ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

SAVAŞA HAYIR!

 

03 Mart 2020 11:30
SAVAŞA HAYIR!

 

 

       Son zamanlarda ki hükümetin politikalarını eleştiren ve İDLİP Olayları başta olmak üzere her türlü Savaşa hayır diyen PSAKD yazılı bir açıklama yaparak bir kez daha gençlerimiz askerlerimiz nedeni çokta belli olmayan savaşlarda ölmesin öldürülmesin savaşlar olmasın dedi.

         PSAKD genel merkezince Yapılan açıklama da “AKP hükümetinin akıldışı, öngörüsüz, siyasal İslamcı hayallerle gözü kararmış gerçeklikten kopuk Suriye politikasındaki ısrarı nedeniyle insanlarımız ölmeye devam ediyor.

 Gencecik insanlarımızın hayatlarını kaybetmeleri yüreğimizi kanatmıştır.

 Bu yanlış politika nedeniyle Suriye halkları da büyük acılar çekmektedir.

        Suriye’de çeşitli bölgesel ve emperyalist güç odaklarının yönlendirmesiyle hareket eden ve dünyanın her yerinden getirilen cihatçı katillerin Suriye’yi yıllardır teröre boğması nedeniyle Suriye’de milyonlarca insan yerinden yurdundan olmuş, canlarını kurtarmak için başka ülkelere sığınmak zorunda kalmışlardır.

        Suriyelilerin bu şekilde sığındıkları ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Türkiye’de yaklaşık 4-5 milyon arası Suriyeli sığınmacının olduğu bilinmektedir. Kendi yanlış politikalarının yol açtığı ölümler ve acılar yetmezmiş gibi bir de sığınmacılar ve mülteciler Batı ülkeleriyle pazarlık konusu yapılmaktadır.

        Bir hukuk devletine yakışmayacak şekilde sığınmacıların ve mültecilerin sınırlara doğru gitmeleri teşvik edilmektedir. Sınırlara yığılan bu sığınmacıların ve mültecilerin görüntüleri insanlığa sığmamaktadır.

        Hem bir ülkeyi yıkıma uğratacak politikalar güdüp hem de bu politikaların yol açtığı savaşlardan dolayı ülkenize sığınan mültecileri pazarlık kozu olarak kullanmak vicdani ve ahlaki bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşımdan derhal vazgeçilmelidir.

           Gencecik insanlarımızın gerçeklikte hiçbir karşılığı olmayan siyasal İslamcı hayaller uğruna yok yere ölüme gönderilmelerini kabul etmiyoruz. Suriye dışındaki birtakım emperyalist ve bölgesel güç odaklarının yıllardır kendi çıkarları doğrultusunda Suriye halklarını acıya ve ölüme boğmalarını kabul etmiyoruz.

         Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar vermelidir. Suriye dışındaki bütün ülkeler Suriye’den ellerini çekmelidirler. Bu anlamda da AKP derhal savaş politikalarından vazgeçmeli ve Suriye’den çekilmelidir. Türkiye, Suriye ve bütün bölge ülkeleri ve halkları için en doğrusu budur.

 

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.