ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

              işimizin başındayken neden öldürülüyor uz.neden sağlık hizmeti alan insanlar neden bu kadar öfkeli ve neden öfkelerini kontrolsüz bir şekilde sağlık emekçilerine yönlendiriyorlar..

             Eğer nedenlerini bilemezsek sorunu çözemeyiz. Kamusal sağlık hizmeti maalesef siyasilerin oy devşirdiği bir alandır.

           Devasa yapılan Binalar geniş odalar hasta memnuniyeti Bir telefonla ayağına gelen ambulanslar hasta memnun olmadığı zaman devreye giren hasta hakları birimi arkasından aranan sağlık emekçisi ve tabii ki eğer beceriksiz bir idareciyse memnun olmayan hasta veya yakını ile karşı karşıya getirilen sağlık emekçisi oluyor...

Sağlıkta dönüşüm bizleri öldürüyor..çünkü sağlıkta dönüşüm demek daha çok hasta bakmak demektir,hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çok hasta gerekli.çok hasta için randevular ağzına kadar dolmalı hastanın bir daha gelmesi yani hastanemizden memnun kalma si için güler yüzlü personel ve idareciler tarafından sağlıkçılara verilen talimatlar ailedir.

Unutmayın onlar hasta ve hasta yakınları stresli ve gergin olabilirler siz yinede sakin olmalısınız.iste sahada yaşanan bu iki durum..temelde yaşanan ölümlerin sadece bir iki tanesidir.bu iki kavramı biraz daha yakından bakalım.

Birincisi çok hasta bakmak sağlık sisteminin önceliği sağlığı korumaktır.

Yani öncelik sağlık hizmeti. ancak sağlıkta dönüşümün saç ayaklarından birisinin de insanların hasta olmasıdır.

            Çünkü yapılan koca binalara hasta doluluk sözü verilmiştir..dolayısıyla hastaya ne kadar süre ayrıldığının yeterli fiili muayene veya anam nez alınıp alınmadığını bir önemi yoktur..

           ikinci sacayak yani temelde verilen tahadun yerine gelmesi için hastanın gelmesini psikolojik bariyer..nedir o hasta memnuniyeti.hatta bu süreç başlarken müşteri memnuniyeti sağlıkçılar ve sendikal örgütler tepki gösterdiği için artık hasta memnuniyeti denmeye başladı...

           Nedir memnun olmak tamamen karşınızdaki insanın ruh haline bağlı olan ve tanımı zor çıtası oldukça yüksek garip bir durum ancak tanımsız.

Verdiğiniz sağlık hizmetinden bir hasta memnun olurken bir diğeri olmayabilir.ölçü yok ..bizde ölçüyü Söyleyim .yani sahadaki.hemşire serumumu geç çıkardı.çağırdım gecikti serum un hortumu kan doldu.Dr u çok bekledim gelmedi. çok isim var dışarıda.inanın bu bahaneler ..yada ishal kusma şikayetlerim vardı ambulansı aradım yarım saate geldi.

             Sonuna da şunu ekler surdan şura niye o kadar sürdüyse. İşte böyle memnun olmayan hasta ve hasta yakınlarımız. Böyle bir memnuniyetsizlik yoktur duymamışsınızdır.

             Hemşire yapacağı tüm tedaviler konusunda bizi bilgilendirmesi. Hangi durumlarda kendisine ihtiyaç duyulacağını veya ihtiyacımız olduğunda bize nasıl ulaşılacağını söylemedi.

Hastam eve çıkacağı zaman evde yapmamız gereken bakımlar konusunda bize bilgi vermedi bizi eğitmedi.

Dr hastalığım konusunda anlayabileceğim şekilde bilgi vermedi. Hangi durumlar konusunda yardımına başvuracağınız söylemedi. Şikâyetlerimi anlatacak kadar vakit ayırmadı. Çünkü hastası çöktü. vb vb böyle şikayetler alırsınız.

En son cümle şudur adamlar ne güzel binalar yapmış ama bu hemşireler doktorlar buralara layık değil. Biz sağlık emekçileri hastalarımız ve hasta yakınlarımız aynı gemideyiz. Siz de gerçekten tedavi olmuyorsunuz. Biz de. Tüm olumsuzluklara rağmen sizlere hizmet veriyoruz hizmet vermek için çok büyük çabalar sarf ederken ne yazık ki bazı kendini bilmez serserilerde bizlere saldırıyor hatta son günde olduğu gibi katlediyorsunuz..

Bizler sağlık emekçileri olarak hizmet etmeye devam edeceğiz siz serseriler ne yapacak bilemeyiz bilmekte istemeyiz.

 

KHK Mağduru Sağlıkçı

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.