ALTIN
 2.430,39
DOLAR
 32,3184
STERLİN
40,4564
EURO
 34,6003

GÖNÜL SOHBET TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

 

11 Nisan 2022 20:38
GÖNÜL SOHBET TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

 

 

Daha önce ALİ KAPISI çadır cem evinde 7 – 8 kişi ile ilk toplantısı yapılarak sürecin değerlendirilmesinden sonra daha geniş ve kapsamlı bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

9 Nisan da Haçova derneğinde çok fazla katılımla gündemli toplanma kararı alınmıştı.

Aynı gün Haçova derneğinde yaklaşık 40 kişi ile toplantı gerçekleşti.

 

Toplantının gündemi

  • Malatya genelinde var olan gönül dostlarını bütünleştirmek
  • Cemal gürsel mahallesinde projelendirilen “ CEM EVİ “ İnşaatının yapılması
  • Kurul oluşturulması ( Üst kurul )

Gündemin 1. Ve 2. Maddeleri tartışıldı ve tüm ilçelerde ki cem evleri ile irtibata geçilerek gönül dostları zincirinin büyütülerek çoğalmasını ilgili muhtar ve derneklerle görüşerek gönül dostları halkasını genişleterek Malatya geneline yayılması kararları alınmıştır.

Gönül dostlarına eline diline beline sahip olan gıyap etmeyen ve provokatörlük mesleğini sürdürmeyecek olan herkes katkı sunar ve üst kurulun oluru ile katılabilir.

2. Madde olarak gündeme geçildiğinde Eşref Doğan dede Cemal gürsel Mahallesinde yapılması planlanan CEM EVİ ile bilgi veRDİ.

 Eşref Doğan dede projenin hazır olduğunu önümüzde ki en yakın günde Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkanın katkıları ve katılımı ile ilk kazmanın vurulmasının yakın olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili katılımcılar bu çok önemli çalışmayı takdirle karşıladıklarını ve mutlaka herkesin bu projeye destek vermesi gerekliliğini anlattılar.

Yeni yapılacak olan çok kapsamlı Malatya da ki gönül dostlarına çok ciddi hizmetler sunacaktır. Bu proje bitirilip hizmete sunulduğunda kurban kesim yerleri büyük mutfağı sosyal tesisleri araç park yerleri tabii ki büyük cem evi salonları gibi hizmet alanları olacak ve her gönül dostunun istediği zaman istediği şekilde kurbanını kesme ve hizmetini yapma olanağına sahip olacak.

3. Maddeye geçilemedi çünkü Haçova derneğinde o saatlerde Mevlit programı olması nedeni ile önümüzde ki toplantıya ertelenmiştir.

Önümüzde ki toplantı CEM EVİ temel atma töreninde önce kararlaştırılacak bir günde yapılmasına karar verilerek toplantı dağıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.