ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

 

 

Bugün dahil olduğum WhatsApp grubundan birinden bir mesaj:

              “Meral Akşener aslen Diyarbakırlı Ermeni bir aileye mensupmuş ve bu durum mahkeme kararıyla kanıtlanmış”(!)

            Arkadaşa dedim ki: bak, bu ne Allah ne de benim nazarımda Meral Akşener’in değerinden bir dirhem ne azaltır, ne de çoğaltır. Ermeni olmak kötü bir şey değildir ama birilerini Ermenilik üzerinden vurmak ırkçılıktır!

            Gelen cevaplar bir yana, tabiki kara kara düşünmeye başladım; bu ırkçılık denen maraz ne kadar da kötü bir şeymiş; Meral Akşener ki, bu ülkede milliyetçiliğin (belki de ırkçılığın demek gerek) öncülüğünü yapanlardan biri.

            Parti binalarına “varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyen Andımızı asarak, ‘Andımızın çocuklara zorla okutulmamasını protesto edecek kadar!..

Evet, ırkçılık ateşine Meral Akşener bile günü geldiğinde odun olabiliyor!

Bu ne kötü bir şey!..

Şimdiye kadar anlattığım aslında bir Türkiye fotoğrafıydı. Şimdi bir de İngiltere’ye bakalım.

             Tesadüf bu ya, bu tartışmanın hemen ardından şu habere rastladım: “İngiltere’de Hint bakan gitti Kürt bakan geldi.”

            Mevzu şu: İngiltere’de istifa eden Hint asıllı bakanın yerine bu sefer de Kürt asıllı başka bir şahıs hazine bakanı olmuş.

            Biz de burada hala kimin aslen Ermeni olup olmadığını tartışıyoruz. Hem de mahkeme kararlarıyla!..

Niye bu haldeyiz anlaşılmıyor mu?

*************

NE TUHAF DEĞİL Mİ?

 

           Bırakın bugünün teknolojisini, günümüz anlamda kalem kağıdın bile olmadığı bundan tam 1444 yıl önce çöl şartlarında yaşayan, okuma-yazma bilmeyen sıradan bir yetim, birden bire 40 yaşına kadarki alışıldık halinin dışına çıkarak şunları söylemiş “İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?” (Enbiya:30)

             “Onları sarsmasın diye yere de sabit dağlar yerleştirdik ve (varacakları yere) yol bulabilsinler diye ondan geçitler, yollar meydana getirdik.” (Enbiya:31)

Ne tuhaf, değil mi?

Hala akletmeyecek miyiz?..

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.