ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Ethem Sancak “ Arabım…..Türk olmaktan üzülürüm

 

10 Ocak 2020 12:16
Ethem Sancak “ Arabım…..Türk olmaktan üzülürüm

Büyük şehir belediyesinin “ hemşeri ilan ettiği;

 

 

 

Malatya büyükşehir belediye meclisinin son toplantısının son dakikasında büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan’ın önerisi ile Malatya ya hemşeri olarak oy çokluğu ile kabul edilen ve berat verilmesine karar verilen Ethem Sancak ın 14 / 9 / 2009 tarihinde YENİÇAĞ gazetesine verdiği beyanat.

Bu açıklamalardan sonra hangi Malatyalı hangi milli ve milliyetçi bu vatandaşı hemşeri olarak kabul edecek gerçekten merak ediliyor.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşerisi Siirtli iş adamı Ethem Sancak Sabah gazetesinde Şelale Kadak’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk olmaktan üzüleceğini ifade eden Sancak, Türk kökenli olmayan vatandaşların “ ne mutlu türküm” denmesinin istendiğini belirtip “ ya niye desinler “ sorusunu sordu.

Başbakan Erdoğan’a yakınlığını gizlemeyen Sancak ın sözleri şöyle “ Benim hanımım Alevi ve Erdoğan’ı seviyor. Bu bir Kürt açılımı değil, demokrasi açılımı. Kimsenin ayrıcalığı olmayacak. Önce Kürt yok deniliyordu. Sonra Kürt realitesi var ama desinler ki ne mutlu türküm diyene. Ya niye desinler ben Türk değilim ben arabım. Türk vatandaşıyım ve onur duyuyorum ama ben aslen arabım. Ben Türk olmaktan mutluluk duymam üzülürüm. Aslımı niye inkâr edeyim ki? Aslını inkâr eden haramzadedir. Köyün ismini değiştirdiler.Benim köyümün ismi Sini ..Gelmiş bakmışlar çakıllar var Çakılı yapmışlar sen buranın yüz yıllık ismini niye değiştiriyorsun? “

Kaynak ; Yeniçağ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.