ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği'nden Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

 

09 Mart 2020 16:21
Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği'nden Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

 

 

         Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılan açıklamada: "Bizler birinci sınıf demokrasi ve insanca yaşam talebimizin ancak kadınlarımızın eliyle kurulacak bir gelecekle mümkün olduğuna inanıyoruz." denildi.

       8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

"TÜRK KADINI DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLMALIDIR"

 

       Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Demirtaş: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tarihçesine ve mevcut sürece bakıldığında, aslında mücadele ve dayanışma günüdür.

        Cumhuriyet devrimleri sayesinde, pek çok batılı ülkeden önce ülkemizdeki kadınlara birden fazla hak tanınmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada kadınlarımızın kazanımlarının geriye gittiğini görüyoruz. Dünyada da kadın cinayetlerinin, şiddetin, savaşların, eşitsizliğin, yoksulluğun giderek artış gösterdiğini görüyoruz.

          Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi, dünya barışını da güçlendirecektir. Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletin kadınından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, haklarını elde etmek için daha fazla beklememeli ve ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmalıdır." dedi.

 

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

 

Demirtaş kadınlar için ‘hak, hukuk, adalet’ mücadelelerinin devam edeceğini belirtirken: "Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği olarak kadınlarımız için ‘hak, hukuk, adalet’ mücadelemiz devam edecektir. Bizler birinci sınıf demokrasi ve insanca yaşam talebimizin ancak kadınlarımızın eliyle kurulacak bir gelecekle mümkün olduğuna inanıyoruz.

         Tüm bu duygu ve düşüncelerle, emek mücadelesinde hayatını kaybeden kadınlarımızın aziz hatıraları önünde eğiliyor, tüm kadınlarımızın daha özgür olacakları ve sosyal hayata katılımlarının daha yüksek düzeyde sağlanacağı günlerde buluşmak dileklerimizle, tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Açıklamada Sennur Sezer'in "8 Mart Güneşi" isimli şiirine de yer verildi.

 

"Sen çok ülke gördün mart güneşi

 

Sen çok kadın gördün

 

Yoldaşlarıyla grev yapanları

 

Eşitlik türküsü çağıranları

 

Dur ve tanığım ol mart güneşi

 

Kutlarken 8 Martı dünya kadın emekçileri

 

Söz veriyorum

 

Tüm dünyada ödenene kadar alın teri

 

Susmayacağım"

 

 -Sennur Sezer-

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.