ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

TKP' den TÜİK' in açıkladığı enflasyona tepki; Bu akılsızlık düzeni yıkılacak

        TKP Merkez Komite Üyesi Selahattin Kural, TÜİK’ in bugün açıkladığı enflasyon oranına dair değerlendirmelerde bulundu. 

03 Ocak 2023 09:50
TKP' den TÜİK' in açıkladığı enflasyona tepki;  Bu akılsızlık düzeni yıkılacak

 

 

           TKP Merkez Komite Üyesi Selahattin Kural, TÜİK’ in bugün açıkladığı enflasyon oranına dair değerlendirmelerde bulundu.

          “Hayat pahalılığı durmuyor. Aralık ayında asgari ücret tartışmaları başlar başlamaz her şeyin fiyatı daha da arttı. Yapılan asgari ücret zammı daha ilk ayında eridi ve açlık sınırı seviyesinde kaldı.” diyen Kural enflasyonun esas nedenine şu sözlerle dikkat çekti:

           “Bir yanda açlık sınırında ücretlerle yaşamaya çalışan emekçi halkımız, diğer yanda kârlarının düşmesinden korkan patronlar… İşte enflasyonun nedeni budur.”

 

Bu akılsızlık düzeni yıkılacak

 

         Açıklamasında TÜİK’ in bugün dile getirdiği düşüşün, AKP’nin emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranında elini kolaylaştırdığına işaret eden Kural şöyle söyledi:

             “Açıklanan enflasyon oranlarının doğruluğu, TÜİK’ in güvenilirliği zaten uzun zamandır tartışma konusu. Ancak bu ay açıklanan oranlarda iktidarın emekli ve memur maaşlarını baskılama amacını görüyoruz. AKP ve patronların 2023 yılını emekçiler için kâbusa çevirmesine izin vermeyeceğiz. Böyle gitmeyecek. Bu eşitsizlik ve akılsızlık yıkılacak.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.