Hasan Şahin
[email protected]

KÖTÜLER

02 Temmuz 2021 02:44

 

 

              Kötülerin hiç bir güzel hikâyesi yoktur! Kötülerin türküleri de yoktur ve bu ülkede türküler yakıldı ve hala dumanı Sivas semalarında öylece duruyor!

Kitapların derdest edilip yakıldığı bir yerde insan yakmak bu işin devamı bir aşamadır!

Düşünceyi yakmakla cismi yakmak arasında hiç bir fark yoktur!

             Madımağı yakan zihniyet gün boyu “ şeriat istiyoruz” diyerek bu ülkenin aydınlarını güpe gündüz yaktı ve o dönemin yetkilileri bunu sadece izlediler. Sonrası hepinizin malumu!

              İnsan yakarak şeriat istemenin Tanrı katındaki karşılığı nedir bilmiyorum! Eğer “ yakın” diyen bir Tanrı varsa, söyleyin bana o kimin Tanrısıdır?

              Bu zihniyetin tezahürü Şengal ve Suriye’de de aynısının daha beterini yaptı! İnsan yaktılar, kılıçla kafa kestiler, köle ve kadın pazarları kurdular ve dahası ne kadar tarihi eser varsa yakıp yıktılar!

Gelişmeye açık olmayan ve merkezine insan katletmeyi koyan, dahası insanların yaşam ve davranışlarına ipotek koyan bir anlayışın adı “ şeriat” oluyor öyle mi?

            Şeriat denilen hükümlerin hiç birinde ne insan, ne de hukuk vardır! Derin bir ruh hastalığının topluma dayatılmasından öteye bir şey değildir!

İşte bu hasta ruh, bu ülkede sürekli en vahşi cinayetlerle ortaya çıktı!

            Maraş’ta da, Madımakta da izlediğimiz insanlık tarihinin en korkunç cinayetlerinin altında bu ruh hastalarının imzası vardır ve çoğu zaman işlerine yarasın diye yedekte tutulurlar!

               Bizim ülkede Maalesef geçmişte ve daha sonraları bunları anında harekete geçiren bir güç vardı ve o güç her seferinde bunlar üzerinden ülkeyi daha da karanlığa itti ve bizim bu çağda, bu kara örtüyü ülkenin üzerinden atmaya nedense gücümüz yetmiyor!

                Çünkü karanlık o kadar derin ki ve  biz sadece onun ıslığını duyuyoruz! O karanlık içimizde, o karanlık yanı başımızda ve o karanlık sisler dağılmasın diye her zaman yeni yangınlar, yakmalar peşinde!

Madımak şehitlerine derin saygıyla..

******************

ALIN SİZE TEMUZ ZAMI

 

           Çalışanı, emeklisi üç kuruş zam beklerken, hükümet peş peşe alışageleni yaptı ve vereceği zammın üç katını önceden vatandaşın cebinden çekti bile!

             Dünya bizi kıskanıyor ya, işte öyle bir şey ve dahası dünyaya demokrasi dersi veriyoruz diye de cezaevlerini tıka basa dolduruyoruz!

              Biz içeride bu demokrasi ziyafetinden Nimetleşirken, dış dünya içler acısı bir durumda ve kolları sıvadık yakında onlara demokrasi ihraç edeceğiz!

              Hazine tam takır ve ülke ekonomisi tamamen zam, vergi ve cezalara endeksli. Siz dün peş peşe gelen elektrik ve doğal gaz zamlarına kafayı takmışken piyasadan haberiniz yok sanırım!

               ”Serbest piyasa” denilen ve ekonominin en ahlaksız kavramının olduğu yerde hiç bir şeyi denetleme, ya da niye yaptın deme lüksün yoktur! Çünkü bu ekonomik anlayış kanunlarla güvence altını alınmıştır ve her şey tefeci, tüccarın insafına kalmıştır!

              Vatandaş para etmiyor diye meyve ağaçlarını söküyor ve tarlada ki ürünü de olduğu yerde bırakıyor!

           Dalında üç liraya almadıkları kirazı, manav tezgâhında on beş liraya sattırırsan daha beterini yaşarsın!

Bak sevgili vatandaş!

               Sen ne akıllanmaz, uslanmaz şeysin ve bunların hepsinin sebebi sensin, öyle sızlanıp ağlama Vallahi hiç umurumda değilsin!

           Köyleri boşaltılmış, sulak arazileri yok edilmiş, akaryakıtı dünyanın en pahalısı olan bir yerde bundan iyisi olmaz!

Şimdi bir de kanalımız olacak ve bitince siz gidip orada el ense yapıp keyif çatacaksınız!

Aynen böyle düşünüyorsunuz, yani tavuk-buğday anbarı meselesi!

               Geçmediğin köprüye, uğramadığım hava alanına nasıl ki kuzu kuzu haraç ödüyorsan, buna da daha fazlasını ödeyeceksin çünkü sen kendi kaderine defalarca uslanmadan imza atmışsın!

Şu an tek gündem bu kanal ve biz bunun üzerinden bir birimizle boğuşurken, alttan gelen zam kazıklarının haddi hesabı yok!

Ama sen alışıksın sevgili vatandaş; sana ne tesiri olur ki?

Yeter ki sana verilen kutsal göreve sadık kal!

Yani bol dua ve şükürdar ol! Bak kurban bayramı da geliyor ve bu belalar def olsun diye git boğazlayacağın hayvanı şimdiden seç ki  Maneviyatın güçlensin!

Öyle değil mi?

               Gelen zamlar ve dünya malı dünyada kalır, sen asıl öte tarafa çalış ki seni karşılayan sorgu meleklerine bir cevabın olsun!

Bak, artık seyahatlerin bile dini vecibelere göre düzenlendi, haydi yolun açık olsun!

****************

ACABA

 

                 Deniz bey, teknolojiye yenik düşünce koltuğu bırakmak zorunda kaldı ve sonrasında yaptığı yüksek hizmetlerden dolayı tekrar vekil seçildi ve hala da bu milletin vekili!

               Biz onun bir iş kazasına kurban gittiğini ve çok da üzerinde durulmaması gerektiğini söyledik üstelik meşhur bir sözümüz var ki bu tür durumları kurtarmak için bire bir söylenmiş sözdür “ alan razı, veren razı” gibi son derece katıldığım bir rızalık sözüdür! Öyle ya kime ne?

Kime ne de, sen gel onu mahallenin namus bekçisine anlat!

Meğer mahalleyi sel götürmüş de kimsenin haberi yok!

Beyefendiye atfedilen daha nice iddialara bakılırsa bayağı götürmüş!

            Üstelik üst bir organizasyonla ve bu organizasyon “ bak işte kasetlerin” deyince muhterem ülkeyi ateşe attı ve yediği şantajdan sonra memleket diğerlerine kaldı!

            Şimdi düşünüyorum da Reise ve Ak Partiye demediğini bırakmayıp birden süt dönmüş kediye dönenlere de mi böyle şantajlar yapıldı?

           Çünkü söyledikleri küfürün en dibiydi ve birden hepsi dönüp küfür ettiklerini neredeyse peygamber ilan ettiler!

Yani kafamda deli acabalar var!

İşin ilginç tarafı bu konuda CHP’ den çıt yok!

Üstelik CHP’ nin Alevi seçmeni el, bel, dil noktasında hassastır ve şimdiye kadar onlardan da ses yok!

Özel bakım ve defne sabunu ile yıkanan saçların sahibi bu ülkenin hep derin kıyılarında yüzüyordu!

O zamanlarda bunun tekin bir adam olmadığını yazmıştım ama sen gel CHP’li dostlara anlat!

               Ona söylediğimiz her eleştiriye, ne alakaysa “ sen Atatürk’ün makamını temsil eden bu yüksek şahsiyete bunları söyleyemezsin” diyerek tepki koyuyorlardı!

                Şu anda CHP başkaları için “ istifa etsin, vekilliğini düşürün” hikayeleri anlatıyor ya, işte kendilerine fırsat; bu adamı partiden ihraç edin

ve tarihe bir not düşün!

Çünkü o kadar hak etti ki başka türlü bu kara lekeyi alnınızdan silemezsiniz!

*****************

DÜNYA BİZİ NASIL GÖRÜYOR

 

Çıldırmışlar!

              En basit hak arama ve ses çıkarmaya dahi tahammülleri yok. Emeklisi, işsizi, LGBT bireyler ve daha niceleri olmadığı kadar bir acımasızlıkla coplanıyor, kelepçeleniyor, yerlerde tekmelenip sürükleniyor!

 Bir polis devletinin tüm manzarası sokakta, evde, iş yerinde ve her alanda ensemizde duruyor!

Adeta çıldırmış bir devlet haliyle karşı karşıyayız! Hiç bir şeye, ama hiç bir şeye tahammül yok!

                  Konuşamıyorsun, yazamıyorsun, ya da bunları yaparken kılı kırk yarıyorsun, çünkü her an savcılığa davet edilir, ya da gelir sizi evinizden alırlar, siz “hiç bir şeyim yok, olsun giderim” dersiniz ama işin rengi öyle değildir, savcı önündeki kalın dosyayı açtığında o zaman görürsünüz!

                 Bundan on yıl önce, hatta daha öncelerine ait bir sürü konuşma resim önünüze konur, buradan bir suç üretilerek işlerine hangi örgüt gelirse size oradan bir iktisat yapıştırılır ve gerisi sevk edildiğiniz hâkimin vicdanına kalır!

             Bir devlet travması ile karşı karşıyayız! Siyasiler tüm akli melekelerini yitirmiş durumdalar ve böylesi durumlarda yasasızlığın hükmü konuşur ki sadece devletin adı vardır!

                Çünkü herkes kendi başına devlettir ve masum gösterilere dahi polis amirleri sadece şartlandıkları o iki sözcükle devleti kurtardıklarını sanırlar!

               “ Dağıtın ve alın” komutunu alan emir kulu görevlilerin o anki ruh halini hepiniz günü birlik görüyorsunuz ve tüm bunlar olurken biz alışığız da görüntüyü anında yakalayan dünya bunlara alışık değildir ve bu durumların ancak vahşi toplumlarda olabileceklerini düşünürler ve artık bizi öyle görüyorlar, giderek bir üçüncü dünya ülkesi olmanın ötesine yuvarlandığımızı görerek!

                Dün emekliler geçinemediklerini hükümete duyurmak için toplanmak istediler ve bir emekli “cebimde otobüse binecek para olmadığı için yürüyerek geldim” diyordu ve o emeklilere izin verilmediği gibi gözaltılar da oldu!

O gözaltı ve müdahale emrini veren amirin belki babası da emeklidir!

İşte sorun burda başlıyor ve siz önce Tanrı’nızı öldürdüğünüzde diğerlerinin hiç önemi yoktur!

Çünkü iş rayından çıkmıştır ve sizi artık hiç bir güç durduramaz!

Bir ülkenin düzeni hukuk ve demokrasidir! Yani bunlar ülkenin düzgün raylarıdır!

Peki ya şimdi?

         Eğer hukuk ve adalet birilerinin beklentilerine göre vaziyet alırsa namuslu, almazsa namussuzdur gibi bir duruma geldik!

Öyle ya, elinde sopa olan, tırmandığı hukuksuzluk dağından diplere öyle sesleniyor!

           Her şey bir tarafa, büyük bir insanlık sınavındayız ve sadece üç beş kişiye göre dizayn edilmeye çalışılan blr insanlık!

Bana lazım değil, isteyen alsın!

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

DOKUZ KÖYDEN KOVULMAK
04 Şubat 2023 02:44

YALAYA YALAYA GELDİĞİMİZ NOKTADIR, SON YALAMA” HAZZI!
27 Ocak 2023 02:44

“ Her şey bilmem kimin işaretine bakar”
16 Ocak 2023 02:44

İKİ ŞEY
10 Ocak 2023 02:44

Bak girdiniz işte!
02 Ocak 2023 02:44

BU İŞİN SONU
29 Aralık 2022 02:44

 “fakir ha...” Ulan topunu dara çekeceksin, döl israfı bunlar..!
26 Aralık 2022 02:44

EN UZUN GECE
23 Aralık 2022 02:44

NE YAPSIN
14 Aralık 2022 02:44

PARLAMENTO
11 Aralık 2022 02:44

GEL GÖR BİZİ DÜNYA
04 Aralık 2022 02:44

FENA DEĞİL
01 Aralık 2022 02:44

DİYELİM Kİ
28 Kasım 2022 02:44

DAHA NE BEKLERSİNİZ
19 Kasım 2022 02:44

“ Yani demek istiyorum ki sen, ben, o...hepimiz orada olabilirdik..”
14 Kasım 2022 02:44

BİLİNDİK BİR MANZARA
06 Kasım 2022 02:44

BU KADAR MI?
04 Kasım 2022 02:44

CUMHURİYET Mİ DEDİNİZ?
30 Ekim 2022 02:44

ÇAĞDAN KOPMAK
24 Ekim 2022 02:44

Bildiğim kadarı ile Allah bela işlerine bakmıyor,
14 Ekim 2022 02:44

SANSÜR YASASI
11 Ekim 2022 02:44

BİR UTANCIN ANATOMİSİ
07 Ekim 2022 02:44

AH KEMAL
05 Ekim 2022 02:44

GÖRÜNEN KÖY
30 Eylul 2022 02:44

DERİN YOKSULLUĞA SEVİNMEK
21 Eylul 2022 02:44

FİNALDEYİZ
15 Eylul 2022 02:44

BU GECE
12 Eylul 2022 02:44

GELİN GERÇEK BÖLÜCÜYÜ TANIYALIM
31 Ağustos 2022 02:44

HASAN BASRİ AYDIN
28 Ağustos 2022 02:44

BU UTANÇ ORTA YERDE DURDUKÇA
19 Ağustos 2022 02:44

SATIR ARALARI
12 Ağustos 2022 02:44

E.. CANIM
02 Ağustos 2022 02:44

BAY KEMAL OLMAK
26 Temmuz 2022 02:44

“ Baş benim, gövde bana ait değil “
22 Temmuz 2022 02:44

“ Döneklik olmasa seçimler olur muydu?”
13 Temmuz 2022 02:44

MASA KURMAK
05 Temmuz 2022 02:44

ALEVİLER
02 Temmuz 2022 02:44

CİNAYET MAHALLİNE DÖNMEK
24 Haziran 2022 02:44

HEPİMİZ KARDEŞİZ YA
21 Haziran 2022 02:44

“ Yalan da yok, xılafta yok!”
12 Haziran 2022 02:44

Dün birkaç “ sürtük “ aradı, “
05 Haziran 2022 02:44

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK
29 Mayıs 2022 02:44

ÇILDIRIYORUM
22 Mayıs 2022 02:44

İNSANI ORTA YERİNDEN ÇATLATIYORSUNUZ
17 Mayıs 2022 02:44

BAK EKREM BEY
08 Mayıs 2022 02:44

YAPININ ÇİVİSİ ÇIKINCA, ÇATIRDAMA SESLERİ YIKILACAĞININ HABERİDİR!
05 Mayıs 2022 02:44

GELİYOR
28 Nisan 2022 02:44

BÖYLE OLUR BU COĞRAFYANIN HALLERİ
11 Nisan 2022 02:44

YAZ KÂTİP
24 Mart 2022 02:44

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
15 Mart 2022 02:44

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
14 Mart 2022 02:44

BU KONUDA ÜSTÜMÜZE YOKTUR
11 Mart 2022 02:44

SAĞ CENAH
09 Mart 2022 02:44

CANAVARIN ADRESİ
02 Mart 2022 02:44

ANADİLİ
22 Şubat 2022 02:44

GİTMİCEK
21 Şubat 2022 02:44

BAYRAK
14 Şubat 2022 02:44

BANA GÖRE YAPTIĞI SON DERECE MAKULDÜR
11 Şubat 2022 02:44

OLAN OLACAK
07 Şubat 2022 02:44

“ Ya arı ol, ya da bal ol ”
21 Ocak 2022 02:44

SAĞ OL SOL
18 Ocak 2022 02:44

ÇOK HIZLIYIZ
10 Ocak 2022 02:44

YAV SUS
04 Ocak 2022 02:44

SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEKTİNİZ
30 Aralık 2021 02:44

ALLAH'INA GURBAN MALATYA
22 Aralık 2021 02:44

AMAAAN HAAA
17 Aralık 2021 02:44

HIZIR PAŞA
14 Aralık 2021 02:44

O HAREKETTEN SONRA
09 Aralık 2021 02:44

Zamlarda haberimiz yok mu?
07 Aralık 2021 02:44

HAZİNEMİZ
02 Aralık 2021 02:44

GEÇTİ BOR’UN PAZARI
27 Kasım 2021 02:44

BENİ DOKUZ KÖYDEN KOVUN
21 Kasım 2021 02:44

MUHTEŞEM YÜZ YIL
14 Kasım 2021 02:44

İŞİN ÖZETİ
07 Kasım 2021 02:44

TAM BİR SAAT
02 Kasım 2021 02:44

BİR ŞEYHLER OLUYOR
25 Ekim 2021 02:44

MERKEZ BANKASI
17 Ekim 2021 02:44

HAKSIZLIK ETMEYELİM
16 Ekim 2021 02:44

KOPUKTAN SANATÇI OLURSA
13 Ekim 2021 02:44

GÜZEL DOSTLARLA BULUŞMAK
10 Ekim 2021 02:44

ZAM DEĞİL FİYAT AYARLAMA
04 Ekim 2021 02:44

KÜRTLERLE DANS
30 Eylul 2021 02:44

AMERİKAYI ANLAMAK
26 Ağustos 2021 02:44

KIL OLUYORUM ABİ
23 Ağustos 2021 02:44

TALİBAN
17 Ağustos 2021 02:44

GEZEGENİMİZ BAŞ KALDIRDI
11 Ağustos 2021 02:44

SEN O DÜŞÜ GÖRMEYE DEVAM ET
09 Ağustos 2021 02:44

ÇOK İYİ BİLİYORUM
06 Ağustos 2021 02:44

KORKU BÖYLE BİR ŞEYDİR
01 Ağustos 2021 02:44

DEMEK Kİ TÜM ACILARIN ÜSTÜNE BİR ÇAY İÇMEK GEREKİYORMUŞ!!
26 Temmuz 2021 02:44

BU AKIL SİZİ HEP YENİLGİYE UĞRATIR
18 Temmuz 2021 02:44

OMURGA
15 Temmuz 2021 02:44

VAZİYET BU
09 Temmuz 2021 02:44

MAALESEF TOPLUMA BUNLAR YÖN VERİYOR
06 Temmuz 2021 02:44

DOĞANŞEHİR ESKİ KÖY NİYE YANDI…!!!?
28 Haziran 2021 02:44

KATİL
23 Haziran 2021 02:44

NEYİN PAZARLIĞI
16 Haziran 2021 02:44

BU KADAR HIZLI SOLLARSAN
13 Haziran 2021 02:44

BEN VE DENİZ
04 Haziran 2021 02:44

SEN NE BİÇİM MUHALEFETSİN
29 Mayıs 2021 02:44

ÇÖKME
25 Mayıs 2021 02:44

MAFYA BİR DEVLET ACİZLİĞİDİR
20 Mayıs 2021 02:44

DEVLET
18 Mayıs 2021 02:44

ALTI MAYIS
18 Mayıs 2021 02:44

ALTI MAYIS
06 Mayıs 2021 02:44

ACABA..!?
01 Mayıs 2021 02:44

KOPTUK GİDİYORUZ
27 Nisan 2021 02:44

İŞİNİ BİLMEK
19 Nisan 2021 02:44

DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK
31 Mart 2021 02:44

BİLMEK TEHLİKELİDİR
28 Mart 2021 02:44

DİKİŞ TUTMUYOR
22 Mart 2021 02:44

KAYMAKAM
16 Mart 2021 02:44

ANCAK BU KADAR OLUR..!
10 Mart 2021 02:44

FARKINA VARDILAR AMA
05 Mart 2021 02:44

……ŞİMDİ ANLADIM
25 Şubat 2021 02:44

AMAN HA
22 Şubat 2021 02:44

BU YARA DİKİŞ TUTMAZ
15 Şubat 2021 02:44

KAFAM KIZAR İSE AYA GİDERİM
11 Şubat 2021 02:44

DEMOKRASİ GETİRECEKLERMİŞ
08 Şubat 2021 02:44

DAHA ÇOK BEKLERİZ
05 Şubat 2021 02:44

YENİ ANAYASA
02 Şubat 2021 02:44

ZATEN İŞARETLİSİNİZ
29 Ocak 2021 02:44

DEVLETTE BU OLUR MU?
25 Ocak 2021 02:44

YENİ DÖNEM
21 Ocak 2021 02:44

DÜNYADA BİR ŞEYLER OLUYOR AMA!!
07 Ocak 2021 02:44

BU MÜTHİŞ BİR HİPNOZDUR
31 Aralık 2020 02:44

BAZEN SÖZ BİTER
28 Aralık 2020 02:44

KARAKTERİNİZ KADERİNİZİ BELİRLER
23 Aralık 2020 02:44

KANIN KOKTUĞU YER
21 Aralık 2020 02:44

REFORMUN AYAK SESLERİ
15 Aralık 2020 02:44

DEMEK Kİ
08 Aralık 2020 02:44

NOKTA
04 Aralık 2020 02:44

DİL-DİN-KÜLTÜR
30 Kasım 2020 02:44

KADINLAR GÜNÜ MÜ DEDİNİZ?
25 Kasım 2020 02:44

ALIN SİZE REFORM
23 Kasım 2020 02:44

DUYDUNUZ DEĞİL Mİ?
20 Kasım 2020 02:44

ÇARŞI KARIŞIK
14 Kasım 2020 02:44

DEMOKRASİ VE AHLAK
07 Kasım 2020 02:44

GERÇEĞİMİZİ̇ GİZLEYEN YÜZSÜZLER İZ
01 Kasım 2020 02:44

AŞİRET SOSYAL CİNAYETİN ADIDIR
26 Ekim 2020 02:44

BU KADAR UCUZ ÖLÜYORUZ İŞTE
22 Ekim 2020 02:44

YAKMAK
14 Ekim 2020 02:44

BEŞ YIL ÖNCEYDİ
10 Ekim 2020 02:44

NE GÜNLERE KALDIK
06 Ekim 2020 02:44

BÖYLE BİR HASRET
28 Eylul 2020 02:44

AKLİ MELEKE
25 Eylul 2020 02:44

BİR TOPLUM BU KADAR MI KENDİNİ TESCİLLER
21 Eylul 2020 02:44

İSRAİL
17 Eylul 2020 02:44

Düşünce özgürlüğü
13 Eylul 2020 02:44

KAYMAKAMLAR
10 Eylul 2020 02:44

İDAM
07 Eylul 2020 02:44

OTUZ AĞUSTOS
31 Ağustos 2020 02:44

GERÇEKLERİ OKUMAK
28 Ağustos 2020 02:44

BEKLENEN MÜJDE
24 Ağustos 2020 02:44

KATİP ARZUHALİM YAZ YÂRE BÖYLE
20 Ağustos 2020 02:44

OKULLAR
17 Ağustos 2020 02:44

TARİHİ ESERLER
16 Ağustos 2020 02:44

KISACASI
03 Ağustos 2020 02:44

KUSURA BAKMAYIN
30 Temmuz 2020 02:44

KEMAL BEYİ KUTLUYORUM
27 Temmuz 2020 02:44

CİNAYETLER CUMHURİYETİ
23 Temmuz 2020 02:44

YAŞAMA TUTUNMAK
17 Temmuz 2020 02:44

DOĞRUYA DAĞLAR EĞİLİR
06 Temmuz 2020 02:44

ZULMÜN ARTSIN Kİ ZEVAL BULASIN
01 Temmuz 2020 02:44

BEKÇİLER
21 Haziran 2020 02:44

AHLAKSIZLIĞIN GÖRÜNEN YÜZÜ
15 Haziran 2020 02:44

SİYASET
12 Haziran 2020 02:44

EKSEN KAYINCA
09 Haziran 2020 02:44

KAPA ÇENENİ
03 Haziran 2020 02:44

KAN
31 Mayıs 2020 02:44

DEMOKRASİ
24 Mayıs 2020 02:44

KORKULARINIZ VARSA
17 Mayıs 2020 02:44

YÜCE TANRIM
16 Mart 2020 02:44

DERTLERE “ DEVA” ASPİRİN
10 Mart 2020 02:44

HUZUR İSLAMDA
04 Mart 2020 02:44

AMERİKALI BİR KEÇİ VURMUŞ
29 Şubat 2020 02:44

HDP KONGRESİNİ NASIL OKUMALI
25 Şubat 2020 02:44

BU FETVAYI DİKATE ALIN..
17 Şubat 2020 02:44

HAFTA BİTERKEN
10 Şubat 2020 02:44

ACABA..!!?
01 Şubat 2020 02:44

ACIYI AYRIŞTIRMAK
27 Ocak 2020 02:44

AYNEN ÖYLE SAYIN BAKANIM
24 Ocak 2020 02:44

BULMUŞUZ EĞLENCEYİ
19 Ocak 2020 02:44

YOK ARTIK
14 Ocak 2020 02:44

ZAVALLILAR
09 Ocak 2020 02:44

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMADIKÇA
05 Ocak 2020 02:44

KUSURA BAKMAYACAKSIN
03 Ocak 2020 02:44

OTOMOBİL
30 Aralık 2019 02:44

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
14 Aralık 2019 02:44

ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ
10 Aralık 2019 02:44

TAM ZAMANI
08 Aralık 2019 02:44

BİR TANRI DÜŞÜNÜN
02 Aralık 2019 02:44

24 KASIM
24 Kasım 2019 02:44

DÜNYAYI OKUMAK
16 Kasım 2019 02:44

BAĞIMSIZLIK
13 Kasım 2019 02:44

HER CANLI ER GEÇ GERÇEKLE YÜZLEŞECEKTİR
08 Kasım 2019 02:44

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
05 Kasım 2019 02:44

DEFALARCA DEDİK AMA
31 Ekim 2019 02:44

BU AKILLA
25 Ekim 2019 02:44

SİZE BİR AMERİKA ÖRNEĞİ
21 Ekim 2019 02:44

BÜLENT UÇAR
15 Ekim 2019 02:44

ARAP KEMERİ
14 Ekim 2019 02:44

BÜNYE ALIŞIKSA
02 Ekim 2019 02:44

ŞAMİL TAYAR VE ARINÇ
27 Eylul 2019 02:44

Başlıklar : IMF, İŞİN ÖZETİ ,AŞURE, GÜVEN VE ZEKA
25 Eylul 2019 02:44

SAYIN TARIM BAKANI VE VAN TARIM İl MÜDÜRÜ
21 Eylul 2019 02:44

KÖY- KENT PROJELERİ
19 Eylul 2019 02:44

ALLAH AŞKINA BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
12 Eylul 2019 02:44

NAMUSLU HIRSIZ
09 Eylul 2019 02:44

BAŞLIKLAR; EY KUTSAL RUH,BU DA OLDU,BENCEDE
07 Eylul 2019 02:44

ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
02 Eylul 2019 02:44

PUTİN,,, ESKİ DEFTERLER,,KUŞLAR AYIP ETMİŞ
29 Ağustos 2019 02:44

İDAM, KADIN CİNAYETLERİ,YALAN
28 Ağustos 2019 02:44

GAP
17 Ağustos 2019 02:44

SADECE KAZ DAĞLARI MI?
14 Ağustos 2019 02:44

SİGARAMIN DUMANI
04 Ağustos 2019 02:44

Usta!
29 Temmuz 2019 02:44

DOĞRU SONUÇ BUDUR
23 Temmuz 2019 02:44

BÜYÜK İNSAN
16 Temmuz 2019 02:44

DEMEK OLUYORMUŞ
01 Temmuz 2019 02:44

ASIL GÜNDEMİMİZE HEMEN DÖNÜLDÜ
26 Haziran 2019 02:44

BU PANİK NİYE
22 Haziran 2019 02:44

PAZAR
16 Haziran 2019 02:44

SURİYELİLER
10 Haziran 2019 02:44

İSTANBUL SEÇİMLERİ
08 Haziran 2019 02:44

İŞİNİZE GELMEDİ DEĞİL Mİ?
01 Haziran 2019 02:44

KONU TEKRARI
27 Mayıs 2019 02:44

DOĞANŞEHİR KAYMAKAMI VE ORMAN İŞLETME ŞEFİNE HATIRLATIRIM
21 Mayıs 2019 02:44

İSTANBUL SEÇİMİ
15 Mayıs 2019 02:44

BİRAZ UTANIN
11 Mayıs 2019 02:44

KİTAP FUARI
06 Mayıs 2019 02:44

MİLLİYETÇİLİK
15 Nisan 2019 02:44

TÜRKİYE DE SOL İKTİDAR OLUR MU?
04 Mart 2019 02:44

DSP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
19 Şubat 2019 02:44

SAMİMİYETSİZLİK
07 Şubat 2019 02:44

GERÇEKTEN UTANIYORUM
04 Şubat 2019 02:44

BAZEN ALGILARINIZLA OYNARLAR
29 Ocak 2019 02:44

BUNDAN SONRASI.....
25 Ocak 2019 02:44

YAPMAYIN
19 Ocak 2019 02:44

RUH HALİMİZ
12 Ocak 2019 02:44

DEVLET
10 Ocak 2019 02:44

YENİ BİR YIL
06 Ocak 2019 02:44

GÖRÜNEN KÖY
30 Aralık 2018 02:44

NE OLURSUN SUS
24 Aralık 2018 02:44

ÇOK MU ŞAŞIRDINIZ?
21 Aralık 2018 02:44

ÇÜRÜDÜK
19 Aralık 2018 02:44

SİYASET VE CEHALET
14 Aralık 2018 02:44

İYİ OLACAK
07 Aralık 2018 02:44

MARS
01 Aralık 2018 02:44

DİN PAZARLAMACILIĞI
25 Kasım 2018 02:44

İŞTE BU
19 Kasım 2018 02:44

İŞKENCE
16 Kasım 2018 02:44

VEFA VE UNUTULMAK
10 Kasım 2018 02:44

Bizim basın ve ?..
05 Kasım 2018 02:44

BOP
30 Ekim 2018 02:44

İNATLAŞMA
29 Ekim 2018 02:44

BİR CİNAYETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
24 Ekim 2018 02:44

İŞTE BUNU DİYORDUK
22 Ekim 2018 02:44

HAFTAYA GİRERKEN
15 Ekim 2018 02:44

YEREL SEÇİMLER
05 Ekim 2018 02:44

NEDEN McKİNSEY
01 Ekim 2018 02:44

? BENİM ÇOCUĞUM HALAY ÇEKERKEN VURULDU ?
24 Eylul 2018 02:44

KRİZ
21 Eylul 2018 02:44

ÖĞRETMEN
18 Eylul 2018 02:44

12 EYLÜL
12 Eylul 2018 02:44

İDAM ETTİLER
08 Eylul 2018 02:44

ASACAKLAR
05 Eylul 2018 02:44

VURGUN
03 Eylul 2018 02:44

BAYRAM
28 Ağustos 2018 02:44

DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK
14 Ağustos 2018 02:44

DOLAR NASIL DÜŞER? NASIL YÜKSELİR?
10 Ağustos 2018 02:44

BİR ADIM ÖTESİNİ GÖRMEYENLERLE YÜRÜMEK
31 Temmuz 2018 02:44

NEREYE GİDİYORUZ..!?
28 Temmuz 2018 02:44

PATATES
25 Temmuz 2018 02:44

Oluk oluk kan gönderdik ne oldu?
21 Temmuz 2018 02:44

SOY
16 Şubat 2018 02:44

BİZ HAK EDİYORUZ
06 Şubat 2018 02:44

Türk tipi siyasetçi.!
01 Şubat 2018 02:44

SAVAŞ [LAR )A KARŞI ÇIKMAK NAMUS BORCUDUR
26 Ocak 2018 02:44

AHMET ÇAKIRA ÇAĞRIMDIR
19 Ocak 2018 02:44

"Yerli ve milli? ler birleşiyor mu?
12 Ocak 2018 02:44

Zıvanadan çıkmış bir devlet çarkının ağzı
05 Ocak 2018 02:44

ROBOSKİ
29 Aralık 2017 02:44

Onur, Haysiyet, Hak getire.Sadece şekil olarak insana benziyorlar!.
22 Aralık 2017 02:44

İçin gazla şişmiş!.Sen büyüdün zan ediyorsun!.
15 Aralık 2017 02:44

"Akılsız çoban sürüye kurt getirir."
09 Aralık 2017 02:44

Bak Reis!..
01 Aralık 2017 02:44

Bu işaretleri iyi tanıyoruz:
24 Kasım 2017 02:44

Kayıp denilen Bu eniştenin bülbül gibi öttüğü iddiaları var!.
17 Kasım 2017 02:44

Binalı sefere çıktı amaa!..
10 Kasım 2017 02:44

Salla gitsin:
03 Kasım 2017 02:44

NE YAPMALI?
27 Ekim 2017 02:44

Katillerin dansı:
22 Ekim 2017 02:44

Dayımın Köpeği:
06 Ekim 2017 02:44

VÜCUT DİLİNİ OKUMAK
29 Eylul 2017 02:44

PEMBEBüS.
22 Eylul 2017 02:44

EYY...YURDUM!..
10 Eylul 2017 02:44

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.
06 Eylul 2017 02:44

PANİK
25 Ağustos 2017 02:44

Helenistik çağ dünya kültürel mirasının en önemli kavşağıdır
19 Ağustos 2017 02:44

Gülme krizine tutulursak şaşmayın
05 Ağustos 2017 02:44

BİZİM İMPARATORLARIMIZ BÖYLE OLUR
29 Temmuz 2017 02:44

OHAL!..
23 Temmuz 2017 02:44

BİR YIL GEÇTİ AMA !..
16 Temmuz 2017 02:44

Bas bas bağırıyorlardı!.. "Biz gelirseeekkk!.."
12 Temmuz 2017 02:44

YAPILANLAR ALEVİLERİ DİZAYN ETMEK DEĞİL DE NEDİR?
14 Şubat 2017 02:44

ÜLKENİN HALİ VE AHVALİ
18 Eylul 2016 02:44

NURLU GÜNLER YAKINDIR
16 Temmuz 2016 02:44

ZERDÜŞT
11 Haziran 2016 02:44

KAOSA 'EVET' DİYENLER
22 Mayıs 2016 02:44

..Ülke hızla bir kopuş yaşıyor..
20 Mart 2016 02:44

VATAN, MİLLET DİN HİKÂYELERİ
15 Kasım 2015 02:44

TEKLEYEN TEK ADAM
25 Ekim 2015 02:44

YALAKALIK
17 Ekim 2015 02:44

Tüm Yazılar