ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Malatya da aleviler ve demokratlar yüksek sesle haykırdı. UNUTMAYACAĞIZ AFFETMİYECEĞİZ… SİVAS’IN IŞIĞINI SÖNMEYECEK.

             Malatya PSAKD başkan ve yöneticileri uzun zamandır 2 Temmuz arifesinde Malatya da bölgeleri de katarak geniş kapsamlı bir panel yapmak 2 Temmuz şehitlerini bir kez daha anmak için olağan üstü gayretler sarf ettiler. 

25 Haziran 2022 19:33
Malatya da aleviler ve demokratlar yüksek sesle haykırdı.  UNUTMAYACAĞIZ AFFETMİYECEĞİZ… SİVAS’IN IŞIĞINI SÖNMEYECEK.

Malatya da aleviler ve demokratlar yüksek sesle haykırdı.

UNUTMAYACAĞIZ AFFETMİYECEĞİZ… SİVAS’IN IŞIĞINI SÖNMEYECEK.

            Malatya PSAKD başkan ve yöneticileri uzun zamandır 2 Temmuz arifesinde Malatya da bölgeleri de katarak geniş kapsamlı bir panel yapmak 2 Temmuz şehitlerini bir kez daha anmak için olağan üstü gayretler sarf ettiler.

              24 Haziran da saat 13. 30 başlanacak olan panel Malatyalılarca yoğun bir katılımla başladı.

Panele PSAKD Genel başkanı Cuma Erçel ve genel sekreter ve GYK üyeleri de genel merkez olarak tam destek vererek PSAKD Malatya şube başkanı Latife ulutaşın çalışmalarının takdiri anlamını taşımaktaydı.

            Panel başlarken Alevi dedelerinin izniyle olurları ile SEMAH ekibi bütün güzelliği ile sahnede yerini aldı ve ibadetini gerçekleştirdi.

            Sabancı kültür merkezinde yapılan Panelin açılışı ve saygı duruşundan sonra konuşan PSAKD Malatya şube başkanı Latife Ulutaş 2Temmuz katliamını bir kez daha anarak unutmayacağız af etmeyeceğiz, Sivas’ın ışığı sönmeyecek.

              Diyerek yaptığı açıklamada genel merkez yöneticilerinin katılımından dolayı memnuniyetini belirterek “ 2 Temmuz MADIMAK Şehitleri anma ve panel programımıza katılan tüm canlarımıza, PSAKD bölge şubelerine, Genel başkanımız Cuma Erçe genel sekreterimiz İsmail Ateş ve GYK üyelerine, demokratik kurumlarımıza, tüm üye ve pir sultan dostlarına teşekkür ederiz.

           Önceki dönem genel başkanımız, Madımak Oteli’nde yaralı kurtulan Yazar Ali Balkız, tüm gerçekliğiyle Sivas ta yaşananları anlatması duygusal anlar yaşattı hepimize. Kendisine çok teşekkür ederiz. Emeğine sağlık.

Genel başkan Cuma Erçe ise yaptığı konuşmada Malatya şube başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederek Türkiye de yaşanmakta olan anti demokratik uygulamaları ekonomik sıkıntıları anlatırken “ Bu hükümet ilk kurulduğu günlerden itibaren birçok kez “ alevi çalış tayları” yapmış olmalarına rağmen halen bu güne kadar “ Alevi “ lerin sorunu çözülmemiştir.

 CEM evlerimiz tanınmamış Madımak kültür merkezi yapılmamış halen din dersi zorunluluğu devam etmektedir. Buda bize gösteriyor ki biz demokratik yollarda haklarımızı aramaya devam edeceğiz birleşeceğiz bütünleşeceğiz haklarımızı haykırarak mücadele ederek elde edeceğiz” dedi

Etkinliğin bitiminden sonra 2 Temmuz şehitleri tekrar tek tek anılırken hep bir ağızdan;

UNUTMAYACAĞIZ AFFETMİYECEĞİZ.

SİVAS'IN IŞIĞINI SÖNMEYECEK.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.