Hasan Şahin
[email protected]

DEMEK Kİ TÜM ACILARIN ÜSTÜNE BİR ÇAY İÇMEK GEREKİYORMUŞ!!

26 Temmuz 2021 05:50

 

 

              Malum, köylü çocuğuyuz! Hal böyle olunca bu yaşa gelene kadar özellikle çocukluğunuzda ne hastalıklara ve gada belalara çalım atarak yaşam mücadelesi verdiğinizi yaşayanlar bilir!

Boğmaca olduğumuzda horoz ibiği kesip kanını içirmişlerdi!

                 Köye gelen “ berber” denilen sünnetçilerin kör bıçakla etinizi kesip koparmalarının acısını bizim kuşak iyi bilir ve ben hala “ berber” denince alttan depreme tutulurum! Ağlamayalım ve acıyı hissetmeyelim diye ağzımıza tıkıştırılan lokumun tadı hep damaklarımda durur, onun da hakkını vereyim!

               Bir sel felaketi yaşanmış, imar affıyla ruhsat verilen ve her biri canlı tabut olan evler, Karadeniz’in dağ yamaçlarına serpiştirilince aşırı yağışlardan korkulan oluyor ve bir felaket yaşanıyor!

Karadeniz insanı mutaassıptır ve tabi ki bu felaketi kader ve Allah’tan bilecekler, hiç bir zaman canı sıkıldıkça imar afı çıkarana toz kondurmayacaklar ve üstelik “ Allah seni başımızdan almasın” diye de dua edecekler!

Eh, geriye ne kaldı?

               Allahtan gelene şükretmek ve göbeğinde yaşadıkları çay cennetinden bir paket çaya muhtaç olmak var ki bereket o da kendilerine anında ulaştırıldı ve yaraların sarılması için önce işe çayla başlamak gerektiğini de  anlamış olduk. Tıpkı bizim sünnet meselesi gibi. Acılar biter, lokumun tadı damakta kalır!

              Hep söyleriz; az gelişmişlik böyle bir şeydir ve siz akıl, algı olarak gelişmediğiniz yerde bir paket çay kadar hakka sahip olursunuz, gerisi yukarıya kalmış ve el açıp dua etmekten başka şansınız da yoktur!

                     Hurafe ve biat kültürünün tüm yansımaları artık karşımızda ve tarih boyunca hiç kurtulamadığımız gibi şu günlerde peynir, ekmek gibi bize satılan en muteber tesellidir ki harca, harca bitmiyor!

Sonra da gidip rüzgâra karşı undan evler yapıyoruz!

Böyle bir şey yapan, ne rüzgârı, ne de yağmuru hesaplıyor!

Ne bileyim, belki de hamurdan ekmek hesabı yapıyordur!

             Bence de iyi bir fikir! Hele hamur pastaya dönüşürse, üstüne bir beş çayı dünyanın tamamına değer!

Birde bedavadan size havadan atılmışsa..!

******************

AFGANİSTAN

 

              Bin dokuz yüz kırklı yıllardan, bin dokuz yüz yetmişli yıllara kadar kabuğunu kırmış ve kadınların çoğu modern yaşam koşulları içinde üniversitelere, tiyatroya ve sinemaya gidebiliyorken, karanlık eller ve onların yerli iş birlikçileri ülkenin canına okumak için İslami örgütleri devreye sokarak karanlığa yelken açtılar!

             Tabi bu durumda birinci hedef kadınlardır ve ülkede kadınlara karşı yapılan akıl almaz uygulamalar bu ülkeyi yavaş, yavaş katı bir hurafenin merkezi haline getirdi!

              Kadın cinayetleri, meşru görülen erkek şiddeti ve çok evlilikten tutun, çocuk yaşta evliliğe kadar, ne sayarsanız sayın, yetmiyormuş gibi birde kadınların taşlanarak öldürülmesi ve tüm bu vahşetlere giydirilen İslami kılıf...

               Derken karanlığın ayak sesleri yaklaştı ve bin dokuz yüz doksan iki yılında artık bam başka bir Afganistan vardı ve ortaya Taliban denilen dünyanın en vahşi örgütü çıkmıştı ve bu örgüt ülk başlarda ülkeyi yönetmese bile, ülkede tek söz sahibiydi ve insan boğazlamak onlar için tavuk boğazlamaktan daha kolaydı!

           Sonradan iktidarı da ellerine geçirdiler ve yaptıkları ilk iş “ put” diyerek iki bin beş yüz yıllık heykel ve sanat eserlerini patlatıp yerle bir etmek oldu

El, kol kesip sokaklarda teşhir etmek onlar için İslam adaletini yerine getirmekti!

                 Bir süreliğine iktidarı kaptırdılar ama yeniden yer altına çekilerek Afgan halkına kan kusturmaya devam ettiler!

                  Şimdi yeniden güç kazandılar! Yoksulluğun ve uyuşturucunun pençesindeki ülkede bir kadın ortalama altı çocuk doğuruyor. Çok eşlilik revaçta ve çocuk gelinler travması dünyanın gözü önünde tüm acımasızlığı ile kesintisiz devam ediyor!

            Korkulu rüya Taliban gelecek diye, insanlar can havliyle ülkelerinden kaçıyor ve bu travmaya bizim Cumhurbaşkanı “ onlarla inanç farkımız yok” diyerek bu ülkeye karanlığı reva görüyor!

Bakın; Taliban, el kaide ve İşid ciddi kurgulanmış bir vahşi cinayet üçgenidir! Ayrıca bu üçgene bağlı sayısız destekçi ve mikro örgütler var!

               Bunların tek amacı insanca yaşamın olduğu yerleri cehenneme çevirmektir ve bunu yaparken de en tehlikeli yol olan din kılıfı ile hareket etmeleridir!

             Şu an dünyanın başına bela olan bu cehalet rüzgârında uzak durmanın tek yolu bilime ve insanlığa sığınmaktır!

            Bunlarla “ inanç farkımız yok” dediğiniz yerde bir gün onlar gelir ve seninde farkın yoksa, o zaman farkı cadde ve sokaklarda görürsünüz ki artık her şey için çok geç olabilir!

Çünkü “Taliban” demek cehennemin öteki adıdır!

               Çok meraklıysanız bekleyin ve şimdilik katran kazanını harlamakla meşguller ve biz oraya atlamak için can atıyoruz!

Etmeyin!

Bu beladan uzak durun!

******************

BİZ AYRI BİR DÜNYAYIZ

 

Bir ada düşünün ve insanlar bir arada mutluca yaşıyor ve kimsenin kimse ile derdi yok!

               Ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki nerede mutluluk varsa savaş baronları orayı talana ve cehenneme çevirmek için anında müdahale ediyorlar ve kimi silahını satıyor, kimi yeni silahını ne kadar insan öldürüyor diye deniyor!

           Kıbrıs’ta da aynısı olmuştu ve oradaki halk tüm mutluluklarından koparılarak ikiye bölündü ve bunun maliyeti bize büyük faturalarla döndü, dönmeye de devam ediyor!

            Bölünen Kıbrıs’ta Rauf Denktaş, bin dokuz yüz seksen üç yılında bağımsızlık ilan etti ve biz bunun adına da “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” adını verdik. Dünya tepkiliydi ve bu ilanı kınamakta kalmadılar bir dizi de yaptırıma maruz kalındı!

            İlan edilen bu devleti ilk Türkiye tanıdı ve ardından Pakistan ve Bangladeş! Sonra yapılan baskılardan dolayı Pakistan ve Bangladeş bu tanımayı geri çekti!

“ Kardeş” dediğimiz hiç bir ülke tanımadı ve tanımıyor da!

              Çünkü uluslararası hukuk ve Birleşmiş milletler kararları orada bir arada yaşamayı ve bağımsız bir adayı öngörüyor!

               Bunlara yanaşmayıp sadece “ ben ne diyorsan o olacak” dediğiniz yerde işte böyle yalnız kalıyorsunuz!

                  Zaten Osmanlı’dan beri bu ülkenin kodlarında sorun çözmek diye bir şey yoktur! Tarihe iyice bakın, akıl ve mantıkla çözdüğümüz hiç bir soruna rastlayamazsınız! Ya savaşla cephede kaybetmişiz, ya da yine savaşla acılar yaratarak kazandığımızı sanmışız! Sonra gelsin kahramanlık hikâyeleri!

Şimdi onlarca soruna bir de Afganistan eklemek için can atıyoruz!

               Bir ülkenin varlığını “ omuzlarda yükselen şehitlerin tabutuna” bağlayan bir anlayıştan ne bekleniyordu ki?

              Enver paşa bu ülkenin yüz bin genç nüfusunu Türkçülük hayalleri ile zemheriye kırdırdı ve hesap soran olmadığı gibi Enver’e güzellemeler dahi yaptık!

Sonrası Kore ve Yemen çölleridir ki hala acısı türkü olarak bize göz yaşı olarak dönüyor!

                 İnsanınızı ucuz pazar eşyası gibi her yere savurursanız, ne acılardan arınırsınız, ne de dünya liginde başı dik gezersiniz!

               Bu aralar Afganistan gibi bir belaya can havliyle atlamaya çalışıyoruz. Biz bunun heyecanını yaşarken Amerika ensemizde kıs kıs gülüyor!

Galiba Amerika bizi bir kez daha sevecek!

**************

GALİBA BEN UZAYDA YAŞIYORUM

 

            Öncelikle Boğaziçili öğrencilerin direnişini saygıdeğer bulduğumu ve asla boşa çıkarmak gibi bir algıya kapılmayın!

Ancak;

               Bu ülkede şimdi hangi iklimin yaşandığından haberi olmayanlar, Boğaziçi’ne atanan rektörün tekrar alınmasını bu direnişe bağlıyorlar!

Yahu böyle bir şey yok ve olması da mümkün değil!

Bu tür eylemler, gösteriler asla ve asla Erdoğan’ın umurunda olmaz!

            Olmaması için en büyük neden “ Başkan” olmasıdır ve dahası girdiği kavgada attığı ve yediği yumruğun hesabına bakmaz! O nedenle hiç bir zaman ne bir devlet yönettiğinin, ne de bir devlet başkanı olduğunun farkına vardı!

              İşte bundandır ki Rektörü kafası öyle estiği için almıştır! Yoksa dünya yansa asla böyle bir şey yapmazdı!

           Şimdi buradan heveslenip başka gösterilere kalkışmayın! Kim bilir belki de Reis, sizi denemek için böyle yaptı ve seçim arefesi varsa ateşi yükselenleri soğuk suya tutmak adına böyle bir karar verdi!

Bence susun, bir de bakmışsınız kızmış ve Melih’i ayni gün yeniden koltuğa göndermiş!

Bu çok da zor değil ve siz ha bağırın, çağırın!

Dahası, fazla kızarsa “ Boğaziçi’ni yüksek ilahiyat fakültesi yaptım” der ve varsa itirazı beri gelsin!

            Müslüman bir ülkede buna karşı çıkmak direkt kâfirliktir ve ilk Cuma da “ Bay Kemal” en ön safa geçer bilesiniz!

Yani akıllı olun!

Aman ha...

*****************

TATİL

 

               Az gelişmiş bir aklın en sevdiği sözdür ve bizde “ tatil” denince keyiften havalara uçarız. Bu tembel öğrenci için en bulunmaz nimettir; zaten okula pek gittiği olmaz üstüne bir de “ tatil” dedin mi havalara uçar!

Ya yurdum insanı?

               Elde yok, avuçta yok, aldığı maaşla ayın ilk on gününü çıkardıysa bilin ki ekonomik bir dehadır ama söz konusu tatilse “ tamam, hanım çocukları alıp gidelim” der ve gittiği yer daha çok bir deniz kenarıdır, çünkü biz de deniz kenarı olmayınca tatil, tatilden sayılmıyor!

           Giderler üç beş gün yatacağım diye otellere dünyanın parasını öderler ve üstelik ek kredi kartı hesabından!

             Az gelişmiş ülke insanı olunca beynin sınırlarını fazla zorlamana gerek yok, zaten fazla zorlasaydın şimdi gelişmiş ülke insanı olurdun, zaten zorlayanlar da tehlikeli mahluk diye ya hapishaneye, ya da tımarhaneye gönderiliyor, bir de kaçıp kurtulanlar var, onlar ayrı konu!

              Tatile gittiği yerde tarihi ve turistik yerleri gezenimiz yoktur ve bunu ancak yabancılar yapar! Bizimkiler hala çıplak heykellerin orasını burasını koparmakla meşgul ve olmadı çekiçle kökten hal edip ülkenin namusunu kurtarmak adına mutlu bir görevi yerine getirmenin huzurunu yaşarlar!

             Allah var, yurt dışına tatile giden zenginlerimiz de var ve onlar özellikle uzak doğu ülkelerini, mesela, Tayvan ve Filipinleri ziyaret ederler! Onlar ayrı keşif ve açlıklarını doyurmak adına hiç otelden ayrılmazlar, döndüklerinde “ abi var ya, böyle bir şey görmedim” diyerek bize bilmediğimiz ne icat ve keşifleri iştahla anlatırlar ki bize sadece yutkunmak düşer!

Yani ülkemin güzel insanları; bence evinizde oturun ve bu ülkenin dağı taşı bedavadır. Gezin ülkenize ait güzellikleri orada arayın ve bilgilenin, onu da çocuklarınıza anlatın!

Anlatın ki bu ülkeye öyle sahip çıkılsın!

Yoksa “ din, iman, sahte milliyetçilik” hepsi hikayedir!

Ne seni, ne beni doyurur!

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

DOKUZ KÖYDEN KOVULMAK
04 Şubat 2023 05:50

YALAYA YALAYA GELDİĞİMİZ NOKTADIR, SON YALAMA” HAZZI!
27 Ocak 2023 05:50

“ Her şey bilmem kimin işaretine bakar”
16 Ocak 2023 05:50

İKİ ŞEY
10 Ocak 2023 05:50

Bak girdiniz işte!
02 Ocak 2023 05:50

BU İŞİN SONU
29 Aralık 2022 05:50

 “fakir ha...” Ulan topunu dara çekeceksin, döl israfı bunlar..!
26 Aralık 2022 05:50

EN UZUN GECE
23 Aralık 2022 05:50

NE YAPSIN
14 Aralık 2022 05:50

PARLAMENTO
11 Aralık 2022 05:50

GEL GÖR BİZİ DÜNYA
04 Aralık 2022 05:50

FENA DEĞİL
01 Aralık 2022 05:50

DİYELİM Kİ
28 Kasım 2022 05:50

DAHA NE BEKLERSİNİZ
19 Kasım 2022 05:50

“ Yani demek istiyorum ki sen, ben, o...hepimiz orada olabilirdik..”
14 Kasım 2022 05:50

BİLİNDİK BİR MANZARA
06 Kasım 2022 05:50

BU KADAR MI?
04 Kasım 2022 05:50

CUMHURİYET Mİ DEDİNİZ?
30 Ekim 2022 05:50

ÇAĞDAN KOPMAK
24 Ekim 2022 05:50

Bildiğim kadarı ile Allah bela işlerine bakmıyor,
14 Ekim 2022 05:50

SANSÜR YASASI
11 Ekim 2022 05:50

BİR UTANCIN ANATOMİSİ
07 Ekim 2022 05:50

AH KEMAL
05 Ekim 2022 05:50

GÖRÜNEN KÖY
30 Eylul 2022 05:50

DERİN YOKSULLUĞA SEVİNMEK
21 Eylul 2022 05:50

FİNALDEYİZ
15 Eylul 2022 05:50

BU GECE
12 Eylul 2022 05:50

GELİN GERÇEK BÖLÜCÜYÜ TANIYALIM
31 Ağustos 2022 05:50

HASAN BASRİ AYDIN
28 Ağustos 2022 05:50

BU UTANÇ ORTA YERDE DURDUKÇA
19 Ağustos 2022 05:50

SATIR ARALARI
12 Ağustos 2022 05:50

E.. CANIM
02 Ağustos 2022 05:50

BAY KEMAL OLMAK
26 Temmuz 2022 05:50

“ Baş benim, gövde bana ait değil “
22 Temmuz 2022 05:50

“ Döneklik olmasa seçimler olur muydu?”
13 Temmuz 2022 05:50

MASA KURMAK
05 Temmuz 2022 05:50

ALEVİLER
02 Temmuz 2022 05:50

CİNAYET MAHALLİNE DÖNMEK
24 Haziran 2022 05:50

HEPİMİZ KARDEŞİZ YA
21 Haziran 2022 05:50

“ Yalan da yok, xılafta yok!”
12 Haziran 2022 05:50

Dün birkaç “ sürtük “ aradı, “
05 Haziran 2022 05:50

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMAK
29 Mayıs 2022 05:50

ÇILDIRIYORUM
22 Mayıs 2022 05:50

İNSANI ORTA YERİNDEN ÇATLATIYORSUNUZ
17 Mayıs 2022 05:50

BAK EKREM BEY
08 Mayıs 2022 05:50

YAPININ ÇİVİSİ ÇIKINCA, ÇATIRDAMA SESLERİ YIKILACAĞININ HABERİDİR!
05 Mayıs 2022 05:50

GELİYOR
28 Nisan 2022 05:50

BÖYLE OLUR BU COĞRAFYANIN HALLERİ
11 Nisan 2022 05:50

YAZ KÂTİP
24 Mart 2022 05:50

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
15 Mart 2022 05:50

AKLIMIN SINIRLARINA YANAYIM
14 Mart 2022 05:50

BU KONUDA ÜSTÜMÜZE YOKTUR
11 Mart 2022 05:50

SAĞ CENAH
09 Mart 2022 05:50

CANAVARIN ADRESİ
02 Mart 2022 05:50

ANADİLİ
22 Şubat 2022 05:50

GİTMİCEK
21 Şubat 2022 05:50

BAYRAK
14 Şubat 2022 05:50

BANA GÖRE YAPTIĞI SON DERECE MAKULDÜR
11 Şubat 2022 05:50

OLAN OLACAK
07 Şubat 2022 05:50

“ Ya arı ol, ya da bal ol ”
21 Ocak 2022 05:50

SAĞ OL SOL
18 Ocak 2022 05:50

ÇOK HIZLIYIZ
10 Ocak 2022 05:50

YAV SUS
04 Ocak 2022 05:50

SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEKTİNİZ
30 Aralık 2021 05:50

ALLAH'INA GURBAN MALATYA
22 Aralık 2021 05:50

AMAAAN HAAA
17 Aralık 2021 05:50

HIZIR PAŞA
14 Aralık 2021 05:50

O HAREKETTEN SONRA
09 Aralık 2021 05:50

Zamlarda haberimiz yok mu?
07 Aralık 2021 05:50

HAZİNEMİZ
02 Aralık 2021 05:50

GEÇTİ BOR’UN PAZARI
27 Kasım 2021 05:50

BENİ DOKUZ KÖYDEN KOVUN
21 Kasım 2021 05:50

MUHTEŞEM YÜZ YIL
14 Kasım 2021 05:50

İŞİN ÖZETİ
07 Kasım 2021 05:50

TAM BİR SAAT
02 Kasım 2021 05:50

BİR ŞEYHLER OLUYOR
25 Ekim 2021 05:50

MERKEZ BANKASI
17 Ekim 2021 05:50

HAKSIZLIK ETMEYELİM
16 Ekim 2021 05:50

KOPUKTAN SANATÇI OLURSA
13 Ekim 2021 05:50

GÜZEL DOSTLARLA BULUŞMAK
10 Ekim 2021 05:50

ZAM DEĞİL FİYAT AYARLAMA
04 Ekim 2021 05:50

KÜRTLERLE DANS
30 Eylul 2021 05:50

AMERİKAYI ANLAMAK
26 Ağustos 2021 05:50

KIL OLUYORUM ABİ
23 Ağustos 2021 05:50

TALİBAN
17 Ağustos 2021 05:50

GEZEGENİMİZ BAŞ KALDIRDI
11 Ağustos 2021 05:50

SEN O DÜŞÜ GÖRMEYE DEVAM ET
09 Ağustos 2021 05:50

ÇOK İYİ BİLİYORUM
06 Ağustos 2021 05:50

KORKU BÖYLE BİR ŞEYDİR
01 Ağustos 2021 05:50

BU AKIL SİZİ HEP YENİLGİYE UĞRATIR
18 Temmuz 2021 05:50

OMURGA
15 Temmuz 2021 05:50

VAZİYET BU
09 Temmuz 2021 05:50

MAALESEF TOPLUMA BUNLAR YÖN VERİYOR
06 Temmuz 2021 05:50

KÖTÜLER
02 Temmuz 2021 05:50

DOĞANŞEHİR ESKİ KÖY NİYE YANDI…!!!?
28 Haziran 2021 05:50

KATİL
23 Haziran 2021 05:50

NEYİN PAZARLIĞI
16 Haziran 2021 05:50

BU KADAR HIZLI SOLLARSAN
13 Haziran 2021 05:50

BEN VE DENİZ
04 Haziran 2021 05:50

SEN NE BİÇİM MUHALEFETSİN
29 Mayıs 2021 05:50

ÇÖKME
25 Mayıs 2021 05:50

MAFYA BİR DEVLET ACİZLİĞİDİR
20 Mayıs 2021 05:50

DEVLET
18 Mayıs 2021 05:50

ALTI MAYIS
18 Mayıs 2021 05:50

ALTI MAYIS
06 Mayıs 2021 05:50

ACABA..!?
01 Mayıs 2021 05:50

KOPTUK GİDİYORUZ
27 Nisan 2021 05:50

İŞİNİ BİLMEK
19 Nisan 2021 05:50

DEĞİŞEN HİÇ BİR ŞEY YOK
31 Mart 2021 05:50

BİLMEK TEHLİKELİDİR
28 Mart 2021 05:50

DİKİŞ TUTMUYOR
22 Mart 2021 05:50

KAYMAKAM
16 Mart 2021 05:50

ANCAK BU KADAR OLUR..!
10 Mart 2021 05:50

FARKINA VARDILAR AMA
05 Mart 2021 05:50

……ŞİMDİ ANLADIM
25 Şubat 2021 05:50

AMAN HA
22 Şubat 2021 05:50

BU YARA DİKİŞ TUTMAZ
15 Şubat 2021 05:50

KAFAM KIZAR İSE AYA GİDERİM
11 Şubat 2021 05:50

DEMOKRASİ GETİRECEKLERMİŞ
08 Şubat 2021 05:50

DAHA ÇOK BEKLERİZ
05 Şubat 2021 05:50

YENİ ANAYASA
02 Şubat 2021 05:50

ZATEN İŞARETLİSİNİZ
29 Ocak 2021 05:50

DEVLETTE BU OLUR MU?
25 Ocak 2021 05:50

YENİ DÖNEM
21 Ocak 2021 05:50

DÜNYADA BİR ŞEYLER OLUYOR AMA!!
07 Ocak 2021 05:50

BU MÜTHİŞ BİR HİPNOZDUR
31 Aralık 2020 05:50

BAZEN SÖZ BİTER
28 Aralık 2020 05:50

KARAKTERİNİZ KADERİNİZİ BELİRLER
23 Aralık 2020 05:50

KANIN KOKTUĞU YER
21 Aralık 2020 05:50

REFORMUN AYAK SESLERİ
15 Aralık 2020 05:50

DEMEK Kİ
08 Aralık 2020 05:50

NOKTA
04 Aralık 2020 05:50

DİL-DİN-KÜLTÜR
30 Kasım 2020 05:50

KADINLAR GÜNÜ MÜ DEDİNİZ?
25 Kasım 2020 05:50

ALIN SİZE REFORM
23 Kasım 2020 05:50

DUYDUNUZ DEĞİL Mİ?
20 Kasım 2020 05:50

ÇARŞI KARIŞIK
14 Kasım 2020 05:50

DEMOKRASİ VE AHLAK
07 Kasım 2020 05:50

GERÇEĞİMİZİ̇ GİZLEYEN YÜZSÜZLER İZ
01 Kasım 2020 05:50

AŞİRET SOSYAL CİNAYETİN ADIDIR
26 Ekim 2020 05:50

BU KADAR UCUZ ÖLÜYORUZ İŞTE
22 Ekim 2020 05:50

YAKMAK
14 Ekim 2020 05:50

BEŞ YIL ÖNCEYDİ
10 Ekim 2020 05:50

NE GÜNLERE KALDIK
06 Ekim 2020 05:50

BÖYLE BİR HASRET
28 Eylul 2020 05:50

AKLİ MELEKE
25 Eylul 2020 05:50

BİR TOPLUM BU KADAR MI KENDİNİ TESCİLLER
21 Eylul 2020 05:50

İSRAİL
17 Eylul 2020 05:50

Düşünce özgürlüğü
13 Eylul 2020 05:50

KAYMAKAMLAR
10 Eylul 2020 05:50

İDAM
07 Eylul 2020 05:50

OTUZ AĞUSTOS
31 Ağustos 2020 05:50

GERÇEKLERİ OKUMAK
28 Ağustos 2020 05:50

BEKLENEN MÜJDE
24 Ağustos 2020 05:50

KATİP ARZUHALİM YAZ YÂRE BÖYLE
20 Ağustos 2020 05:50

OKULLAR
17 Ağustos 2020 05:50

TARİHİ ESERLER
16 Ağustos 2020 05:50

KISACASI
03 Ağustos 2020 05:50

KUSURA BAKMAYIN
30 Temmuz 2020 05:50

KEMAL BEYİ KUTLUYORUM
27 Temmuz 2020 05:50

CİNAYETLER CUMHURİYETİ
23 Temmuz 2020 05:50

YAŞAMA TUTUNMAK
17 Temmuz 2020 05:50

DOĞRUYA DAĞLAR EĞİLİR
06 Temmuz 2020 05:50

ZULMÜN ARTSIN Kİ ZEVAL BULASIN
01 Temmuz 2020 05:50

BEKÇİLER
21 Haziran 2020 05:50

AHLAKSIZLIĞIN GÖRÜNEN YÜZÜ
15 Haziran 2020 05:50

SİYASET
12 Haziran 2020 05:50

EKSEN KAYINCA
09 Haziran 2020 05:50

KAPA ÇENENİ
03 Haziran 2020 05:50

KAN
31 Mayıs 2020 05:50

DEMOKRASİ
24 Mayıs 2020 05:50

KORKULARINIZ VARSA
17 Mayıs 2020 05:50

YÜCE TANRIM
16 Mart 2020 05:50

DERTLERE “ DEVA” ASPİRİN
10 Mart 2020 05:50

HUZUR İSLAMDA
04 Mart 2020 05:50

AMERİKALI BİR KEÇİ VURMUŞ
29 Şubat 2020 05:50

HDP KONGRESİNİ NASIL OKUMALI
25 Şubat 2020 05:50

BU FETVAYI DİKATE ALIN..
17 Şubat 2020 05:50

HAFTA BİTERKEN
10 Şubat 2020 05:50

ACABA..!!?
01 Şubat 2020 05:50

ACIYI AYRIŞTIRMAK
27 Ocak 2020 05:50

AYNEN ÖYLE SAYIN BAKANIM
24 Ocak 2020 05:50

BULMUŞUZ EĞLENCEYİ
19 Ocak 2020 05:50

YOK ARTIK
14 Ocak 2020 05:50

ZAVALLILAR
09 Ocak 2020 05:50

TEŞHİSİ DOĞRU KOYMADIKÇA
05 Ocak 2020 05:50

KUSURA BAKMAYACAKSIN
03 Ocak 2020 05:50

OTOMOBİL
30 Aralık 2019 05:50

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
14 Aralık 2019 05:50

ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ
10 Aralık 2019 05:50

TAM ZAMANI
08 Aralık 2019 05:50

BİR TANRI DÜŞÜNÜN
02 Aralık 2019 05:50

24 KASIM
24 Kasım 2019 05:50

DÜNYAYI OKUMAK
16 Kasım 2019 05:50

BAĞIMSIZLIK
13 Kasım 2019 05:50

HER CANLI ER GEÇ GERÇEKLE YÜZLEŞECEKTİR
08 Kasım 2019 05:50

İNSANI ÇILDIRTMAYIN
05 Kasım 2019 05:50

DEFALARCA DEDİK AMA
31 Ekim 2019 05:50

BU AKILLA
25 Ekim 2019 05:50

SİZE BİR AMERİKA ÖRNEĞİ
21 Ekim 2019 05:50

BÜLENT UÇAR
15 Ekim 2019 05:50

ARAP KEMERİ
14 Ekim 2019 05:50

BÜNYE ALIŞIKSA
02 Ekim 2019 05:50

ŞAMİL TAYAR VE ARINÇ
27 Eylul 2019 05:50

Başlıklar : IMF, İŞİN ÖZETİ ,AŞURE, GÜVEN VE ZEKA
25 Eylul 2019 05:50

SAYIN TARIM BAKANI VE VAN TARIM İl MÜDÜRÜ
21 Eylul 2019 05:50

KÖY- KENT PROJELERİ
19 Eylul 2019 05:50

ALLAH AŞKINA BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
12 Eylul 2019 05:50

NAMUSLU HIRSIZ
09 Eylul 2019 05:50

BAŞLIKLAR; EY KUTSAL RUH,BU DA OLDU,BENCEDE
07 Eylul 2019 05:50

ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?
02 Eylul 2019 05:50

PUTİN,,, ESKİ DEFTERLER,,KUŞLAR AYIP ETMİŞ
29 Ağustos 2019 05:50

İDAM, KADIN CİNAYETLERİ,YALAN
28 Ağustos 2019 05:50

GAP
17 Ağustos 2019 05:50

SADECE KAZ DAĞLARI MI?
14 Ağustos 2019 05:50

SİGARAMIN DUMANI
04 Ağustos 2019 05:50

Usta!
29 Temmuz 2019 05:50

DOĞRU SONUÇ BUDUR
23 Temmuz 2019 05:50

BÜYÜK İNSAN
16 Temmuz 2019 05:50

DEMEK OLUYORMUŞ
01 Temmuz 2019 05:50

ASIL GÜNDEMİMİZE HEMEN DÖNÜLDÜ
26 Haziran 2019 05:50

BU PANİK NİYE
22 Haziran 2019 05:50

PAZAR
16 Haziran 2019 05:50

SURİYELİLER
10 Haziran 2019 05:50

İSTANBUL SEÇİMLERİ
08 Haziran 2019 05:50

İŞİNİZE GELMEDİ DEĞİL Mİ?
01 Haziran 2019 05:50

KONU TEKRARI
27 Mayıs 2019 05:50

DOĞANŞEHİR KAYMAKAMI VE ORMAN İŞLETME ŞEFİNE HATIRLATIRIM
21 Mayıs 2019 05:50

İSTANBUL SEÇİMİ
15 Mayıs 2019 05:50

BİRAZ UTANIN
11 Mayıs 2019 05:50

KİTAP FUARI
06 Mayıs 2019 05:50

MİLLİYETÇİLİK
15 Nisan 2019 05:50

TÜRKİYE DE SOL İKTİDAR OLUR MU?
04 Mart 2019 05:50

DSP NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
19 Şubat 2019 05:50

SAMİMİYETSİZLİK
07 Şubat 2019 05:50

GERÇEKTEN UTANIYORUM
04 Şubat 2019 05:50

BAZEN ALGILARINIZLA OYNARLAR
29 Ocak 2019 05:50

BUNDAN SONRASI.....
25 Ocak 2019 05:50

YAPMAYIN
19 Ocak 2019 05:50

RUH HALİMİZ
12 Ocak 2019 05:50

DEVLET
10 Ocak 2019 05:50

YENİ BİR YIL
06 Ocak 2019 05:50

GÖRÜNEN KÖY
30 Aralık 2018 05:50

NE OLURSUN SUS
24 Aralık 2018 05:50

ÇOK MU ŞAŞIRDINIZ?
21 Aralık 2018 05:50

ÇÜRÜDÜK
19 Aralık 2018 05:50

SİYASET VE CEHALET
14 Aralık 2018 05:50

İYİ OLACAK
07 Aralık 2018 05:50

MARS
01 Aralık 2018 05:50

DİN PAZARLAMACILIĞI
25 Kasım 2018 05:50

İŞTE BU
19 Kasım 2018 05:50

İŞKENCE
16 Kasım 2018 05:50

VEFA VE UNUTULMAK
10 Kasım 2018 05:50

Bizim basın ve ?..
05 Kasım 2018 05:50

BOP
30 Ekim 2018 05:50

İNATLAŞMA
29 Ekim 2018 05:50

BİR CİNAYETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
24 Ekim 2018 05:50

İŞTE BUNU DİYORDUK
22 Ekim 2018 05:50

HAFTAYA GİRERKEN
15 Ekim 2018 05:50

YEREL SEÇİMLER
05 Ekim 2018 05:50

NEDEN McKİNSEY
01 Ekim 2018 05:50

? BENİM ÇOCUĞUM HALAY ÇEKERKEN VURULDU ?
24 Eylul 2018 05:50

KRİZ
21 Eylul 2018 05:50

ÖĞRETMEN
18 Eylul 2018 05:50

12 EYLÜL
12 Eylul 2018 05:50

İDAM ETTİLER
08 Eylul 2018 05:50

ASACAKLAR
05 Eylul 2018 05:50

VURGUN
03 Eylul 2018 05:50

BAYRAM
28 Ağustos 2018 05:50

DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK
14 Ağustos 2018 05:50

DOLAR NASIL DÜŞER? NASIL YÜKSELİR?
10 Ağustos 2018 05:50

BİR ADIM ÖTESİNİ GÖRMEYENLERLE YÜRÜMEK
31 Temmuz 2018 05:50

NEREYE GİDİYORUZ..!?
28 Temmuz 2018 05:50

PATATES
25 Temmuz 2018 05:50

Oluk oluk kan gönderdik ne oldu?
21 Temmuz 2018 05:50

SOY
16 Şubat 2018 05:50

BİZ HAK EDİYORUZ
06 Şubat 2018 05:50

Türk tipi siyasetçi.!
01 Şubat 2018 05:50

SAVAŞ [LAR )A KARŞI ÇIKMAK NAMUS BORCUDUR
26 Ocak 2018 05:50

AHMET ÇAKIRA ÇAĞRIMDIR
19 Ocak 2018 05:50

"Yerli ve milli? ler birleşiyor mu?
12 Ocak 2018 05:50

Zıvanadan çıkmış bir devlet çarkının ağzı
05 Ocak 2018 05:50

ROBOSKİ
29 Aralık 2017 05:50

Onur, Haysiyet, Hak getire.Sadece şekil olarak insana benziyorlar!.
22 Aralık 2017 05:50

İçin gazla şişmiş!.Sen büyüdün zan ediyorsun!.
15 Aralık 2017 05:50

"Akılsız çoban sürüye kurt getirir."
09 Aralık 2017 05:50

Bak Reis!..
01 Aralık 2017 05:50

Bu işaretleri iyi tanıyoruz:
24 Kasım 2017 05:50

Kayıp denilen Bu eniştenin bülbül gibi öttüğü iddiaları var!.
17 Kasım 2017 05:50

Binalı sefere çıktı amaa!..
10 Kasım 2017 05:50

Salla gitsin:
03 Kasım 2017 05:50

NE YAPMALI?
27 Ekim 2017 05:50

Katillerin dansı:
22 Ekim 2017 05:50

Dayımın Köpeği:
06 Ekim 2017 05:50

VÜCUT DİLİNİ OKUMAK
29 Eylul 2017 05:50

PEMBEBüS.
22 Eylul 2017 05:50

EYY...YURDUM!..
10 Eylul 2017 05:50

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.
06 Eylul 2017 05:50

PANİK
25 Ağustos 2017 05:50

Helenistik çağ dünya kültürel mirasının en önemli kavşağıdır
19 Ağustos 2017 05:50

Gülme krizine tutulursak şaşmayın
05 Ağustos 2017 05:50

BİZİM İMPARATORLARIMIZ BÖYLE OLUR
29 Temmuz 2017 05:50

OHAL!..
23 Temmuz 2017 05:50

BİR YIL GEÇTİ AMA !..
16 Temmuz 2017 05:50

Bas bas bağırıyorlardı!.. "Biz gelirseeekkk!.."
12 Temmuz 2017 05:50

YAPILANLAR ALEVİLERİ DİZAYN ETMEK DEĞİL DE NEDİR?
14 Şubat 2017 05:50

ÜLKENİN HALİ VE AHVALİ
18 Eylul 2016 05:50

NURLU GÜNLER YAKINDIR
16 Temmuz 2016 05:50

ZERDÜŞT
11 Haziran 2016 05:50

KAOSA 'EVET' DİYENLER
22 Mayıs 2016 05:50

..Ülke hızla bir kopuş yaşıyor..
20 Mart 2016 05:50

VATAN, MİLLET DİN HİKÂYELERİ
15 Kasım 2015 05:50

TEKLEYEN TEK ADAM
25 Ekim 2015 05:50

YALAKALIK
17 Ekim 2015 05:50

Tüm Yazılar