Hasan Şahin
[email protected]

CİNAYET MAHALLİNE DÖNMEK

24 Haziran 2022 17:30

 

 

            “ Devletin” ne ve nasıl bir organizasyon olduğunu teokratik Suudi Arabistan’a bakarak daha net tanımlayabilirsiniz!

Devlet, kendi vatandaşının zarar etmeyen ortağıdır!

           Açtığınız iş yerinde siz zarar edersiniz ve iflas ederek darabayı kapattığınızda devletin böyle bir sorun yoktur; geride elinizde ne kalmışsa onu da toplar ve sana güle, güle!

           Devletin dışarıya bakışı da aynıdır! Menfaat her şeyin önüne geçer ve dün küfür ettiklerinizi, bu gün ayaklarının altına kırmızı halı sererek karşılarsınız ve küfür eden iki taraf göz göze baktığında utanmak adına zerre bir belirti göremezsiniz, çünkü meselenin adı çıkar ilişkisidir; hele parası olan daha diktir ve yedirdiği sözlerin keyfini ayrıca yaşar!

           Suudi kral asit kuyusunda buharlaştırdığı Cemal Kaşıkçının, işlenen cinayet mahalline neden bu kadar erken döndü, o da ayrı bir mesele!

Dünyada bir buçuk milyar Müslüman’ın kıblesi olan ve her yıl milyarlarca dolar paranın “ hac” denilen İslami farzla aktığı bir ülkenin dünyanın en avanta kuyruğunda yaşadığını bilin!

Buna petrol gibi bir nimeti de eklediğiniz de işlenen cinayetin lafı mı olur?

            Böyle devasa bir avantayla, açlıktan nefesi kokan ülkeleri parmağında oynatmaktan daha kolayı yoktur!

             Kendi ülkelerinde insanların dünyasına karabasan gibi çöken bu din görünümlü teokratların, yatlarda ve gittikleri tatil beldelerinde nasıl bir açlıkla şehvetin girdabına düştüklerini dünya basınından çok iyi biliyoruz!

           Şimdi çıkıp “ dün ağır küfürler ettiniz, bu gün bağrınıza basıyorsunuz” gibi absürt sözlerle kafa bulandırmayın!

             Bu ülkede en ağır küfürleri sayanlar, şimdi küfür ettiklerinin kapısında bize ahlak dersi veriyor ve buradan bakınca hayatı yakalamak için önce bir okkalı küfürle yola girmek gerekiyor, sonrası sarmaş, dolaş bulaşıp biri birini öpmek işin finalidir!

Evet!

Katil cinayet mahalline döndü! Herkes tanıyor ama yakalayan yok!

Sanırım asitle buharlaşan, toprağa aktı gitti, ruhuna bir Fatiha da biz okuduk; hepsi o kadar!

*************

MEMLEKET HALLERİ

 

Bu ülkenin birinci sorunu “demokrasidir” demiştik!

             Zaten sorsam, biliyorum ki hepiniz demokrasi ile hiç alakamızın olmadığını ve bu ülkede ömür tüketerek sona gelenleriniz dahi bu konuda gözü açık gideceğinizi çok iyi bilirsiniz!

            Yirmi birinci yüz yıldayız ve hala elimizde boya fırçası duvarda bir araya gelen farklı renklerin üstünü örtecek kadar derin bir korkumuz var!

            Bazen düşünmüyor değilim, şu yağmur sonrası oluşan gök kuşağına ne zaman silah çekip tarayacağız diye!

           Sonra köküne kibrit suyu dökülen demokrasinin olmadığı yerde, eşyanın tabiatı gereği karşılaştığımız manzara ve bir polis devletinin keyfiyeti!

O keyfiyet, milletvekiline “ haddini bil, seni çivilerim “ gibi serbest cümleler sarf edebiliyor!

            Bunlar dünyanın gözü önünde olunca, dünyanın sana bakış açısı öcüden korkmuş gibi bir hal alıyor ve bu hal sana zam, vatandaşın nefes alamaması ve daha nice olumsuzluklar olarak dönüyor da, anlayan kim?

            Anlamayız, çünkü konar-göçer bir kültürden geliyoruz ve bildiğimiz en güzel şey davul çalıp, halay çekmek..!

Yeni bir çözüm aldatmacası daha ısıtılıyor ve Şirin Payzın’ın konuğu Ayhan Bilgendi!

Öyle bir iki soru sordu ki, Ayhan’ın nevri döndü!

Böyledir bu işler, herkes bilir ve sen artık elden ele geçen limon olursun; sıkarlar ve en son damlayı alan seni çöp kovasına atar!

           “Arkadaşların cezaevindeyken, siz parti kurmak ve HDP yi suçlamak karşılığında mı bırakıldınız “ türünde sorulara kıvırarak yanıt olmaya çalıştıysa da yok, manzara netti ve nokta vuruş “yeni bir çözüm süreci sinyalini AKP adına sizden duymanın karşılığı nedir?!”

             Her neyse, bu hükümet son çarelerini oynuyor ve bunda demokrasi hariç, her yola giriyor ve demokrasiye yanaşmadığınız hiç bir yer dikiş tutmaz ve hiç bir çözüm sağlıklı yol almaz!

Bilmiyorum!

Ben değil, Kürt Mehmet öyle diyor!

**************

ÇOK GÖRMEYİN

 

              Okul yıllarımda Matematik dersinde az buçuk iyiydim; ne zaman ki Orta okulda Türkçe öğretmenim yazdığım bir kompozisyon yazısını abartıp beni yazı ile birlikte öğretmenler odasına götürüp alkışlattı ya, işte o günden sonra Matematik dersini sırf sınıfı geçme aracı olarak kullandım ve işi, gücü yazıya yatırdım; o yazı ki ilkokulda Kürtçe konuştum diye öğretmen tokatının doğurduğu sonuçtur!

              Kürtçe konuştum diye dayak; Şimdi de Türkçe yazıyorum diye ceza her an kapıda ve nitekim on dokuz aylık ertelenmeli cezam var ve bir gün kafaları bozulursa yenilerini de ekler; “yürü kodese” derler!

Ne diyecektim?

             Şu matematik meselesi ve dün tüm ülke öğrencilerinin ellerinde takdir belgeleri ile sevinçten uçuşan eteklerine, bir de annelerin balkondan, balkona çocuklarını öven takdir güzellemeleri!

Ayağa düşürülen ve bir sömürü çarkının dişlileri arasında kanayan çocuk bedenleri geldi gözümün önüne ve üniversite öğrencilerine mikrofon uzatan bir işgüzarın “ kırk beş sayısının yüzde yirmisinin kaç ettiğini” sorması!

             Yirmi kişiden biri ancak tangır, tungur doğru yanıtı verdi; diğerleri matematik dersi olmayan bir gezegenin acayipleri gibiydi!

                Belki de haklılardı; şimdi bana sorsan “ her gece yarısı bir nokta yetmiş zam gelen akaryakıt bir ay sonra ne olur” derseniz, kesin çuvallarım, sonra kapat milletin ağzını; “ adam öğretmenlik yapmış hala sıradan bir zaman sonuçlarını hesaplamıyor, vay biz çocuklarımızı kime teslim etmişiz” falan!

Şimdi ben size sorayım, eyyy çokbilmişler!

            İki güne bir, bir nokta yedi, bir nokta üç ve bir nokta birle gelen bu fiyat ayarlamaları bize yılsonunda kaç nokta kaçla döner, hesaplayın ve bana sonucu yazın, doğru tahmin ödüllüdür!

            Ha, bir de neden “gece yarısı” onu da sayfama dalan ve sürekli “ iktidarsızlık sorunlarınızı bir iki seansta hal ediyoruz diye beni olmadık şüphelere iten uzmana sormak lazım! Bu gece yarısı operasyonları ters tepmiş olabilir mi?

            Öyle ya, tatlı hayallerdesin ve sabaha bir yolculuğun var ve gecenin o saatinde gelen ayarlama haberi!

             İşte o anda yakıt deposu gelip kucağınıza oturuyor ve damacanaya iş koyanı anlıyorsun; acaba yükselen su fiyatlarına itiraz mı, diye?

Neyse!

             Beni fazla konuşturmayın; komşunun iki çocuğu elinde “ takdir “ belgesi ile kapıda bekliyor; “ bak, Hasan amca biz takdir aldık!”

                Bunlar tatlı ikizler ve benim cepte iki tane elilik ikiz duruyor, karpuza ayırmıştım; şimdi o da gitti; artık gün boyu musluk suyuna devam...

              Bana katlandığınız için deponuz dolu, yolunuz açık olsun, dilinizde dua ve şükürler olsun!

Sevgili yoldaş çaresizler!

*****************

TEMEL SORUN

 

              Bu ülkede onlarca sorun var ve her biri kendine münhasıran adlandırılmış ancak kimse asıl sorunun ne olduğunu bilmiyor, bilmeyince de biri birini yemekle meşgul ve bu yeme işinin başında da devlet var!

            Devlet kendi yanlışında ısrarcı ve kendi yanlışına karşı çıkanı asla kabul etmiyor ve yanlışa daha çok ne kadar taraftar toplarım diye sürekli defter yeniliyor!

            İşte bundandır ki hangi iktidar gelirse gelsin devlet dersine harfiyen uymak zorundadır, aksi tahmin ettiğiniz sonuçlardır!

            Yani asıl sorun demokrasidir! Bu ülkenin temelindeki kuruluş felsefesinde demokrasi yoktur ve asla düşünülmemiştir!

            Cumhuriyetin kurucusu Atatürk, bunun ilk ve kati örneğidir. Serbest Cumhuriyet Fırkasından Samsun belediye başkanlığını kazanan kişiyi bizzat kendi eliyle görevden almış, sonrası partinin kapatılmasına kadar gitmiştir!

             Tabi şimdi sorsan çokbilmiş, araştırmışlar buna farklı amalar, “ şöyleydi de, böyleydi “ gibi Sudan ucuz tekrarlarını yineleyecekler ve üstelik bunlar kendilerini devrimci demokrat olarak piyasaya süren bir kısımdır ki laf anlatma şansınız da yoktur!

Demokrasi bir çoğulculuk anlayışı ve doğru haklar bileşkesidir!

Burada tek olana yer yoktur ve bunun tekrarına düştüğünüzde ne sizin demokrasi ile,

ne de demokrasinin sizinle işi olur!

Demokrasinin karşısına diktiğiniz her eylem faşizmdir ve bunun başka izahı yoktur!

             Dünyada çok örnekleri vardır ve terkisine demokrasiyi tam olarak yerleştiremeyen her ülkenin yolu sonunda ırkçılık ve faşizmle kesişir!

İşte İngiltere örneği ve Ruanda’ya sürülen mülteciler!

              Biz de çok şükür hiç bir zaman demokrasi olmadı ve o nedenle çok rahatız. Bu rahatlık kimi zaman patlamaya da yol açar ve birileri birden çıkar “ Kral çıplak “ der ve şimdi buyurun buradan yakın!

               Bülent abim, canım benim, bir mendilde ki kanı görmek için boydan boya kanamasını beklemek mi gerekiyordu?

Bence bırakın kralı, hepimiz çıplağız vs herkes sadece karşısındakini görüyor!

 

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

DOKUZ KÖYDEN KOVULMAK
04 Şubat 2023 17:30

YALAYA YALAYA GELDİĞİMİZ NOKTADIR, SON YALAMA” HAZZI!
27 Ocak 2023 17:30

“ Her şey bilmem kimin işaretine bakar”
16 Ocak 2023 17:30

İKİ ŞEY
10 Ocak 2023 17:30

Bak girdiniz işte!
02 Ocak 2023 17:30

BU İŞİN SONU
29 Aralık 2022 17:30

 “fakir ha...” Ulan topunu dara çekeceksin, döl israfı bunlar..!
26 Aralık 2022 17:30

EN UZUN GECE
23 Aralık 2022 17:30

NE YAPSIN
14 Aralık 2022 17:30

PARLAMENTO
11 Aralık 2022 17:30

GEL GÖR BİZİ DÜNYA
04 Aralık 2022 17:30

FENA DEĞİL
01 Aralık 2022 17:30

DİYELİM Kİ
28 Kasım 2022 17:30

DAHA NE BEKLERSİNİZ
19 Kasım 2022 17:30

“ Yani demek istiyorum ki sen, ben, o...hepimiz orada olabilirdik..”
14 Kasım 2022 17:30

BİLİNDİK BİR MANZARA
06 Kasım 2022 17:30

BU KADAR MI?
04 Kasım 2022 17:30

CUMHURİYET Mİ DEDİNİZ?
30 Ekim 2022 17:30

ÇAĞDAN KOPMAK
24 Ekim 2022 17:30

Bildiğim kadarı ile Allah bela işlerine bakmıyor,
14 Ekim 2022 17:30

SANSÜR YASASI
11 Ekim 2022 17:30

BİR UTANCIN ANATOMİSİ
07 Ekim 2022 17:30

AH KEMAL
05 Ekim 2022 17:30

GÖRÜNEN KÖY
30 Eylul 2022 17:30

DERİN YOKSULLUĞA SEVİNMEK
21 Eylul 2022 17:30

FİNALDEYİZ
15 Eylul 2022 17:30

BU GECE
12 Eylul 2022 17:30

GELİN GERÇEK BÖLÜCÜYÜ TANIYALIM
31 Ağustos 2022 17:30

HASAN BASRİ AYDIN
28 Ağustos 2022 17:30

BU UTANÇ ORTA YERDE DURDUKÇA
19 Ağustos 2022 17:30

SATIR ARALARI
12 Ağustos 2022 17:30

E.. CANIM
02 Ağustos 2022 17:30

BAY KEMAL OLMAK
26 Temmuz 2022 17:30

“ Baş benim, gövde bana ait değil “
22 Temmuz 2022 17:30

“ Döneklik olmasa seçimler olur muydu?”
13 Temmuz 2022 17:30

MASA KURMAK
05 Temmuz 2022 17:30

ALEVİLER
02 Temmuz 2022 17:30

HEPİMİZ KARDEŞİZ YA
21 Haziran 2022 17:30

“ Yalan da yok, xılafta yok!”
12 Haziran 2022 17:30

Dün birkaç “ sürtük “ aradı, “
05 Haziran 2022 17:30

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK
29 Mayıs 2022 17:30

ÇILDIRIYORUM
22 Mayıs 2022 17:30

İNSANI ORTA YERİNDEN ÇATLATIYORSUNUZ
17 Mayıs 2022 17:30

BAK EKREM BEY
08 Mayıs 2022 17:30

YAPININ ÇİVİSİ ÇIKINCA, ÇATIRDAMA SESLERİ YIKILACAĞININ HABERİDİR!
05 Mayıs 2022 17:30

GELİYOR
28 Nisan 2022 17:30

BÖYLE OLUR BU COĞRAFYANIN HALLERİ
11 Nisan 2022 17:30

YAZ KÂTİP
24 Mart 2022 17:30

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
15 Mart 2022 17:30

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
14 Mart 2022 17:30

BU KONUDA ÜSTÜMÜZE YOKTUR
11 Mart 2022 17:30

SAĞ CENAH
09 Mart 2022 17:30

CANAVARIN ADRESİ
02 Mart 2022 17:30

ANADİLİ
22 Şubat 2022 17:30

GİTMİCEK
21 Şubat 2022 17:30

BAYRAK
14 Şubat 2022 17:30

BANA GÖRE YAPTIĞI SON DERECE MAKULDÜR
11 Şubat 2022 17:30

OLAN OLACAK
07 Şubat 2022 17:30

“ Ya arı ol, ya da bal ol ”
21 Ocak 2022 17:30

SAĞ OL SOL
18 Ocak 2022 17:30

ÇOK HIZLIYIZ
10 Ocak 2022 17:30

YAV SUS
04 Ocak 2022 17:30

SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEKTİNİZ
30 Aralık 2021 17:30

ALLAH'INA GURBAN MALATYA
22 Aralık 2021 17:30

AMAAAN HAAA
17 Aralık 2021 17:30

HIZIR PAŞA
14 Aralık 2021 17:30

O HAREKETTEN SONRA
09 Aralık 2021 17:30

Zamlarda haberimiz yok mu?
07 Aralık 2021 17:30

HAZİNEMİZ
02 Aralık 2021 17:30

GEÇTİ BOR’UN PAZARI
27 Kasım 2021 17:30

BENİ DOKUZ KÖYDEN KOVUN
21 Kasım 2021 17:30

MUHTEŞEM YÜZ YIL
14 Kasım 2021 17:30

İŞİN ÖZETİ
07 Kasım 2021 17:30

TAM BİR SAAT
02 Kasım 2021 17:30

BİR ŞEYHLER OLUYOR
25 Ekim 2021 17:30

MERKEZ BANKASI
17 Ekim 2021 17:30

HAKSIZLIK ETMEYELİM
16 Ekim 2021 17:30

KOPUKTAN SANATÇI OLURSA
13 Ekim 2021 17:30

GÜZEL DOSTLARLA BULUŞMAK
10 Ekim 2021 17:30

ZAM DEĞİL FİYAT AYARLAMA
04 Ekim 2021 17:30

KÜRTLERLE DANS
30 Eylul 2021 17:30

AMERİKAYI ANLAMAK
26 Ağustos 2021 17:30

KIL OLUYORUM ABİ
23 Ağustos 2021 17:30

TALİBAN
17 Ağustos 2021 17:30

GEZEGENİMİZ BAŞ KALDIRDI
11 Ağustos 2021 17:30

SEN O DÜŞÜ GÖRMEYE DEVAM ET
09 Ağustos 2021 17:30

ÇOK İYİ BİLİYORUM
06 Ağustos 2021 17:30

KORKU BÖYLE BİR ŞEYDİR
01 Ağustos 2021 17:30

DEMEK Kİ TÜM ACILARIN ÜSTÜNE BİR ÇAY İÇMEK GEREKİYORMUŞ!!
26 Temmuz 2021 17:30

BU AKIL SİZİ HEP YENİLGİYE UĞRATIR
18 Temmuz 2021 17:30

OMURGA
15 Temmuz 2021 17:30

VAZİYET BU
09 Temmuz 2021 17:30

MAALESEF TOPLUMA BUNLAR YÖN VERİYOR
06 Temmuz 2021 17:30

KÖTÜLER
02 Temmuz 2021 17:30

DOĞANŞEHİR ESKİ KÖY NİYE YANDI…!!!?
28 Haziran 2021 17:30

KATİL
23 Haziran 2021 17:30

NEYİN PAZARLIĞI
16 Haziran 2021 17:30

BU KADAR HIZLI SOLLARSAN
13 Haziran 2021 17:30

BEN VE DENİZ
04 Haziran 2021 17:30

SEN NE BİÇİM MUHALEFETSİN
29 Mayıs 2021 17:30

ÇÖKME
25 Mayıs 2021 17:30

MAFYA BİR DEVLET ACİZLİĞİDİR
20 Mayıs 2021 17:30

DEVLET
18 Mayıs 2021 17:30

ALTI MAYIS
18 Mayıs 2021 17:30

ALTI MAYIS
06 Mayıs 2021 17:30

ACABA..!?
01 Mayıs 2021 17:30

KOPTUK GİDİYORUZ
27 Nisan 2021 17:30

İŞİNİ BİLMEK
19 Nisan 2021 17:30

DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK
31 Mart 2021 17:30

BİLMEK TEHLİKELİDİR
28 Mart 2021 17:30

DİKİŞ TUTMUYOR
22 Mart 2021 17:30

KAYMAKAM
16 Mart 2021 17:30

ANCAK BU KADAR OLUR..!
10 Mart 2021 17:30

FARKINA VARDILAR AMA
05 Mart 2021 17:30

……ŞİMDİ ANLADIM
25 Şubat 2021 17:30

AMAN HA
22 Şubat 2021 17:30

BU YARA DİKİŞ TUTMAZ
15 Şubat 2021 17:30

KAFAM KIZAR İSE AYA GİDERİM
11 Şubat 2021 17:30

DEMOKRASİ GETİRECEKLERMİŞ
08 Şubat 2021 17:30

DAHA ÇOK BEKLERİZ
05 Şubat 2021 17:30

YENİ ANAYASA
02 Şubat 2021 17:30

ZATEN İŞARETLİSİNİZ
29 Ocak 2021 17:30

DEVLETTE BU OLUR MU?
25 Ocak 2021 17:30

YENİ DÖNEM
21 Ocak 2021 17:30

DÜNYADA BİR ŞEYLER OLUYOR AMA!!
07 Ocak 2021 17:30

BU MÜTHİŞ BİR HİPNOZDUR
31 Aralık 2020 17:30

BAZEN SÖZ BİTER
28 Aralık 2020 17:30

KARAKTERİNİZ KADERİNİZİ BELİRLER
23 Aralık 2020 17:30

KANIN KOKTUĞU YER
21 Aralık 2020 17:30

REFORMUN AYAK SESLERİ
15 Aralık 2020 17:30

DEMEK Kİ
08 Aralık 2020 17:30

NOKTA
04 Aralık 2020 17:30

DİL-DİN-KÜLTÜR
30 Kasım 2020 17:30

KADINLAR GÜNÜ MÜ DEDİNİZ?
25 Kasım 2020 17:30

ALIN SİZE REFORM
23 Kasım 2020 17:30

DUYDUNUZ DEĞİL Mİ?
20 Kasım 2020 17:30

ÇARŞI KARIŞIK
14 Kasım 2020 17:30

DEMOKRASİ VE AHLAK
07 Kasım 2020 17:30

GERÇEĞİMİZİ̇ GİZLEYEN YÜZSÜZLER İZ
01 Kasım 2020 17:30

AŞİRET SOSYAL CİNAYETİN ADIDIR
26 Ekim 2020 17:30

BU KADAR UCUZ ÖLÜYORUZ İŞTE
22 Ekim 2020 17:30

YAKMAK
14 Ekim 2020 17:30

BEŞ YIL ÖNCEYDİ
10 Ekim 2020 17:30

NE GÜNLERE KALDIK
06 Ekim 2020 17:30

BÖYLE BİR HASRET
28 Eylul 2020 17:30

AKLİ MELEKE
25 Eylul 2020 17:30

BİR TOPLUM BU KADAR MI KENDİNİ TESCİLLER
21 Eylul 2020 17:30

İSRAİL
17 Eylul 2020 17:30

Düşünce özgürlüğü
13 Eylul 2020 17:30

KAYMAKAMLAR
10 Eylul 2020 17:30

İDAM
07 Eylul 2020 17:30

OTUZ AĞUSTOS
31 Ağustos 2020 17:30

GERÇEKLERİ OKUMAK
28 Ağustos 2020 17:30

BEKLENEN MÜJDE
24 Ağustos 2020 17:30

KATİP ARZUHALİM YAZ YÂRE BÖYLE
20 Ağustos 2020 17:30

OKULLAR
17 Ağustos 2020 17:30

TARİHİ ESERLER
16 Ağustos 2020 17:30

KISACASI
03 Ağustos 2020 17:30

KUSURA BAKMAYIN
30 Temmuz 2020 17:30

KEMAL BEYİ KUTLUYORUM
27 Temmuz 2020 17:30

CİNAYETLER CUMHURİYETİ
23 Temmuz 2020 17:30

YAŞAMA TUTUNMAK
17 Temmuz 2020 17:30

DOĞRUYA DAĞLAR EĞİLİR
06 Temmuz 2020 17:30

ZULMÜN ARTSIN Kİ ZEVAL BULASIN
01 Temmuz 2020 17:30

BEKÇİLER
21 Haziran 2020 17:30

AHLAKSIZLIĞIN GÖRÜNEN YÜZÜ
15 Haziran 2020 17:30

SİYASET
12 Haziran 2020 17:30

EKSEN KAYINCA
09 Haziran 2020 17:30

KAPA ÇENENİ
03 Haziran 2020 17:30

KAN
31 Mayıs 2020 17:30

DEMOKRASİ
24 Mayıs 2020 17:30

KORKULARINIZ VARSA
17 Mayıs 2020 17:30

YÜCE TANRIM
16 Mart 2020 17:30

DERTLERE “ DEVA” ASPİRİN
10 Mart 2020 17:30

HUZUR İSLAMDA
04 Mart 2020 17:30

AMERİKALI BİR KEÇİ VURMUŞ
29 Şubat 2020 17:30

HDP KONGRESİNİ NASIL OKUMALI
25 Şubat 2020 17:30

BU FETVAYI DİKATE ALIN..
17 Şubat 2020 17:30

HAFTA BİTERKEN
10 Şubat 2020 17:30

ACABA..!!?
01 Şubat 2020 17:30

ACIYI AYRIŞTIRMAK
27 Ocak 2020 17:30

AYNEN ÖYLE SAYIN BAKANIM
24 Ocak 2020 17:30

BULMUŞUZ EĞLENCEYİ
19 Ocak 2020 17:30

YOK ARTIK
14 Ocak 2020 17:30

ZAVALLILAR
09 Ocak 2020 17:30

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMADIKÇA
05 Ocak 2020 17:30

KUSURA BAKMAYACAKSIN
03 Ocak 2020 17:30

OTOMOBİL
30 Aralık 2019 17:30

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
14 Aralık 2019 17:30

ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ
10 Aralık 2019 17:30

TAM ZAMANI
08 Aralık 2019 17:30

BİR TANRI DÜŞÜNÜN
02 Aralık 2019 17:30

24 KASIM
24 Kasım 2019 17:30

DÜNYAYI OKUMAK
16 Kasım 2019 17:30

BAĞIMSIZLIK
13 Kasım 2019 17:30

HER CANLI ER GEÇ GERÇEKLE YÜZLEŞECEKTİR
08 Kasım 2019 17:30

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
05 Kasım 2019 17:30

DEFALARCA DEDİK AMA
31 Ekim 2019 17:30

BU AKILLA
25 Ekim 2019 17:30

SİZE BİR AMERİKA ÖRNEĞİ
21 Ekim 2019 17:30

BÜLENT UÇAR
15 Ekim 2019 17:30

ARAP KEMERİ
14 Ekim 2019 17:30

BÜNYE ALIŞIKSA
02 Ekim 2019 17:30

ŞAMİL TAYAR VE ARINÇ
27 Eylul 2019 17:30

Başlıklar : IMF, İŞİN ÖZETİ ,AŞURE, GÜVEN VE ZEKA
25 Eylul 2019 17:30

SAYIN TARIM BAKANI VE VAN TARIM İl MÜDÜRÜ
21 Eylul 2019 17:30

KÖY- KENT PROJELERİ
19 Eylul 2019 17:30

ALLAH AŞKINA BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
12 Eylul 2019 17:30

NAMUSLU HIRSIZ
09 Eylul 2019 17:30

BAŞLIKLAR; EY KUTSAL RUH,BU DA OLDU,BENCEDE
07 Eylul 2019 17:30

ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
02 Eylul 2019 17:30

PUTİN,,, ESKİ DEFTERLER,,KUŞLAR AYIP ETMİŞ
29 Ağustos 2019 17:30

İDAM, KADIN CİNAYETLERİ,YALAN
28 Ağustos 2019 17:30

GAP
17 Ağustos 2019 17:30

SADECE KAZ DAĞLARI MI?
14 Ağustos 2019 17:30

SİGARAMIN DUMANI
04 Ağustos 2019 17:30

Usta!
29 Temmuz 2019 17:30

DOĞRU SONUÇ BUDUR
23 Temmuz 2019 17:30

BÜYÜK İNSAN
16 Temmuz 2019 17:30

DEMEK OLUYORMUŞ
01 Temmuz 2019 17:30

ASIL GÜNDEMİMİZE HEMEN DÖNÜLDÜ
26 Haziran 2019 17:30

BU PANİK NİYE
22 Haziran 2019 17:30

PAZAR
16 Haziran 2019 17:30

SURİYELİLER
10 Haziran 2019 17:30

İSTANBUL SEÇİMLERİ
08 Haziran 2019 17:30

İŞİNİZE GELMEDİ DEĞİL Mİ?
01 Haziran 2019 17:30

KONU TEKRARI
27 Mayıs 2019 17:30

DOĞANŞEHİR KAYMAKAMI VE ORMAN İŞLETME ŞEFİNE HATIRLATIRIM
21 Mayıs 2019 17:30

İSTANBUL SEÇİMİ
15 Mayıs 2019 17:30

BİRAZ UTANIN
11 Mayıs 2019 17:30

KİTAP FUARI
06 Mayıs 2019 17:30

MİLLİYETÇİLİK
15 Nisan 2019 17:30

TÜRKİYE DE SOL İKTİDAR OLUR MU?
04 Mart 2019 17:30

DSP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
19 Şubat 2019 17:30

SAMİMİYETSİZLİK
07 Şubat 2019 17:30

GERÇEKTEN UTANIYORUM
04 Şubat 2019 17:30

BAZEN ALGILARINIZLA OYNARLAR
29 Ocak 2019 17:30

BUNDAN SONRASI.....
25 Ocak 2019 17:30

YAPMAYIN
19 Ocak 2019 17:30

RUH HALİMİZ
12 Ocak 2019 17:30

DEVLET
10 Ocak 2019 17:30

YENİ BİR YIL
06 Ocak 2019 17:30

GÖRÜNEN KÖY
30 Aralık 2018 17:30

NE OLURSUN SUS
24 Aralık 2018 17:30

ÇOK MU ŞAŞIRDINIZ?
21 Aralık 2018 17:30

ÇÜRÜDÜK
19 Aralık 2018 17:30

SİYASET VE CEHALET
14 Aralık 2018 17:30

İYİ OLACAK
07 Aralık 2018 17:30

MARS
01 Aralık 2018 17:30

DİN PAZARLAMACILIĞI
25 Kasım 2018 17:30

İŞTE BU
19 Kasım 2018 17:30

İŞKENCE
16 Kasım 2018 17:30

VEFA VE UNUTULMAK
10 Kasım 2018 17:30

Bizim basın ve ?..
05 Kasım 2018 17:30

BOP
30 Ekim 2018 17:30

İNATLAŞMA
29 Ekim 2018 17:30

BİR CİNAYETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
24 Ekim 2018 17:30

İŞTE BUNU DİYORDUK
22 Ekim 2018 17:30

HAFTAYA GİRERKEN
15 Ekim 2018 17:30

YEREL SEÇİMLER
05 Ekim 2018 17:30

NEDEN McKİNSEY
01 Ekim 2018 17:30

? BENİM ÇOCUĞUM HALAY ÇEKERKEN VURULDU ?
24 Eylul 2018 17:30

KRİZ
21 Eylul 2018 17:30

ÖĞRETMEN
18 Eylul 2018 17:30

12 EYLÜL
12 Eylul 2018 17:30

İDAM ETTİLER
08 Eylul 2018 17:30

ASACAKLAR
05 Eylul 2018 17:30

VURGUN
03 Eylul 2018 17:30

BAYRAM
28 Ağustos 2018 17:30

DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK
14 Ağustos 2018 17:30

DOLAR NASIL DÜŞER? NASIL YÜKSELİR?
10 Ağustos 2018 17:30

BİR ADIM ÖTESİNİ GÖRMEYENLERLE YÜRÜMEK
31 Temmuz 2018 17:30

NEREYE GİDİYORUZ..!?
28 Temmuz 2018 17:30

PATATES
25 Temmuz 2018 17:30

Oluk oluk kan gönderdik ne oldu?
21 Temmuz 2018 17:30

SOY
16 Şubat 2018 17:30

BİZ HAK EDİYORUZ
06 Şubat 2018 17:30

Türk tipi siyasetçi.!
01 Şubat 2018 17:30

SAVAŞ [LAR )A KARŞI ÇIKMAK NAMUS BORCUDUR
26 Ocak 2018 17:30

AHMET ÇAKIRA ÇAĞRIMDIR
19 Ocak 2018 17:30

"Yerli ve milli? ler birleşiyor mu?
12 Ocak 2018 17:30

Zıvanadan çıkmış bir devlet çarkının ağzı
05 Ocak 2018 17:30

ROBOSKİ
29 Aralık 2017 17:30

Onur, Haysiyet, Hak getire.Sadece şekil olarak insana benziyorlar!.
22 Aralık 2017 17:30

İçin gazla şişmiş!.Sen büyüdün zan ediyorsun!.
15 Aralık 2017 17:30

"Akılsız çoban sürüye kurt getirir."
09 Aralık 2017 17:30

Bak Reis!..
01 Aralık 2017 17:30

Bu işaretleri iyi tanıyoruz:
24 Kasım 2017 17:30

Kayıp denilen Bu eniştenin bülbül gibi öttüğü iddiaları var!.
17 Kasım 2017 17:30

Binalı sefere çıktı amaa!..
10 Kasım 2017 17:30

Salla gitsin:
03 Kasım 2017 17:30

NE YAPMALI?
27 Ekim 2017 17:30

Katillerin dansı:
22 Ekim 2017 17:30

Dayımın Köpeği:
06 Ekim 2017 17:30

VÜCUT DİLİNİ OKUMAK
29 Eylul 2017 17:30

PEMBEBüS.
22 Eylul 2017 17:30

EYY...YURDUM!..
10 Eylul 2017 17:30

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.
06 Eylul 2017 17:30

PANİK
25 Ağustos 2017 17:30

Helenistik çağ dünya kültürel mirasının en önemli kavşağıdır
19 Ağustos 2017 17:30

Gülme krizine tutulursak şaşmayın
05 Ağustos 2017 17:30

BİZİM İMPARATORLARIMIZ BÖYLE OLUR
29 Temmuz 2017 17:30

OHAL!..
23 Temmuz 2017 17:30

BİR YIL GEÇTİ AMA !..
16 Temmuz 2017 17:30

Bas bas bağırıyorlardı!.. "Biz gelirseeekkk!.."
12 Temmuz 2017 17:30

YAPILANLAR ALEVİLERİ DİZAYN ETMEK DEĞİL DE NEDİR?
14 Şubat 2017 17:30

ÜLKENİN HALİ VE AHVALİ
18 Eylul 2016 17:30

NURLU GÜNLER YAKINDIR
16 Temmuz 2016 17:30

ZERDÜŞT
11 Haziran 2016 17:30

KAOSA 'EVET' DİYENLER
22 Mayıs 2016 17:30

..Ülke hızla bir kopuş yaşıyor..
20 Mart 2016 17:30

VATAN, MİLLET DİN HİKÂYELERİ
15 Kasım 2015 17:30

TEKLEYEN TEK ADAM
25 Ekim 2015 17:30

YALAKALIK
17 Ekim 2015 17:30

Tüm Yazılar