ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

ÇGD' nin Basın Kartı Davası Yarın Danıştay'da Duruşmalı Görülecek

               “ Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak, 2018 yılının Aralık ayında yayınlanan Basın Kartı Yönetmeliğini Danış tay nezdinde dava konusu yapmıştık. 

05 Aralık 2022 14:23
ÇGD' nin Basın Kartı Davası Yarın Danıştay'da Duruşmalı Görülecek

 

 

               “ Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak, 2018 yılının Aralık ayında yayınlanan Basın Kartı Yönetmeliği’ni Danıştay nezdinde dava konusu yapmıştık.

              Söz konusu dava, ilk olarak Danıştay 10. Daire, sonrasında itiraz yoluyla Danıştay İdari Dava Daireleri tarafından ele alınmış ve basın özgürlüğüne aykırı hükümlerin birçoğunun yürütmesi durdurulmuştu. Davanın 10. Daire tarafından esastan ele alınması beklenirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Yönet melik’in yürütmesi durdurulan hükümlerini, basın özgürlüğüne aykırı şekilde değiştirme yoluna gitmişti.

              Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının davamızı hükümsüz bırakma amaçlı söz konusu değişikliklerini de dava konusu yaptık.

              Basın kartları aracılığıyla gazeteciler üzerinde baskı kurmak ve ‘memur ve makul gazeteci’ oluşturmak içerikli Basın Kartı Yönetmeliği’ne ilişkin düzenlemelere karşı iki dava dosyası kapsamında mücadelemiz devam ediyor.

               Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına karşı basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı yolunda yürüttüğümüz mücadelemizin ilk dava dosyasının esastan görüşülmesi yarın (06.12.2022) Danıştay 10. Daire’de duruşmalı olarak gerçekleştirilecektir. Duruşmada Genel Başkanımız Can Güler yüzlü ile avukatımız Onur Can Keskin beyanda bulunacak. Basın özgürlüğü mücadelemizde yanımızda olmanız dileğiyle, iyi çalışmalar.”

 

 Yer: Danıştay 10. Daire

 (Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:149

Eskişehir Yolu 10. Km Çankaya/ANKARA)

 

 Tarih: 06.12.2022 (Salı)

Saat: 09.45

 

                                                 ÇGD Genel Merkez Yönetimi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.