ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

             Deveye boynun neden eğri demişler o da nerem doğru ki demiş. Malatya’nın her şeyi bitmişti alt yapı üst yapı tamamlanmış, trafik sorunu çözülmüş işsizlik kalmamış herkes her akşam evine rahatça ekmeğini götürüyor herkes huzurlu ve güven içerisinde depreme karşı önlemler alınmış viyadükü kapanınca ara yolları hazırlanmış kaysı yetiştiricisi üreticisi alın terini almış köy yolları alt yapılar su sorunları kalmamış her türlü tarım hayvancılık meralar geliştirilmiş kısaca Malatya halkının yaşamını kolaylaştıracak her türlü işlemler yapılmış bir tek meydanımız eksikti Allaha şükür Büyük şehir belediye başkanı Gürkan ve valimiz Aydın Baruş eski bakan Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi beyler oturmuş düşünmüş taşınmış ve Malatya da tek eksiğimiz MEYDAN demiş ve harekete geçmişler.

                Malatya da iki tane güzide üniversitemiz var hiçbir sorunları yokmuş gibi sağlık sorunlarımız bitmiş gibi Corona da kurtulmuş ölüm sayısını sıfırlamışız gibi sorumlulukları olanların eğitim kurumlarını yok ederek meydan için harekete geçmiş olmalarını duymak okumak inanın beni üzdü

            Öyle bir harekete geçmişler ki Malatya’nın güzide bölgelerinde Atatürk caddesinin bitiminde bulunan eski Öğretmen evi binası,  uzun yıllar şehrimizde ticaret hayatına can veren bilimsel katkılar katarak ticaretimize katkı sunmaya çalışan Ticaret Lisesini onun yanında halk eğitim merkezi belki onun yanında bulunan ATATÜRK evi ya da müzesini yıkacaklarmış ve ortaya çıkan alanın altını oto park üzerini de sözüm ona tören alanı yapacaklarmış.

Yani eğitim alanları yok edilecek alanlar olacakmış

              Malatya Büyükşehir Belediyesi başkanı Malatya’nın şehri emini Gürkan Bey buyuruyorlar ki kendileri tarafında tahsis edilen (nerede nasıl ne kadar bilinmiyor)bir alan üzerine iş adamı Rıdvan Mertöz tarafından 24 derslikli okul yapılacağını açıklıyor.

               Bununla da kalmıyor başkan bey hızını almışken meydanla ilgili yorumlara devam ediyor “Malatya’da yapılan törenler sırasında 8 yol birden kapanıyordu. Bu durum hem trafiği olumsuz yönde etkilerken hem de günümüz dünyasında bir tören meydanının olmaması hiç de hoş değildi.

              Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz protokol muhaceresi  (anlamı ne ise )içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ek binalarının bulunduğu alan altı otopark üst kısmı ise güzel bir meydan düzenlemesiyle trafikte yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağı törenlerin rahat bir şekilde yapılacağı bir alan inşa edeceğiz.” Diyor.

             Kelimeye dikkat edelim “ milli eğitim ek binaları ” yani eğitim verilen yerleri yıkacak bey efendi bize, alan mı dersiniz meydan mı dersiniz ne derseniz deyin bir şeyler yapacak.

               Eski bir eğitimci Öğretmen olarak buna gönlü nasıl razı oluyor nasıl rahat yatacak onu da bilmiyorum.

                   Modern çağdaş şehirlerde mutlaka geniş alanlar meydanlar olmalı yapılmalı hatta şehir planlaması yapıldığı zamanlarda en önce plana monte edilmesi gereken yerlerdir bunlar.

              12 Eylül faşizminden sonra yapılan ilk yerel seçimlerde 1984 yılından bu güne kadar yaklaşık kırk yıldır bu kenti yerel anlamda yöneten başkanlar ve anlayışlar üç aşağı beş yukarı aynı.

Bu sürede hiçbir belediye başkanı Malatya ya bir meydan yapma zahmetine girmemiş tam aksine bazı meydanları da kapatmışlardır. Bazıları kernek meydanında bulunan kernek parkına yel değirmeni yaparak kentin tarihini karartmış hilkat garibesi işler yapmışlardır.

                 Bu güne kadar hiç birisi hiçbir şekilde alan yaratmak meydan yapmak çağdaş bir şehir yaratmak gibi dertleri olmamış olmadı.

               Hele hele yine onlar hiç olmazsa eğitim alanlarını yok ederek alan yaratmadılar şimdiki başkanımız eğitim alanlarını halk eğitim gibi çok güzide bir yeri yıkarak kendisi söylemese de Atatürk müzesinin bile yıkılacağını düşünürsek gerçekten kendisini Atatürk hayranı olarak gösteren bir kişiye bunu yakıştıramadığımı belirtmek isterim.

                Malatya da alana da Meydana da ihtiyaç haddinden fazla vardır ancak bu alan belediye başkanının belirlediği bu yer değildir.

               Örneğin İnönü ismini taşıdığı için başka bir belediye başkanı tarafında davul zurna ile yıkılan eski İNÖNÜ STADI nın yeri gerçekten bir meydan dı..hatta Battalgazi belediye başkanı iken Gürkan bey oraları İnönü parkınıda katarak yeşil kuşak projesi yaptı ısrarla takip etti ancak büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra galiba unuttu ki halen ne olduğu belirsiz bir durumda oralar öylece duruyor.

              Yine şu an mevcut büyükşehir belediyesinin arka tarafı sözüm ona çevre yoluna bakan ve son zamanlarda siyasilerin mitingler yaptığı alan bir meydandır..  

               Tören alanları diyorsunuz da gerçekten bu sözünüzde samimi misiniz? çok merak ediyorum..

Çünkü üyesi olduğunuz AKP genel başkanı olanların çok da fazla milli bayram kutlamalarına katılmadıklarını hepsinin her ne hikmetse o günlerde hastalandıklarını da bir kenara yazalım.

Çağdaş bir kentin sahası alanı meydanı olması kadar bir kütüphanesi de olması lazım.

 Tarihsel anlamda çok önemli bir yerde olan kentimizin açık müze olan Battalgazi ilçemizin müzeler içerisinde ki yeri nedir?

          Bunların öne çıkması gerekir ken sizler meydan yapacağım diyerek eğitim kurumlarını yok etmenin çabası içerisinde olmanızı gerçekten düşünüyor olmaktan bile üzülüyorum

 Ne yapalım demek ki Malatya yaklaşık 40 yıllık süreçte ne yazık ki bir karınca boyu bile ileri gitmediği gidemediğinin gerçeğini ne yazık ki bu günde yaşıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.