ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Fikri Sağlar: genel başkan adayımızı Mart'ın ilk haftası içinde açıklayacağız

 

27 Şubat 2020 10:53
Fikri Sağlar: genel başkan adayımızı Mart'ın ilk haftası içinde açıklayacağız

 

 

         CHP'de ortak aday çıkarma konusundaki girişimleri sürdüren isimlerden birisi de partide "sol blok" olarak adlandırılan grupta yer alan eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar. SHP-DYP koalisyon hükümetinde bakanlık görevi de yapan Sağlar, CHP'nin parti program ve tüzüğündeki gibi "emekten yana, sol sosyal demokrat" kimliğine dönmesi gerektiği görüşünde.

        Sağlar, CHP geleneğinde, adayların üyeler tarafından tespit edilmesinin esas olduğuna dikkat çekiyor ve mevcut parti yönetiminin tam tersi bir anlayışta olduğunu savunuyor. Sağlar, 31 Mart yerel seçimlerinde kazanılan başarının yadsınamayacağını, ancak bu başarının partinin yönetim anlayışına dönülmesini savunan demokrasi güçlerinin, partilerin bir araya gelmesinden kaynaklandığını" ifade ediyor.
        CHP'nin seçim döneminde verdiği "parlamenter sisteme dönme" sözünü, seçimler sonrasında unuttuğunu belirten Sağlar, "CHP'nin yüzünü sola döndürecek" bir kadro hareketi için çalışma yürüttüklerini ve bu kadronun "sözcülüğünü" yapacak bir aday çıkaracaklarını söylüyor:
        "Yerelde Türkiye'nin yarısından fazlası iktidarda olan belediye başkanlarının başarılı olması lazım. Bizim de başarı olması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ama genel merkezin belediye başkanların üzerinde kurduğu baskıyla örgütü ele geçirme ve tekrar aynı kişilerin aynı yerlere gelme anlayışına da karşı çıkmak gerekiyor.

        O nedenle yüzünü sola döndürmek ve CHP yi iktidar yapma doğrultusunda bir çalışma var. Bu çalışmanın sonucunu da, Mart'ın ilk haftasında ortaya koyacağız.
         "Parti içerisinde, devrimci demokrat ve Türkiye'ye sahip çıkan, alanlarda meydanlarda, demokrasi mücadelesi veren insanlar.

        Onlar suskun ama büyük bir çoğunluk ve kurultayda gerekli olanı yapacaklar. Biz de onlara hizmet edecek bir yapıyı çıkaracağız.

         CHP'nin yüzünü gerçek sola döndürecek kadroların bir arada yol yürüyeceği ve içinden bir kadro hareketiyle birisini sözcü olarak çıkarıp genel başkan adayı yapacağı bilinmelidir."dedi
 
Sağlar, "kadro hareketi "nin genel başkan adayını 5 ya da 6 Mart'ta açıklayacaklarını da vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.