ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Tek adama karşı ortak aday eğilimi

 

04 Şubat 2023 14:37
Tek adama karşı ortak aday eğilimi

 

 

               Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere yönelik stratejisini çeşitli sendikalar ve kurumlarla görüştü. Heyete iletilen görüşlerin, tüm muhalefet güçlerinin ortak adayda uzlaşması olduğu öğrenildi.

              Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanlığı adayı çıkarma konusunda yaptığı son değerlendirmenin ardından sendika, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleriyle görüşeceğini açıklamıştı. İttifakta yer alan parti ve örgütlerin heyetleri İstanbul ve Ankara’da yaptığı ziyaretlerde, hem ittifak politikasını anlatmak hem de seçimlere yönelik fikirlerini almak için sendika, meslek örgütleriyle ve partilerle görüştü.

              Bu kapsamda KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Türkiye Barolar Birliği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Halkevleri ve Sol Parti ziyaret edildi. İttifak heyeti, ülkenin temel sorunları ve bunlara karşı ortak mücadele platformunu paylaştı.

               Edinilen bilgiye göre sendika ve meslek örgütleri, Emek ve Özgürlük İttifakının mücadele platformunun hem toplumun birçok kesiminin taleplerine yer vermesiyle daha kapsayıcı olduğunu, hem de kendi görüşlerinin daha doğru karşılık bulduğunu ifade ettiler.

                Bu anlamda ülkenin ekonomik ve siyasi sorunlarına yaklaşımın yanı sıra işçilerin, meslek kuruluşlarının, inanç çevrelerinin özgün talepleri için ortak mücadele de gündeme geldi.

 

MİLLET İTTİFAKININ TUTUMU ELEŞTİRİLDİ

 

                Yaklaşan seçimler konusunda ise Emek ve Özgürlük İttifakının stratejisi ve ülkenin değişim ihtiyacı konuşuldu. Millet İttifakının başta cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere HDP ile arasına mesafe koyması, ortak aday konusunda Emek ve Özgürlük İttifakıyla kamuoyu önünde açık bir müzakereye girmemesi eleştiri konusu oldu.

                Bu nedenle Emek ve Özgürlük İttifakının kendi mücadele programına uygun bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma hakkı olduğu belirtilen görüşmelerde, sendika ve meslek örgütlerinin dile getirdiği görüşün ortak aday konusunda ısrar olduğu öğrenildi.

                Tüm muhalefet güçlerinin tek adam yönetimi karşısında sorumluluk alması gerektiği görüşünü dile getiren sendika ve meslek örgütleri, tüm muhalefetin üzerinde uzlaştığı bir cumhurbaşkanlığı adayı ve programla seçimlerin ilk turda kazanılması yönünde eğilim gösterdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.