ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

ŞAHİN “ÇOCUKLARIN ÜZERİNDE YILDIRMA VE BASKI UYGULANIYOR”

 

22 Ocak 2016 03:47
ŞAHİN “ÇOCUKLARIN ÜZERİNDE YILDIRMA VE BASKI UYGULANIYOR”

 

 

 

İnönü Üniversitesinde eğitim gören ve geçtiğimiz günlerde uzaklaştırma cezası verilen 92 öğrenciden birçoğu Malatya başta olmak üzere gittikleri illerde gözaltına alındı. Konuya ilişkin Malatya HDP Eş Başkanı Hasan Şahin basın toplantısı düzenleyerek çocukların üzerinde yıldırma baskı uygulanıyor dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerekçe gösterilmeksizin İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından uzaklaştırma cezası verilen 92 öğrenciden 40’ı dün itibari ile gözaltına alındı. Bir kısmının Malatya’da bir kısmının ise gittikleri memleketlerindeki evlerden alındığı bilgisine ulaşılan öğrenciler için Malatya HDP İl Eş Başkanı Hasan Şahin basın açıklaması yaptı.

Şahin, “Ülke gündeminde sürekli hatta anlık değişmeler ve sürprizlerle karşılaşıyoruz. İnönü Üniversitesinde uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 92 öğrenci vardı. Bu öğrenci arkadaşlar İdari Mahkemeye başvuru hazırlıkları içerisindeyken ve bugün mahkemeye başvuracakken maalesef 40’ın üzerinde bir gözaltı olduğunu öğrendik. Terörle Mücadele Şubesince bu öğrencilerin gözaltına alındığını bunların bir kısmının da gittikleri illerde evlerinden alındıkları, eş zamanlı nokta operasyonu ile bir gözaltı sürecinin başlatıldığını öğreniyoruz. Tabi iddialar nedir neye istinaden alındılar bunu da bilmiyoruz fakat bilinen şu ki bu öğrenciler üzerinde bir baskının olduğu, bir yıldırma politikasının olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIN ÜNİVERSİTEDEN KOPARILMASI YÖNÜNDE PSİKOLOJİK BASKI UYGULANIYOR”

 

Şahin konuya ilişkin değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı, “Bu çocukların üniversiteden koparılması yönünde bir psikolojik baskı uygulanıyor. Bu kabul edilir bir durum değildir. Üniversite öğrencilerinin öğrenim hakkını engellemektir. Bu çocukları mağdur etmektir, kamu vicdanını yaralamaktır. Umarım bu ve benzeri operasyonlara bir an önce son verirler. Böyle anlamsız gerekçelerle bu çocukları tedirgin etmek, okuldan uzaklaştırmak hiç kimsenin yararına değildir. Bu gencecik çocukların bir an önce okullarını bitirip, yaşama atılmaları bizim arzumuzdur. Fakat görünen o ki bu çocukların kendi öğrenim hakları dahi birçok hakkı gasp ediliyor. Gelişmelerle ilgili takipteyiz fakat şuanda net bir bilgimiz yok. Bildiğimiz tek şey bu arkadaşların Emniyette tutulduğudur. Konunun takipçisiyiz ileriki aşamalarda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Valilikten de talebimiz oldu hala bize dönülmedi umarım dönerler bunu ildeki en üst merci valilik ile de değerlendiririz ve çocukların mağduriyeti önlenmiş olur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.