ALTIN
 2.430,39
DOLAR
 32,3184
STERLİN
40,4564
EURO
 34,6003

HRANT DİNK VAKFI’NA TEHDİT KURUMSALLAŞMIŞ IRKÇILIĞIN SONUCUDUR

 

31 Mayıs 2020 22:33
HRANT DİNK VAKFI’NA TEHDİT KURUMSALLAŞMIŞ IRKÇILIĞIN SONUCUDUR

 

 

     29 Mayıs tarihinde Hrant Dink Vakfı kamuoyuna bir açıklama yaparak aldıkları tehdit mesajlarında ülkeyi terk etmelerinin talep edildiğini, Rakel Dink’in ve avukatlarının ölümle tehdit edildiğini duyurdu.

     27-28 Mayıs tarihlerinde, e-mail yoluyla gelen tehdit mesajları Hrant Dink Vakfı’nin temsil ettiği değerleri ve ayrımcılığa karşı mücadelesini, Hrant Dink’in insan hakları savunucularına yol gösteren anısını hedef alıyor.

        Mesajlarda, “ Burayı terk edin”, “ Bir gece ansızın gelebiliriz” ibareleri, çok tanıdık bir nefret dilidir ve 1915 yılından bu yana sürdürülen uygulamaların ve söylemlerin sürekli kıldığı bir dildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişle hesaplaşmayı reddettiği gibi şiddeti meşrulaştıran bir dil ve pratik sergileyerek nefreti toplumsallaştıran tehlikeli bir yol izliyor.

      Mezarlara yapılan toplu saldırılar, televizyonlardan açık şiddet çağrıları hiçbir yaptırım ilk karşılaşmıyor. Hrant Dink Vakfı’na gönderilen tehditlerin arkasında işte bu ‘meşrulaştırıcı’ devlet aklı ve pratiği yatıyor.

       Hrant Dink Vakfı yaptığı açıklamayı, tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğini duyurarak bitirmiş.

İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak, Hrant Dink Vakfı’nın bu mücadelesinin her zaman yanında olacak, her türlü ayrımcı, ötekileştirici, ırkçı nefret diline karşı mücadelemizi sürdürecek ve Hrant Dink’in anısını yaşatmaya devam edeceğiz.

 

İnsan Hakları Derneği

İstanbul Şubesi

Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.