Hasan Şahin
[email protected]

SEN O DÜŞÜ GÖRMEYE DEVAM ET

09 Ağustos 2021 15:53

 

 

             Sayfamda hatırı sayılır CHP’li var. Kimini şahsen, kimini sayfa dostluğundan bilir, hepsine de sonsuz saygı duymuşumdur. Yazılarımı çok iyi takip ettiklerini ve iyi birer okurum olduklarını da biliyorum.

              Kılıçdaroğlu’nu kimi zaman sert eleştirmişimdir. Bir yazar olarak doğrusu budur ve gördüğünüz yanlışı söylemek, eleştirmek zorundasınız ve en azından etik olan budur! Bu nedenle geçmişte bir gazetede köşe yazmak adına “ Kılıçdaroğlu’nu eleştirmemek” şartı konunca biz gereken yanıtı vermiş ve talimat alacak yapıda olmadığımızı söylemiştik!

            Geçenlerde yine Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim bir yazıya Fatma ablam “ Çiloğlu” yazıyı çok beğendiğini ancak “ Kılıçdaroğlu bölümüne kadar” diyerek gönül koymuştu!

Ben de Fatma ablamı üzmemek adına bir kaç gündür Kılıçdaroğlu’nu es geçiyordum!

Ne var ki dün öyle bir açıklama yaptı ki gel de yazma?

Yani bu adam durup dururken aklımın sinir uçlarına çarpıyor!

Nerede aklına geldiyse Cumhurbaşkanı olacağını sanıyor!

            Düşünün bu ülkede bir Alevi Vali, Kaymakam, Emniyet müdürü yok ama bizimki Cumhurbaşkanı olacak! Gerçi Alevi, Kürt olduğunu o hariç herkes biliyor ama kendisi bilmiyor!

Çıkmış “ Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha görevlerinde kalsınlar” diyor!

            Bu mesaj direkt İmamoğlu ve Mansur yavaşadır! Yani diyor ki “ oturun, oturduğunuz yerde” diye gözdağı veriyor!

             Be adam, Akşener bile seni geçti geçecek oy potansiyeline geldi ve ister alttan topla, ister üstten topla bu ülkede yüzde yirmi beşi aşma şansın yok!

Çünkü bir politikan yok! Yaptığın tek şey Erdoğan’a laf yetiştirmen!

            Senden önceki yatak gazisi Genel Başkanın Erdoğan’ı mahalleden getirip bu ülkenin başına koydu ve sen şimdi ebedileştirmek için uğraşıyorsun!

           Erdoğan’ın yerinde olsam sana açtığım tüm davaları çeker, bugüne kadar senden aldıklarını da faizi ile geri öderim!

             Ülke alev topu ve sen bir ana muhalefet lideri olarak hükümetin bu basiretsizlik üzerinden yürüyeceğine çıkmış alakası olmayan bir fikir atıyorsun oraya!

             Tabi bu yandaş medya için can simidi! Dağ taş yanarken biz artık “ Kılıçdaroğlu ne demek istedi” gibi gereksizliklerle uğraşacağız ve olmayan beynimiz iyice şişirilecek ve top misali gelen vuracak, giden vuracak!

Be adam!

            Daha öncede yazdım! Bak, benim Cumhurbaşkanı olma şansım senden kat, kat daha fazladır! Şimdi anla ve otur yerine!

Atilla’nın meşhur sözüdür “ yerine gelecek diye kimseye engel olma!”

Anlaşılan Erdoğan’a son bir iyilik de senden gelecek!

Bunun vebali ağırdır ve sen bu vebalin altından kalkamazsın!

****************

BİZ VE AMERİKA

 

            NATO’ya imza koyduğumuz gün, bağımsızlığımızdan da vazgeçtik! Siz bakmayın öyle sınırlarınızın olduğuna ve ona “ devlet” dendiğine!

           Bu sadece haritadaki yerinizdir; asıl olan içindeki insan unsurudur ve bu insan unsurunu devletin toplamına taşıdığınızda ortaya kendine ait kararları ve aklı çıkar! Eğer bu yoksa sen göbekten bağlı ve bağımsız değilsin!

            Özellikle Amerika Başkanı Nixson’ın Türkiye ile ilgili olan mühendislik proğramı iyi bilinir ve ondan sonra gelenler bu plana harfiyen uymuşlardır!

             Bu plan; bilimden, akıldan uzak  ılımlı siyasal islamdır ve bununla hedeflenen Türkiye’nin gelişmesine takoz olmaktır! Fetullah Gülen bu projenin en büyük ayağıydı! Darbeyi neden başaramadığına dair çok geniş düşünmek lazım, bence Amerika sadece o kadarını istedi. Gerisi çenemizi yoran gereksizliklerdir!

               Bu darbe bahanesiyle Türkiye elli yıl geriye atılacak uygulamalara bizzat kendi eliyle imza atmıştır ve bundan çıkış pek kolay olmayacaktır, sonuçta Amerika öyle istiyor!

İşte o Amerika, Afganistan’da kendi iş birlikçilerini Türkiye üzerinden almaya çalışıyor!

İş birlikçilerle birlikte sayısı milyonları bulan boş, avare takımı da fırsattan ifade kapağı Türkiye’ye atıyor!

Amerika “ bunları eleyeceğim, işime yarayanları alacağım” diyor!

             Yani eli ayağı düzgünler Amerika’ya, keş, bağnaz ve her türlü kullanıma hazır olanlarda bize kalacak!

           Bize kalanlar kısa sürede içimizde eriyip gidecekler, çünkü büyük avantajları var; çünkü Müslümanlar!

           Yani din kardeşlerimizdir bunlar! Bu din kardeşleri nedense kapağı hep Batı’ya, gâvur topraklarına atar!

           Siz hiç birinin Peygamberin toprağı olan ve yattığı Kâbenin bulunduğu Suudi Arabistan’a gittiğini gördünüz mü?

Gitmezler!

            Boş kalabalıklar olarak gittikleri yerde ezberledikleri laklaklarla oraya buraya cehalet aşılarlar, hepsi o kadar!

              Artık sokaklarımız bunlarla dolu! Trafik ışıklarında dilenenden tutun, sokak aralarındaki rezalete kadar ne istersen hepsi içimizde!

Bu uzun vadeli bir Amerika projesiydi! Şimdi proje tüm ayrıntılarıyla kucağımızda!

Bunun ardı yoksulluk, cehalet ve hurafedir!

Amerika bu; cevizi beş görmeden taşını atmaz!

*****************

KAVUN-KARPUZ

 

          İkisini de severim ve laf aramızda seçmesini de bilirim; eh, ne de olsa köylü çoçuğuyuz, bırakın o kadarı da olsun!

             Van’da olduğum yıllarda meşhur Sıxke kavunu vardı ve gerçekten kavunun hasıydı. Şimdi var mı, yok mu bilmiyorum, Van’dan ayrılalı yıllar oldu!

           Van gölünün kıyısı müthiştir ve gölün türlü renklerle dansı başkadır! Hele Süphan dağına karşı oturmuşsanız, dağın zirvesindeki karlar beyaz gelinliği ile sudan çıkıp gökyüzüne uçan bir gelini andırır ve doyumsuz bir manzara ruhunuzu okşar!

             Hafta sonu “ rakı içelim” diye bir teklif geldi ve ben oldum olası iki kadehi geçmeyen bir insanım, bunu bilen arkadaşlar rakı alırken beni içmiyor kabul edip ona göre miktar belirlerlerdi!

Ama bu sefer farklı bir durum vardı, rahmetli Selahattin “ bak bir yetmişliği devirmezsen bana da adam demesinler, ne demek iki kadeh, belli ki sen Sıxke kavunu ile içmemişsin” dedi ve iddialı konuştu, hem de oğluna “ çabuk git bir tane Sıxke kavunu al ama dikkat et, üstü pütürlü, arkası geniş olsun, biz şimdi sahile iniyoruz, bırakır gidersin” diye oğlanı tembihledi ve bizi de tekel bayisine götürdü!

                Sahile indik, mangal hazırlığı, salatalar, turşular, ne derseniz var! Bizim Hacı Hadi sofudur, namazında niyazındadır fakat hep bizimle gezer, ağzına asla içki almaz ama onun kadar masa donatan bir insana hiç rastlamadım!

               Bir saat sonra oğlan elinde kocaman bir kavunla geldi ve masaya bırakır, bırakmaz çekildi gitti, belli ki terbiye gereği babasının olduğu ortamlara girmiyor!

              Mübarek kavun masaya iner inmez etrafı müthiş bir koku saldı! Selahattin önce kavunu sıvazladı, sonra arkasına bir şaplak, test sonucu “ süper” dedi ve kavunu kenara bıraktı! Üzerimde bir çakı bıçağı vardı ve jilet gibi keskindi. Çıkarıp Selahattin’e uzattım, “ bu ne” diyerek gözlerimin içine anlamsız bakınca, “ bu bıçak keskindir, bununla doğra”

dedim!

              Koy o bıçağı yerine, bu kavuna öyle her bıçak vurulmaz ve bu kavun her adamın masasına da gelmez dedi ve cebinden ağzı hilal ay şeklinde bir bıçak çıkardı ki yaldır, yaldır yanıyor!

             Sonra bıçağı çıkardığı gibi geri cebine koydu ve devamla “ bu kavun öyle bir taraftan ağza alınıp, diğer taraftan üzerine rakı içmekle olmaz, önce içeceksiniz ve rakının son kadehiyle bu kavuna başlayacaksın, yoksa ikisi de heder olur” dedikten sonra, Hacı Hadiye “ öyle değil mi hacı” diyerek bir de yüksek sesli onay aldı!

             Başladık içmeye ve kavun kutsal misafir gibi sadece koku yayıyor, bekliyoruz ki Selahattin o meşhur bıçağını çıkarsın ama yok!

Bu arada bir yetmişlik gitmiş ve Süphan dağıyla mesafemiz giderek azalıyor!

            İkinci yetmişlik açılınca sazcı Nuri bir efkâr basıp tam da terk eden sevgilisinden konuşacakken Selahattin; “ hop, dur orada, ben kadının kızın konuşulduğu masaya asla oturmam ve konuşanla bir daha işim olmaz” dedi ve Nuri’yi anında susturdu!

             İkinci yetmişliğin dibine gelince ben elimde bıçakla kendimi kavun tarlasında görmeye başladım! Her taraf kavun ama bir tek tanesini kesemiyorum!

            Selahattin elini kavuna uzatıp “ hey yavrum, dünyada sen kavunum de, neyse arkadaşların seni yiyecek hali kalmadı, en iyisi seni eve götüreyim de, bari hanım yesin, zavallı kadın bir haftadır benden Sıxke kavunu istiyor” dedi ve hacıya ortalığı toplamasını söyledi!

Aklıma nerden geldi bilmiyorum! Olay bire bir gerçektir!

Sanırım bugün içimden bir Van özlemi geçti.

*************

BİZE YAKIŞAN BU

 

Dışarıya para gönderiyoruz, üstelik otuz milyon dolar!

            Diğer yandan yangına uçamayan uçakların bakımı için “ dört milyon lazım” diyerek adeta yalvarırcasına yardım isteyen yetkili!

Yani neresinden tutsan, oradan elinize yapışıyor ve her şey o kadar anlamsız ki!

             Sonra Milli eğitime yeni bakan atanıyor! Adam açıklama yapıyor, halef ve seleften aynı nakaratlar “ sayın cumhurbaşkanımızın takdirleriyle...” falan!

                 Yangın yerindeki bakanlar da aynı şeyi söylüyor “ sayın cumhurbaşkanımızın sevk ve idaresiyle...” gibi!

Televizyon kanallarının demirbaş yağdanlıkları benzer nakaratlarla söze başlıyor!

Bir ülke!

Bir toplum!

Ancak ayaklarından tutularak bu kadar aşağıya çekilir!

                Bence Cumhurbaşkanı da bundan rahatsızdır. Değilse, bunun izahı mutlaka vardır, hem psikolojik, hem de duruş olarak!

Bazen hayrete düşüyorum!

            İlkokul dahil hiç bir okulda defter kitap taşımadım! Bunu en iyi beraber okuduğum arkadaşlarım bilir.

            Bilmiyorum, okul bilgileri bana hep basit geldi ve sadece sınıfta öğretmenleri az buçuk dinleyerek hiç sınıfta kalmadan tüm okulları bitirdim.

Ha, nasıl öğretmen oldum, o da başka bir yazıya!

               Ancak, hemen hemen okumadığım kitap kalmadı, ayrı bir hastalıktı ve ortaokulda Türkçe öğretmenimin verdiği sınıf içi ödevi on dakikada bitirip kâğıda verince “ niye çabuk verdin” diye önce iyi bir tokat yedim ve sınıfta kovuldum!

             Okulun kenar duvarında koltuğundaki bavulda lahmacun satan bir adam vardı ve elli kuruş verip lahmacun aldım, tam çiğneyeceğim yüzüme yediğim tokattan ağzımın içi ezilmiş!

Adam baktı “ seni hangi hayvan dövdü” diyerek teselli etmeye çalıştı!

Bir gün sonra o öğretmen sınıfa gelip  beni işaret ederek “ gel” dedi!

A yağa kalktım ve bir dayak daha yiyeceğim diye ona doğru istifimi bozmadan yürüdüm!

Yani onun dayağına baş eğmemek adına dik yürüdüm!

Ama düşündüğüm olmadı! Bir gün önce “ ağaç ve orman” adlı yazımı katlamış cebine koymuştu. Öğretmenler odasına götürüp seslice okudu ve “ bu çocuk kağıdı erken verdi diye tokat attım, şimdi özür diliyorum” diyerek yanağımı öptü!

Tüm öğretmenler alkışlamıştı!

Yani diyeceğim şu ki, boş bilgilerden arınmayan bir eğitim sistemi dibe çökmeye mahkumdur!

Mesela ben bakan olsam, defteri kitabı yasaklarım!

Çünkü sevmiyordum!!

Şimdi yeni geleni de göreceğiz ve neyi sevip, sevmediğini de!

Bu da görevini tamamlayınca bir fatihalık işimiz kalır ve artık gökte şeyhler ve müritleri uçar!

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

DOKUZ KÖYDEN KOVULMAK
04 Şubat 2023 15:53

YALAYA YALAYA GELDİĞİMİZ NOKTADIR, SON YALAMA” HAZZI!
27 Ocak 2023 15:53

“ Her şey bilmem kimin işaretine bakar”
16 Ocak 2023 15:53

İKİ ŞEY
10 Ocak 2023 15:53

Bak girdiniz işte!
02 Ocak 2023 15:53

BU İŞİN SONU
29 Aralık 2022 15:53

 “fakir ha...” Ulan topunu dara çekeceksin, döl israfı bunlar..!
26 Aralık 2022 15:53

EN UZUN GECE
23 Aralık 2022 15:53

NE YAPSIN
14 Aralık 2022 15:53

PARLAMENTO
11 Aralık 2022 15:53

GEL GÖR BİZİ DÜNYA
04 Aralık 2022 15:53

FENA DEĞİL
01 Aralık 2022 15:53

DİYELİM Kİ
28 Kasım 2022 15:53

DAHA NE BEKLERSİNİZ
19 Kasım 2022 15:53

“ Yani demek istiyorum ki sen, ben, o...hepimiz orada olabilirdik..”
14 Kasım 2022 15:53

BİLİNDİK BİR MANZARA
06 Kasım 2022 15:53

BU KADAR MI?
04 Kasım 2022 15:53

CUMHURİYET Mİ DEDİNİZ?
30 Ekim 2022 15:53

ÇAĞDAN KOPMAK
24 Ekim 2022 15:53

Bildiğim kadarı ile Allah bela işlerine bakmıyor,
14 Ekim 2022 15:53

SANSÜR YASASI
11 Ekim 2022 15:53

BİR UTANCIN ANATOMİSİ
07 Ekim 2022 15:53

AH KEMAL
05 Ekim 2022 15:53

GÖRÜNEN KÖY
30 Eylul 2022 15:53

DERİN YOKSULLUĞA SEVİNMEK
21 Eylul 2022 15:53

FİNALDEYİZ
15 Eylul 2022 15:53

BU GECE
12 Eylul 2022 15:53

GELİN GERÇEK BÖLÜCÜYÜ TANIYALIM
31 Ağustos 2022 15:53

HASAN BASRİ AYDIN
28 Ağustos 2022 15:53

BU UTANÇ ORTA YERDE DURDUKÇA
19 Ağustos 2022 15:53

SATIR ARALARI
12 Ağustos 2022 15:53

E.. CANIM
02 Ağustos 2022 15:53

BAY KEMAL OLMAK
26 Temmuz 2022 15:53

“ Baş benim, gövde bana ait değil “
22 Temmuz 2022 15:53

“ Döneklik olmasa seçimler olur muydu?”
13 Temmuz 2022 15:53

MASA KURMAK
05 Temmuz 2022 15:53

ALEVİLER
02 Temmuz 2022 15:53

CİNAYET MAHALLİNE DÖNMEK
24 Haziran 2022 15:53

HEPİMİZ KARDEŞİZ YA
21 Haziran 2022 15:53

“ Yalan da yok, xılafta yok!”
12 Haziran 2022 15:53

Dün birkaç “ sürtük “ aradı, “
05 Haziran 2022 15:53

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK
29 Mayıs 2022 15:53

ÇILDIRIYORUM
22 Mayıs 2022 15:53

İNSANI ORTA YERİNDEN ÇATLATIYORSUNUZ
17 Mayıs 2022 15:53

BAK EKREM BEY
08 Mayıs 2022 15:53

YAPININ ÇİVİSİ ÇIKINCA, ÇATIRDAMA SESLERİ YIKILACAĞININ HABERİDİR!
05 Mayıs 2022 15:53

GELİYOR
28 Nisan 2022 15:53

BÖYLE OLUR BU COĞRAFYANIN HALLERİ
11 Nisan 2022 15:53

YAZ KÂTİP
24 Mart 2022 15:53

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
15 Mart 2022 15:53

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
14 Mart 2022 15:53

BU KONUDA ÜSTÜMÜZE YOKTUR
11 Mart 2022 15:53

SAĞ CENAH
09 Mart 2022 15:53

CANAVARIN ADRESİ
02 Mart 2022 15:53

ANADİLİ
22 Şubat 2022 15:53

GİTMİCEK
21 Şubat 2022 15:53

BAYRAK
14 Şubat 2022 15:53

BANA GÖRE YAPTIĞI SON DERECE MAKULDÜR
11 Şubat 2022 15:53

OLAN OLACAK
07 Şubat 2022 15:53

“ Ya arı ol, ya da bal ol ”
21 Ocak 2022 15:53

SAĞ OL SOL
18 Ocak 2022 15:53

ÇOK HIZLIYIZ
10 Ocak 2022 15:53

YAV SUS
04 Ocak 2022 15:53

SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEKTİNİZ
30 Aralık 2021 15:53

ALLAH'INA GURBAN MALATYA
22 Aralık 2021 15:53

AMAAAN HAAA
17 Aralık 2021 15:53

HIZIR PAŞA
14 Aralık 2021 15:53

O HAREKETTEN SONRA
09 Aralık 2021 15:53

Zamlarda haberimiz yok mu?
07 Aralık 2021 15:53

HAZİNEMİZ
02 Aralık 2021 15:53

GEÇTİ BOR’UN PAZARI
27 Kasım 2021 15:53

BENİ DOKUZ KÖYDEN KOVUN
21 Kasım 2021 15:53

MUHTEŞEM YÜZ YIL
14 Kasım 2021 15:53

İŞİN ÖZETİ
07 Kasım 2021 15:53

TAM BİR SAAT
02 Kasım 2021 15:53

BİR ŞEYHLER OLUYOR
25 Ekim 2021 15:53

MERKEZ BANKASI
17 Ekim 2021 15:53

HAKSIZLIK ETMEYELİM
16 Ekim 2021 15:53

KOPUKTAN SANATÇI OLURSA
13 Ekim 2021 15:53

GÜZEL DOSTLARLA BULUŞMAK
10 Ekim 2021 15:53

ZAM DEĞİL FİYAT AYARLAMA
04 Ekim 2021 15:53

KÜRTLERLE DANS
30 Eylul 2021 15:53

AMERİKAYI ANLAMAK
26 Ağustos 2021 15:53

KIL OLUYORUM ABİ
23 Ağustos 2021 15:53

TALİBAN
17 Ağustos 2021 15:53

GEZEGENİMİZ BAŞ KALDIRDI
11 Ağustos 2021 15:53

ÇOK İYİ BİLİYORUM
06 Ağustos 2021 15:53

KORKU BÖYLE BİR ŞEYDİR
01 Ağustos 2021 15:53

DEMEK Kİ TÜM ACILARIN ÜSTÜNE BİR ÇAY İÇMEK GEREKİYORMUŞ!!
26 Temmuz 2021 15:53

BU AKIL SİZİ HEP YENİLGİYE UĞRATIR
18 Temmuz 2021 15:53

OMURGA
15 Temmuz 2021 15:53

VAZİYET BU
09 Temmuz 2021 15:53

MAALESEF TOPLUMA BUNLAR YÖN VERİYOR
06 Temmuz 2021 15:53

KÖTÜLER
02 Temmuz 2021 15:53

DOĞANŞEHİR ESKİ KÖY NİYE YANDI…!!!?
28 Haziran 2021 15:53

KATİL
23 Haziran 2021 15:53

NEYİN PAZARLIĞI
16 Haziran 2021 15:53

BU KADAR HIZLI SOLLARSAN
13 Haziran 2021 15:53

BEN VE DENİZ
04 Haziran 2021 15:53

SEN NE BİÇİM MUHALEFETSİN
29 Mayıs 2021 15:53

ÇÖKME
25 Mayıs 2021 15:53

MAFYA BİR DEVLET ACİZLİĞİDİR
20 Mayıs 2021 15:53

DEVLET
18 Mayıs 2021 15:53

ALTI MAYIS
18 Mayıs 2021 15:53

ALTI MAYIS
06 Mayıs 2021 15:53

ACABA..!?
01 Mayıs 2021 15:53

KOPTUK GİDİYORUZ
27 Nisan 2021 15:53

İŞİNİ BİLMEK
19 Nisan 2021 15:53

DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK
31 Mart 2021 15:53

BİLMEK TEHLİKELİDİR
28 Mart 2021 15:53

DİKİŞ TUTMUYOR
22 Mart 2021 15:53

KAYMAKAM
16 Mart 2021 15:53

ANCAK BU KADAR OLUR..!
10 Mart 2021 15:53

FARKINA VARDILAR AMA
05 Mart 2021 15:53

……ŞİMDİ ANLADIM
25 Şubat 2021 15:53

AMAN HA
22 Şubat 2021 15:53

BU YARA DİKİŞ TUTMAZ
15 Şubat 2021 15:53

KAFAM KIZAR İSE AYA GİDERİM
11 Şubat 2021 15:53

DEMOKRASİ GETİRECEKLERMİŞ
08 Şubat 2021 15:53

DAHA ÇOK BEKLERİZ
05 Şubat 2021 15:53

YENİ ANAYASA
02 Şubat 2021 15:53

ZATEN İŞARETLİSİNİZ
29 Ocak 2021 15:53

DEVLETTE BU OLUR MU?
25 Ocak 2021 15:53

YENİ DÖNEM
21 Ocak 2021 15:53

DÜNYADA BİR ŞEYLER OLUYOR AMA!!
07 Ocak 2021 15:53

BU MÜTHİŞ BİR HİPNOZDUR
31 Aralık 2020 15:53

BAZEN SÖZ BİTER
28 Aralık 2020 15:53

KARAKTERİNİZ KADERİNİZİ BELİRLER
23 Aralık 2020 15:53

KANIN KOKTUĞU YER
21 Aralık 2020 15:53

REFORMUN AYAK SESLERİ
15 Aralık 2020 15:53

DEMEK Kİ
08 Aralık 2020 15:53

NOKTA
04 Aralık 2020 15:53

DİL-DİN-KÜLTÜR
30 Kasım 2020 15:53

KADINLAR GÜNÜ MÜ DEDİNİZ?
25 Kasım 2020 15:53

ALIN SİZE REFORM
23 Kasım 2020 15:53

DUYDUNUZ DEĞİL Mİ?
20 Kasım 2020 15:53

ÇARŞI KARIŞIK
14 Kasım 2020 15:53

DEMOKRASİ VE AHLAK
07 Kasım 2020 15:53

GERÇEĞİMİZİ̇ GİZLEYEN YÜZSÜZLER İZ
01 Kasım 2020 15:53

AŞİRET SOSYAL CİNAYETİN ADIDIR
26 Ekim 2020 15:53

BU KADAR UCUZ ÖLÜYORUZ İŞTE
22 Ekim 2020 15:53

YAKMAK
14 Ekim 2020 15:53

BEŞ YIL ÖNCEYDİ
10 Ekim 2020 15:53

NE GÜNLERE KALDIK
06 Ekim 2020 15:53

BÖYLE BİR HASRET
28 Eylul 2020 15:53

AKLİ MELEKE
25 Eylul 2020 15:53

BİR TOPLUM BU KADAR MI KENDİNİ TESCİLLER
21 Eylul 2020 15:53

İSRAİL
17 Eylul 2020 15:53

Düşünce özgürlüğü
13 Eylul 2020 15:53

KAYMAKAMLAR
10 Eylul 2020 15:53

İDAM
07 Eylul 2020 15:53

OTUZ AĞUSTOS
31 Ağustos 2020 15:53

GERÇEKLERİ OKUMAK
28 Ağustos 2020 15:53

BEKLENEN MÜJDE
24 Ağustos 2020 15:53

KATİP ARZUHALİM YAZ YÂRE BÖYLE
20 Ağustos 2020 15:53

OKULLAR
17 Ağustos 2020 15:53

TARİHİ ESERLER
16 Ağustos 2020 15:53

KISACASI
03 Ağustos 2020 15:53

KUSURA BAKMAYIN
30 Temmuz 2020 15:53

KEMAL BEYİ KUTLUYORUM
27 Temmuz 2020 15:53

CİNAYETLER CUMHURİYETİ
23 Temmuz 2020 15:53

YAŞAMA TUTUNMAK
17 Temmuz 2020 15:53

DOĞRUYA DAĞLAR EĞİLİR
06 Temmuz 2020 15:53

ZULMÜN ARTSIN Kİ ZEVAL BULASIN
01 Temmuz 2020 15:53

BEKÇİLER
21 Haziran 2020 15:53

AHLAKSIZLIĞIN GÖRÜNEN YÜZÜ
15 Haziran 2020 15:53

SİYASET
12 Haziran 2020 15:53

EKSEN KAYINCA
09 Haziran 2020 15:53

KAPA ÇENENİ
03 Haziran 2020 15:53

KAN
31 Mayıs 2020 15:53

DEMOKRASİ
24 Mayıs 2020 15:53

KORKULARINIZ VARSA
17 Mayıs 2020 15:53

YÜCE TANRIM
16 Mart 2020 15:53

DERTLERE “ DEVA” ASPİRİN
10 Mart 2020 15:53

HUZUR İSLAMDA
04 Mart 2020 15:53

AMERİKALI BİR KEÇİ VURMUŞ
29 Şubat 2020 15:53

HDP KONGRESİNİ NASIL OKUMALI
25 Şubat 2020 15:53

BU FETVAYI DİKATE ALIN..
17 Şubat 2020 15:53

HAFTA BİTERKEN
10 Şubat 2020 15:53

ACABA..!!?
01 Şubat 2020 15:53

ACIYI AYRIŞTIRMAK
27 Ocak 2020 15:53

AYNEN ÖYLE SAYIN BAKANIM
24 Ocak 2020 15:53

BULMUŞUZ EĞLENCEYİ
19 Ocak 2020 15:53

YOK ARTIK
14 Ocak 2020 15:53

ZAVALLILAR
09 Ocak 2020 15:53

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMADIKÇA
05 Ocak 2020 15:53

KUSURA BAKMAYACAKSIN
03 Ocak 2020 15:53

OTOMOBİL
30 Aralık 2019 15:53

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
14 Aralık 2019 15:53

ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ
10 Aralık 2019 15:53

TAM ZAMANI
08 Aralık 2019 15:53

BİR TANRI DÜŞÜNÜN
02 Aralık 2019 15:53

24 KASIM
24 Kasım 2019 15:53

DÜNYAYI OKUMAK
16 Kasım 2019 15:53

BAĞIMSIZLIK
13 Kasım 2019 15:53

HER CANLI ER GEÇ GERÇEKLE YÜZLEŞECEKTİR
08 Kasım 2019 15:53

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
05 Kasım 2019 15:53

DEFALARCA DEDİK AMA
31 Ekim 2019 15:53

BU AKILLA
25 Ekim 2019 15:53

SİZE BİR AMERİKA ÖRNEĞİ
21 Ekim 2019 15:53

BÜLENT UÇAR
15 Ekim 2019 15:53

ARAP KEMERİ
14 Ekim 2019 15:53

BÜNYE ALIŞIKSA
02 Ekim 2019 15:53

ŞAMİL TAYAR VE ARINÇ
27 Eylul 2019 15:53

Başlıklar : IMF, İŞİN ÖZETİ ,AŞURE, GÜVEN VE ZEKA
25 Eylul 2019 15:53

SAYIN TARIM BAKANI VE VAN TARIM İl MÜDÜRÜ
21 Eylul 2019 15:53

KÖY- KENT PROJELERİ
19 Eylul 2019 15:53

ALLAH AŞKINA BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
12 Eylul 2019 15:53

NAMUSLU HIRSIZ
09 Eylul 2019 15:53

BAŞLIKLAR; EY KUTSAL RUH,BU DA OLDU,BENCEDE
07 Eylul 2019 15:53

ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
02 Eylul 2019 15:53

PUTİN,,, ESKİ DEFTERLER,,KUŞLAR AYIP ETMİŞ
29 Ağustos 2019 15:53

İDAM, KADIN CİNAYETLERİ,YALAN
28 Ağustos 2019 15:53

GAP
17 Ağustos 2019 15:53

SADECE KAZ DAĞLARI MI?
14 Ağustos 2019 15:53

SİGARAMIN DUMANI
04 Ağustos 2019 15:53

Usta!
29 Temmuz 2019 15:53

DOĞRU SONUÇ BUDUR
23 Temmuz 2019 15:53

BÜYÜK İNSAN
16 Temmuz 2019 15:53

DEMEK OLUYORMUŞ
01 Temmuz 2019 15:53

ASIL GÜNDEMİMİZE HEMEN DÖNÜLDÜ
26 Haziran 2019 15:53

BU PANİK NİYE
22 Haziran 2019 15:53

PAZAR
16 Haziran 2019 15:53

SURİYELİLER
10 Haziran 2019 15:53

İSTANBUL SEÇİMLERİ
08 Haziran 2019 15:53

İŞİNİZE GELMEDİ DEĞİL Mİ?
01 Haziran 2019 15:53

KONU TEKRARI
27 Mayıs 2019 15:53

DOĞANŞEHİR KAYMAKAMI VE ORMAN İŞLETME ŞEFİNE HATIRLATIRIM
21 Mayıs 2019 15:53

İSTANBUL SEÇİMİ
15 Mayıs 2019 15:53

BİRAZ UTANIN
11 Mayıs 2019 15:53

KİTAP FUARI
06 Mayıs 2019 15:53

MİLLİYETÇİLİK
15 Nisan 2019 15:53

TÜRKİYE DE SOL İKTİDAR OLUR MU?
04 Mart 2019 15:53

DSP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
19 Şubat 2019 15:53

SAMİMİYETSİZLİK
07 Şubat 2019 15:53

GERÇEKTEN UTANIYORUM
04 Şubat 2019 15:53

BAZEN ALGILARINIZLA OYNARLAR
29 Ocak 2019 15:53

BUNDAN SONRASI.....
25 Ocak 2019 15:53

YAPMAYIN
19 Ocak 2019 15:53

RUH HALİMİZ
12 Ocak 2019 15:53

DEVLET
10 Ocak 2019 15:53

YENİ BİR YIL
06 Ocak 2019 15:53

GÖRÜNEN KÖY
30 Aralık 2018 15:53

NE OLURSUN SUS
24 Aralık 2018 15:53

ÇOK MU ŞAŞIRDINIZ?
21 Aralık 2018 15:53

ÇÜRÜDÜK
19 Aralık 2018 15:53

SİYASET VE CEHALET
14 Aralık 2018 15:53

İYİ OLACAK
07 Aralık 2018 15:53

MARS
01 Aralık 2018 15:53

DİN PAZARLAMACILIĞI
25 Kasım 2018 15:53

İŞTE BU
19 Kasım 2018 15:53

İŞKENCE
16 Kasım 2018 15:53

VEFA VE UNUTULMAK
10 Kasım 2018 15:53

Bizim basın ve ?..
05 Kasım 2018 15:53

BOP
30 Ekim 2018 15:53

İNATLAŞMA
29 Ekim 2018 15:53

BİR CİNAYETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
24 Ekim 2018 15:53

İŞTE BUNU DİYORDUK
22 Ekim 2018 15:53

HAFTAYA GİRERKEN
15 Ekim 2018 15:53

YEREL SEÇİMLER
05 Ekim 2018 15:53

NEDEN McKİNSEY
01 Ekim 2018 15:53

? BENİM ÇOCUĞUM HALAY ÇEKERKEN VURULDU ?
24 Eylul 2018 15:53

KRİZ
21 Eylul 2018 15:53

ÖĞRETMEN
18 Eylul 2018 15:53

12 EYLÜL
12 Eylul 2018 15:53

İDAM ETTİLER
08 Eylul 2018 15:53

ASACAKLAR
05 Eylul 2018 15:53

VURGUN
03 Eylul 2018 15:53

BAYRAM
28 Ağustos 2018 15:53

DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK
14 Ağustos 2018 15:53

DOLAR NASIL DÜŞER? NASIL YÜKSELİR?
10 Ağustos 2018 15:53

BİR ADIM ÖTESİNİ GÖRMEYENLERLE YÜRÜMEK
31 Temmuz 2018 15:53

NEREYE GİDİYORUZ..!?
28 Temmuz 2018 15:53

PATATES
25 Temmuz 2018 15:53

Oluk oluk kan gönderdik ne oldu?
21 Temmuz 2018 15:53

SOY
16 Şubat 2018 15:53

BİZ HAK EDİYORUZ
06 Şubat 2018 15:53

Türk tipi siyasetçi.!
01 Şubat 2018 15:53

SAVAŞ [LAR )A KARŞI ÇIKMAK NAMUS BORCUDUR
26 Ocak 2018 15:53

AHMET ÇAKIRA ÇAĞRIMDIR
19 Ocak 2018 15:53

"Yerli ve milli? ler birleşiyor mu?
12 Ocak 2018 15:53

Zıvanadan çıkmış bir devlet çarkının ağzı
05 Ocak 2018 15:53

ROBOSKİ
29 Aralık 2017 15:53

Onur, Haysiyet, Hak getire.Sadece şekil olarak insana benziyorlar!.
22 Aralık 2017 15:53

İçin gazla şişmiş!.Sen büyüdün zan ediyorsun!.
15 Aralık 2017 15:53

"Akılsız çoban sürüye kurt getirir."
09 Aralık 2017 15:53

Bak Reis!..
01 Aralık 2017 15:53

Bu işaretleri iyi tanıyoruz:
24 Kasım 2017 15:53

Kayıp denilen Bu eniştenin bülbül gibi öttüğü iddiaları var!.
17 Kasım 2017 15:53

Binalı sefere çıktı amaa!..
10 Kasım 2017 15:53

Salla gitsin:
03 Kasım 2017 15:53

NE YAPMALI?
27 Ekim 2017 15:53

Katillerin dansı:
22 Ekim 2017 15:53

Dayımın Köpeği:
06 Ekim 2017 15:53

VÜCUT DİLİNİ OKUMAK
29 Eylul 2017 15:53

PEMBEBüS.
22 Eylul 2017 15:53

EYY...YURDUM!..
10 Eylul 2017 15:53

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.
06 Eylul 2017 15:53

PANİK
25 Ağustos 2017 15:53

Helenistik çağ dünya kültürel mirasının en önemli kavşağıdır
19 Ağustos 2017 15:53

Gülme krizine tutulursak şaşmayın
05 Ağustos 2017 15:53

BİZİM İMPARATORLARIMIZ BÖYLE OLUR
29 Temmuz 2017 15:53

OHAL!..
23 Temmuz 2017 15:53

BİR YIL GEÇTİ AMA !..
16 Temmuz 2017 15:53

Bas bas bağırıyorlardı!.. "Biz gelirseeekkk!.."
12 Temmuz 2017 15:53

YAPILANLAR ALEVİLERİ DİZAYN ETMEK DEĞİL DE NEDİR?
14 Şubat 2017 15:53

ÜLKENİN HALİ VE AHVALİ
18 Eylul 2016 15:53

NURLU GÜNLER YAKINDIR
16 Temmuz 2016 15:53

ZERDÜŞT
11 Haziran 2016 15:53

KAOSA 'EVET' DİYENLER
22 Mayıs 2016 15:53

..Ülke hızla bir kopuş yaşıyor..
20 Mart 2016 15:53

VATAN, MİLLET DİN HİKÂYELERİ
15 Kasım 2015 15:53

TEKLEYEN TEK ADAM
25 Ekim 2015 15:53

YALAKALIK
17 Ekim 2015 15:53

Tüm Yazılar