ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Çünkü bir taraftan bazı Kürtlerden, diğer taraftan da devletten çekiniyoruz.

Kim hain ve terörist olmak ister ki?

Afrinli Kürtler, başından beri son derece meşru bir yerde duruyorlardı. Bir taraftan topraklarını İŞİD gibi barbar örgütlerden korumaya çalışırken, diğer taraftan da herkesin şeytanlaştırdığı merkezi hükümetle bile çatışmamaya özen gösteriyorlardı...

Peki, durduk yerde kendi kendilerini zorla PKK ile iltisaklı hale getirmelerinin ve her vesileyle Öcalan’ın posteri altında poz vermelerinin anlamı neydi?

İşte bunları söylemek, bu körleşmeye işaret etmek malum cenahın ve sempatizanlarının hışmına uğramak için yetiyor! Kimse söylediklerinizin doğruluk payını düşünmek bile istemiyor!..

Devlet kanadında ise durum şöyle;

İki üç sene önce İHH’ lı arkadaşlardan birkaç kez şunu dinlemiştim: “biz, Suriye olaylarının başından beri hükümete, PYD yerine diğer Kürtlerle çalışmalarını birkaç kez önerdik ama hükümet kabul etmedi...”

Oysa hükümet, malum olduğu üzere, bunun yerine ısrarla PYD ile ilişki geliştirmeye çalışıyordu!..

Şimdi ise hükümete, “toprak sizin değil, halk sizin değil; siz Afrinli Kürtlerden ne istiyorsunuz?” diye sorulduğunda, “orada terör örgütü PYD var” diyorlar!..

Haydi PYD’ yi geçtik diyelim, peki siz, PYD sonrası Afrinli Kürler için ne düşünüyorsunuz, dendiğinde ise, verilen cevabı hepiniz biliyorsunuz!..

O halde şu soruyu sormamızda sakınca yok sanırım: sizce hükümet, bugün, “Afrin de teröristler var” deyip, orada Kürtlere siyasi alan bırakmamak için geçmişte diğer Kürtlerle ilişki geliştirmemiş olabilir mi?!

Peki, ya PYD’ nin yaptığına ne dersiniz?!

Anlaşılan akıl ve vicdan yokluğunun acısını bu seferde masum Afrin halkı çekiyor!..

*************

Bir anı

Arkadaşlar anlatmıştı;

Onlar isim de vermişlerdi ama adamın çocukları hayatta oldukları için ben yine de isim vermeden aktarayım:

Adam, mala düşkünlüğüyle bilinen biri... Günün birinde intihar etmeye karar verir. Ama üzerine benzin döküp kendini yakmadan önce cebindeki bir tomar parayı çıkarıp yanmayacak şekilde bir güzel kenara bırakır...!

Gelin de buna rahmet okumayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.