük dünyası ile kölelik, emekçilerle sermaye dünyasının karşı karşıya olduğu günüdür. 1 Mayıs, emekçilerin çalışmasıyla yaratılan gelirlerin, servetin bir avuç zengin için değil bütün çalışanların, yurttaşların yararına kullanacağı bir toplumsal düzen için mücadelenin adıdır” dedi.

         Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyaset ve toplumsal bunalım derinleşiyor. 2019 yılında hayat pahalılığı, döviz kurunun, faizlerin rekor kırdığı bir ortamda gerçek enflasyon yüzde 50 olmasına rağmen kamu çalışanlarına enflasyon farkı ile yüzde 11. Yoksullaşmanın farkını görüyorsunuz.

         Tarım ve hayvancılıkta yüzde 13 gibi bir küçülme olurken, girdi fiyatlarının artması ülkemizi tarım ve hayvancılıkta geçmişte ihraç yaptığı alanlarda ithalatçı bir ülke durumuna düşürdü. Bu milyonlarca çiftçimizin yoksulluğa ötelenmesi demektir. Ayrıca ithal edilen et ve tarım ürünlerinin kalitesi halkımızın alışkın olmadığı düzeydedir.”

 

İş kazalarının ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Albayrak, “Her yıl ortalama 700 bin kişi iş kazası geçiriyor. Bunların yüzde 72’si kayıt dışı. 2015 yılındaki istatistik; en az bin 730 işçinin iş kazalarında öldüğünü gösteriyor. Bunlar kadın, çocuk, yaşlı ve göçmen işçileridir. Ülkemizdeki toplumsal yaşam, son yıllarda büyük sorunların içine itilmiştir” diye konuştu.

Daha sonra DİSK ve TMMO temsilcilerinin konuşmalarından sonra 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, davul ve zurnayla halayların çekilmesi ve konserin ardından sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.