ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

             Milyonlarca yurttaşımız, ülkemizde sağ muhafazakâr yaklaşımların ve çok uzun sürmüş olan sağ ağırlıklı iktidarlar nedeniyle kurumlaşmış olgulardan, Laik ve Demokratik Cumhuriyeti temelinden sarsacak gizli ya da açık girişimlerden derin kaygı duymaktadır.

          Demokrasinin  işlevsiz kılınması,,hak ve hukukun  imtiyazlı bir gurubun  dışında kalan halk için işletilmemesi veya halkın aleyhine işletilmeye zorlanması,

Aşırı eşitsiz, adil olmayan bir düzene doğru hızla gidilmesi,

Sağlık, eğitim, güvenlik, adalet alanlarındaki eşitsizlik ve yetmezlik, toplumu daha da kaygılandırmaktadır.

           Ülkenin ekonomik, sosyal, siyasal koşulları ve otoriter "Tek adam sistemi" nin, demokrasi, adalet ve eşitsizliği hedefe koymuş olması:

Ülkeyi düzlüğe çıkartacak,

Halkı yeniden demokrasi, hak ve hukukla buluşturacak,

           Ulusal kaynakları bir avuç vurguncunun elinden alarak, hakça paylaşımını sağlayacak, bir iktidarın oluşmasını kaçınılmaz kıldığı gözükmektedir.

              Halk, yirmi yıldan beridir iktidar olan ve hiç bir dediğini yapmayan toplumu her gün biraz daha yoksullaştıran, temel hak ve özgürlükleri yok eden,

             Baskı ve yasakları yoğunlaştırarak yeniden iktidar olmak için her türlü oyun ve tertibi meşru sayan bu iktidarı değiştirmeye kararlıdır.

              2023 yılının haziran ayında yapılacak Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşamsal önem taşımaktadır.

Bu seçimin sonucunda iki olguyla karşılaşacağız.

            Ya demokrasi, hak ve hukuku ortadan kaldıran otoriter, Teokratik faşist bir düzen kurmayı planlayan bir yönetim oluşacak.

           Ya da Laik, demokratik hak ve adalete bağlı modern, ekonomik kaynaklarını halkın yararı için kullanacak adil bir yönetim.

Bütün tespitler, Halkın duruşu, ayrımcılıktan uzak, barışçı, adil, eşitlikçi,

              Doğayı koruyan, bütün canlıları birbirinden ayırmaksızın yaşamlarını kolaylaştıran, insanları,  kadın - erkek, fakir - zengin   diye ayrımcılığa  tabi tutmayan, çağdaş, modern  bir yönetim istediği yönündedir.

             Dün, Özgürlükler kapısını açacak, Laik Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracak, Ulusal kaynakları "çetelerin elinden alarak hakça paylaşımını sağlayacak Farklı görüş ve geleneklerden de gelmiş olsalar "Altılı Masa" etrafından hakça ve eşitçe yer alan partilerin Güven verici "Parlamenter Demokrasinin Anayasası"  Anayasa Taslağı umut verici olmuştur.

Halkın AKP iktidarından umut kestiği kesin.

Ancak yerine gelecek yönetim konusunda kafalar henüz karışıktır.

              Altılı Masa çevresindeki Partiler daha somut, daha güven verici kararlarda buluştukça,  AKP ve ortaklarının oyunları tek tek boşa çıkacaktır.

              Hak, adalet, barış, bütünlük, hakça paylaşım,  özgürce ve demokratça yaşamak için herkesten biraz özveri bekleniyor.

Biz hazırız.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.