ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı Malatya’da!

   İki gün boyunca sürecek olan Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı, 15-16 Ekim tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirilecek. 

12 Ekim 2022 13:32
Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı Malatya’da!

 

           İki gün boyunca sürecek olan Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı, 15-16 Ekim tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirilecek.

            Kendisini Kemalist çizgide tanımlayan bir grup genç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok STK’ nın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki Kemalistlerin katılımıyla bağımsız bir organizasyon olarak 15-16 Ekim tarihinde Malatya’da Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı’ nın gerçekleştirileceğini açıkladı.

             Çalıştay süresi boyunca Türkiye’nin doğusundaki sorunlar 5 başlık altında incelenecek ve yapılacak olan atölyelerde bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üretilmeye çalışılacak. Çalış tay süresi boyunca 5 konuda 6 konuşmacı konferanslar verecek.

              İlk gün düzenlenecek olan konferanslarda “Doğu Sorunu”, “Doğuda Örgütlenme”, “Doğuda Akademi ve Üniversiteler”, “Doğuda Yatırım Sorunları” ve “Doğuda Tarikat ve Cemaat Yapılanmaları” başlıkları ele alınacak.

              Çalış tayın ikinci günü ise bu konularla ilgili gerçekleştirilecek olan fikir atölyelerine ve sonuç bildirgesinin okunmasına sahne olacak.

            Çalış taya ilişkin konuşan Doğu Anadolu Kemalizm Çalış tayı yöneticisi ve imtiyaz sahibi Taylan Polat Toraman, “Bizler Kemalizm geleneğini Hasan Âli Yücel’den, Türkan Saylan’dan alan gençleriz. Kırsalın sorunları ile ilgilenmek, bu sorunlarla ilgili ortaya çözüm önerileri koymak biz Kemalist gençlerin üzerine düşen önemli bir görevdir. Ülkemizin geçtiği bu karanlık günlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elbette mücadele edeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığını ve geleceğini önemseyen her vatandaşı da bizimle bu yolda yürümeye davet ediyoruz.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.