ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Astsubay’ın Babası Oğlunun Serbest Bırakılmasını çok İstedi..... Ancaak

 

17 Şubat 2021 06:35
Astsubay’ın Babası Oğlunun Serbest Bırakılmasını çok İstedi..... Ancaak

 

 

 Gara operasyonunda şehit düşen Semih Özbey in babası Gürsel özbeyin yaklaşık 3 yıl önce oğlunun PKK nın elinde olduğunu ve onu kurtarmak için çalmadık kapı bırakmadığını anlatan bu haber den de görülüyor ve anlaşılıyor ki babanın gayretlerine İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlunun çok gayretlerine rağmen iktidarın bu konu da esirlere çok da fazla sahip çıkmadığı çıkamadığı görülmektedir.Şimdi ailenin yanında ayrılmayan poz veren vekiller o gün babaya da Semihe de sahip çıkmadılar

******

Habere bakalım;               

                Tunceli'de PKK örgüt mensupları tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Astsubay Semih Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, İHD Malatya şubesinde, oğlunun serbest bırakılması yönünde açıklama yaptı.

              Tunceli'de 2 yıl önce özel aracıyla Malatya'ya giderken, Tunceli-Pülümür Karayolu üzerinde PKK örgüt üyeleri tarafından durdurularak alıkonduğu iddia edilen Astsubay Semih Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya İnsan Hakları Derneği’nde(İHD) yaptığı açıklamada, oğlunun 750 güne yakındır örgüt mensuplarının elinde olduğunu belirterek, serbest bırakılmasını istedi.

 

 “Bu Çocukların Örgütün Elinde Olduğu Bilinmesi Lazım”

 

Özbey, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Bir baba olarak, 2 yıla aşkın süredir çalmadık kapı bırakmadık. Netice itibari ile geldiğimiz aşamada İHD Genel Merkezi ile bir çalışma yapmaktayız, çalışma neticesinde bu çocukların getirilmesi için, gerekli olan şartlardan bir tanesi, bu çocukların örgütün elinde olduğunun bilinmesi için kamuoyunun oluşturulması. Ben burada sizlerden şunu talep ediyorum, bu haberin mutlak suretle kamuoyu oluşturulması için yayalım, herkese duyuralım"

 

 “Devlet Büyüklerimize Sesleniyorum”

 

                  Başkan Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu çocukların getirilmesi için biz geçen hafta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve bazı Milletvekillerimizle birlikte, kamuoyu oluşturulması adına, bu çocukları bir an önce sağ salim bırakılmasını, ailelerine kavuşturulmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle kamuoyunun, burada çok hassasiyet göstermesi gerekiyor.

                 Burada devlet büyüklerimize de sesleniyorum, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, bu çocuklar bu ülkenin gerçeği, bu çocuklar 2 yıla aşkındır götürüldüler, bir şekilde tutuluyorlar. Bizim bu ıstırabımızı dindirmek için, devlet olarak, hükümet olarak bir çalışma başlatın.”

 

 Öztürkoğlu “Devlet Büyüklerimiz Bir Girişimde Bulunsunlar”

 

                   İHD Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu da konuya ilişkin şunları söyledi; "Biz insan hakları savunucuları olarak zaten böyle bir girişimde bulunmuşuz, Gürsel Başkanımızla birlikte böyle bir çalışma içerisindeyiz.

                İnsan hakları savunucuları olarak biz diyoruz ki; PKK'nın elinde olan çocukların ailelerine bir an evvel teslim edilmesini talep ediyoruz. Özellikle devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, siyasi partiler olmak üzere, bir girişimde bulunsunlar, kamuoyu oluştursun ve çocuklar sağ salim ailelerine teslim edilsin."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.