ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan partiden istifa etti

Hasankeyf Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan dün AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Tarhan, belediyede kayırma var iddiasında bulundu. 

05 Ağustos 2022 03:55
AKP’li Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan partiden istifa etti

 

 

               Hasankeyf Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan dün AKP’den istifa ettiğini duyurdu. Tarhan, belediyede kayırma var iddiasında bulundu.

             Batman Hasankeyf Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi AKP’li Abdullah Tarhan, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamayla AKP’den istifa ettiğini duyurdu.

               Tarhan, yaptığı istifa açıklamasında, “Son Zamanlarda AKP’li Belediye Başkanımız ve AKP İlçe Başkanımız adeta aile şirketi kurup ilçeye gelen kadro ve işlere yeğenlerini ve akrabalarını yerleştirmiştir.

              Bu durum hem seçmenler hem de yurttaşlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. Hasankeyf’te 400-500 gencimiz işsiz dururken yöneticilerimiz akrabalarını, yeğenlerini işe getirmişlerdir. Bu güne kadar bu olaylardan dolayı partiden ayrılmadığımdan için gençlerimizden özür dilerim” sözlerine yer verdi.

Tarhan, belediyede kayırmalar yapıldığını iddia ederek, yaşananları Cumhuriyet’e anlattı.

 

 “İNKÂR EDERLERSE LİSTELER ELİMDE”

 

           Uzun yıllardır AKP’de belediyecilik yaptığını ifade eden Tarhan, “2007’den beri belediye meclisinde görev yapıyorum. AKP’yi 5 dönemdir belediyede kazandıran benim sevenlerim, akrabalarım, dostlarımdır” dedi.

            Kadroya alımlarda yaşanan haksızlığın 1-2 senedir olan bir durum olduğunu belirten Tarhan, “Hasankeyf’in yeni yerleşim yerine geçmesiyle beraber bu durum yaşanmaya başladı.

             Hasankeyf’te bin 500 tane gencimiz var, onlar dururken AKP Teşkilatı ve Belediye Başkanları, İlçe Başkanları gelen bütün kadroları yeğenleriyle, akrabalarıyla doldurdu. İnkâr ederlerse elimde tüm listeler var, o kişiler hâlâ kadroda çalışıyorlar” dedi.

              Eski bir siyasetçi olarak bu durumu doğru bulmadığını ve bu yüzden partiden istifa ettiğini söyleyen Tarhan, “Hasankeyf gençlerini ve yurttaşlarını düşünerek bu durumu Belediye başkanlarına, milletvekillerine, İl başkanlarına, bölge koordinatörlerine dile getirdim, hepsine aylarca durumu anlattım kimse bir önlem almadı.

            Ben de partiden istifa etmek mecburiyetinde kaldım. Her zaman yurttaşımın, gencimin yanında olacağım” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.