reklam
ALTIN
 6.427,68
DOLAR
 46,1274
STERLİN
61,7428
EURO
 53,2914
reklam

BOYRAZ " MALATYA'NIN TİCARI HACMİNI VE EKONOMİK GÜCÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYORU: "

 

22 Ağustos 2026 00:33
BOYRAZ " MALATYA'NIN TİCARI HACMİNI VE EKONOMİK GÜCÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYORU: "

Boyraz: Malatya’nın ticari hacmini ve ekonomik gücünü artırmayı hedefliyoruz

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mahmut Boyraz, ziyaret programı kapsamında ASKON Malatya İl Başkanı Aydın Apak ve MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ile bir araya geldi. Görüşmelerde Malatya’nın ekonomik ve ticari potansiyeli, kentin yeniden yapılanma süreci, yatırım imkanları ve Ticaret ve Sanayi Odasının üstlenmesi gereken rol ele alındı.

Boyraz: Hedefimiz Malatya’nın ticari hacmini artırmak

ASKON Malatya İl Başkanı Aydın Apak’ı ziyaret eden Boyraz, Malatya’nın ticari hacmini ve ekonomik gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Ziyaret dolayısıyla Apak ve yönetimine teşekkür eden Boyraz, “Bizim hedefimiz Malatya’nın ticari hacmi ve ekonomik yükselişine katkı sağlamak” dedi.

Türkiye’nin Suriye ile komşuluğunun Malatya açısından da önemli bir ticaret fırsatı oluşturabileceğine dikkat çeken Boyraz, Suriye’nin yeniden yapılanma sürecinde başta inşaat olmak üzere gıda, mobilya ve elektronik gibi birçok sektörde ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Suriye’deki yeniden yapılanma sürecinin önemli paydaşlarından biri olduğunu belirten Boyraz, Malatya’nın sınır ve lojistik avantajlarının bu ticaretin değerlendirilmesinde önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Boyraz, “Sınır ve lojistik avantajımızın olduğu bu bölgede Suriye bizim için bir ticaret hattı olmalı” ifadelerini kullandı.

Göreve gelmeleri halinde Suriye ile Malatya arasındaki ticari imkanların nasıl geliştirilebileceği konusunda çalışma yürüteceklerini belirten Boyraz, hazırladıkları projeye ilişkin de bilgi verdi.

“Bu Hatta Biz de Varız” isimli projenin olgunlaştığını belirten Boyraz, projenin ayrıntılarının diğer çalışmalarla birlikte gerçekleştirilecek lansmanda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Apak: Ticaret odası yatırımların öncüsü olmalı

ASKON Malatya İl Başkanı Aydın Apak ise Ticaret ve Sanayi Odasının Malatya’nın gelişimi ve ekonomik kalkınması açısından son derece önemli bir kuruluş olduğunu belirtti.

Ticaret odalarının şehre katma değer sağlayacak projelerin ve yatırımların öncülüğünü yapması gerektiğini ifade eden Apak, Malatya’nın farklı fikir ve düşüncelerini aynı çatı altında buluşturan bir kurum anlayışının önemine dikkat çekti.

Seçim sürecinde projelerin konuşulması ve çözüm önerilerinin ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Apak, adayların Malatya için olumlu bir yaklaşım içerisinde olduğuna inandıklarını söyledi.

Apak, Mahmut Boyraz’a seçim sürecinde başarılar diledi.

Boyraz: Dosya teslim eden değil, sonuç üreten bir oda planlıyoruz

Ziyaret programının ikinci durağında MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Boyraz, Malatya’nın sorunlarına yönelik çözüm odaklı bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını belirtti.

Boyraz, “Çıktığımız bu yolda tek amacımız Malatya için çözümler üreten, projelerle çalışan; genç, deneyimli ve birikim sahibi bir ekiple yönetim kurmak olacaktır” dedi.

Olgunlaşan projeleri ve tespit ettikleri sorunlara yönelik çözüm önerilerinin bulunduğunu ifade eden Boyraz, Ticaret ve Sanayi Odasının yalnızca evrak ve dosya işlemlerinin yürütüldüğü bir kurum olmaması gerektiğini söyledi.

“Dosya teslim eden bir odadan ziyade, sonuç elde eden bir Ticaret ve Sanayi Odası planlıyoruz” ifadelerini kullanan Boyraz, uzun süredir sahada çalışmalar yürüten MAGİNDER yönetiminin ve üyelerinin öneri ve taleplerinin kendileri için önemli olduğunu belirterek teşekkür etti.

Karademir: TSO çözümün etkin noktalarından biri olmalı

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının kentin birçok sorununun çözümünde etkin rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

MAGİNDER olarak önceliklerinin yalnızca seçim sonucundan ziyade, Malatya için hedefleri ve projeleri bulunan bir başkan adayının sahada olması olduğunu belirten Karademir, her iki adayın da kendileri açısından ortak bir yaklaşım içerisinde olduğunu ifade etti.

Karademir, proje üreten, sahada olan ve çözüm odaklı çalışan bir Ticaret ve Sanayi Odası görmek istediklerini belirterek Mahmut Boyraz’a başarılar diledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.