ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

AKP’nin alternatifi, AKP’ye benzemek olmamalı…

            Seçmen, ilk tercih olarak karnının doymasını, bir işi olmasını, çocuğunun iyi yerlerde okumasını ve ülkede yok edilen adaletin yeniden kurulmasını istiyor!

Yani işsizlik, yoksulluk ve sosyal adaletsizlik tüm sorunların başında geliyor!

***********

Nisan 2023 itibarıyla yapılacak seçimin hazırlığı bu anlayışla gerçekleşmelidir!

          Hem 6’lı Masa hem emek ve eşitlik bileşenleri hem de sosyalist blok halkın önüne bu taleplere cevap verecek çözüm önerileriyle gitmelidir!

            Teorik açıklamalar değil, somut çözümlere, hangi yolla gidileceği inandırıcı bir şekilde ortaya konulmalıdır!

************

            Öncelikle, emekçilerin alın terinin karşılığını almaları sağlanmalı, sendikaların yeniden işlevsel olabilmeleri için ivedilikle yeni düzenlemeler yapılacağı güvencesi verilmelidir!

           TMMOB, TTB, TBB gibi “Demokratik kitle örgütleri ile her alanda örgütlü toplumun” varlığının demokrasinin vazgeçilmez gücü olduğu belirtilmelidir.

Bu yolla hukuk devletinin yeniden kurulacağı ilan edilmelidir.

*******

            Temel gıda maddelerinde üretici ve tüketici arasındaki dengenin oluşması, üretici maliyetinin düşürülmesinin yollarının açıklanması, açlık korkusu içindeki yurttaşı rahatlatacaktır…

Yani ciddi tarım ve toprak reformu gerekmektedir…

            Planlı üretim, bölgesel mahsul çeşitlendirilmesi, tohum ıslahı, yerli gübre üretimi, doğa ve insanı kollayan tarımsal ilaç ve doğru su kullanımı, mazot fiyatlarının gemilerin düzeyine çekilmesi, köy tüzel kişilerinin yeniden ihya edilmesi, köyde yaşamı kolaylaştıracaktır.

Böyle bir uygulamanın başarısı, tarımsal üretime devlet teşvikinin verilmesiyle mümkündür!

Devlet köylerde, öğretmenle birlikte ziraat mühendisi ve veteriner bulundurmayı sağlamalıdır!

*************

            Elektrik, doğalgaz, akaryakıtın devlet kurumlarınca dağıtılacağı, sözünde durmayan ve yurttaşı soyan özelleştirme anlayışının terk edileceği öncelenmelidir!

           Böylece liyakatli kadroların elinde olan devlet aygıtı, planlı kalkınmaya geçerek ekonomik güveni de oluşturacak, üretim artacak, emek değer kazanacak, enflasyon düşecek, hayat pahalılığı bitecek, refah ve mutluluk tekrar kazanılacaktır!

           Kısaca neo liberal ekonomik modelin bırakıldığı, kamu mallarının yurttaş adına kullanıldığı ve kaynakların adil bir şekilde paylaşıldığı bir dönemin yaşanacağı halka vaat edilmelidir!

***********

             Bu ilkelere öncelik vermemin nedeni, geçtiğimiz hafta tam da Atatürk’ün 99 yıl önce “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan ediyoruz” dediği günde, Erdoğan’ın, “Türkiye Yüzyılı” adı altında devletin tüm imkânlarını seferber ederek, muhtemelen vergilerimizi de harcayarak yaptığı bir lansmanı (yeni bir malın takdimi) sunmasıdır!

            Yani AKP’nin, Cumhuriyetin 2. Yüzyılını bir mal gibi basit bir şekilde pazarlamaya kalkışmasına olan kızgınlığımdır!

             Dahası, bağımsızlığımızın yeşerdiği, halkın egemenliğinin kurulduğu, kulluktan yurttaşlığa geçtiğimiz ve laik demokratik sosyal hukuk devletine kavuştuğumuz en büyük ulusal gün olan “Cumhuriyet Bayramı’nın da” bir başka lansmanla geçiştirilmeye çalışmasıdır…

************

           Cumhurbaşkanı olan AKP’li Abdullah Gül, “Cumhuriyet Bayramlarını” hastalık bahanesiyle dönemi boyunca kutlamamıştı!

Çağdaş, laik, demokratik cumhuriyete karşı olan AKP, bu geleneği bozmuyor!

            99. yılın anlamı bilinmesine rağmen AKP, milletin coşku ve heyecanını kendi çıkarına yönlendirmeye çalışarak, ulusal bayramımızı seçim propagandasına dönüştürüyor!

***

            Ertesi gün, yani 29 Ekim günü AKP’liler, Türkiye’nin otomobili olacak diye TOGG’un banttan inip Erdoğan tarafından ilk sürülüşünü ülkeye takdim ettiler!

            Yani “Bayram sevinci” yerini “otomobil(!) ve sürücüsüne bıraktı! Aydınlık devrimlere, ülkemizin temel ilke ve değerlerine karşı olanlar, Cumhuriyet’in 99. yılında da önemini yok sayan farklı bir davranışı sinsice gerçekleştirmeye çalıştılar!

***********

            Din tacirliği yapan emperyalist ağababalarının, “Ilımlı İslam’ı oluşturun” talimatlarına en uygun davranışın, Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılamak olduğunu çok iyi biliyorlar!

************

Evet, otomobil üretmek sanayileşme adına çok önemlidir ancak, A’dan Z’ye kadar siz üretirseniz!

Ürettiğiniz araç ekonominize artı bir gelir getirirse!

Ortalama her yurttaşınızın alım gücüne uyarsa!

           Teknolojik gelişkinliğiyle ve kalitesiyle pazarda yer bulabilirse otomotiv sektöründe önemli adım atılmış olur!

           Yoksa ülkemizde, montaj yapılan “Onlarca marka araç”, farklı ülkelerin otomotiv endüstrisinde kullanılan binlerce araç parçası üretimi yapılmakta!

Yani otomotiv sektörü AKP’den önce de vardı! Yarın da olacak!

************

               9 Eylül İzmir’in kurtuluş Bayramı vesilesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, ülkemizin en önemli tarihi belgesi olan Atatürk’ün nutkundan bir bölüm okuduğu için AKP’lilerin “Ecdada haksız saldırı yaptığı suçlaması nedeniyle” savcılıkça soruşturma açılmıştı!

            “Cumhuriyet Bayramı’nı” kendine oy devşirmek için pervasızca kullanan AKP’ye yargı şimdi ne yapacak? AKP’ye mi Cumhuriyet’e mi sahip çıkacak? Göreceğiz!

*************

              “Türkiye Yüzyılı” konuşmasında Erdoğan; “demokrasinin varlığını, özgürlüklerin genişlediği, kültürün geliştiğini söyledi. Barış içinde yaşayan Türkiye’den bahsetti.

Sonrasında Millet İttifakı’na esti köpürdü…

“Milletin itibarını düzelttiğini, dış dünyada önemli rol oynadığımızı” belirtti!

Ama akabinde Rusya “Tahıl Koridorundan" çekildiğini açıkladı!

Yani; konuşma baştan sona soyut, asılsız, zaman zaman narsist tonda geçti…

Beni kuşkuya düşüren görsel ise “makas metaforu” oldu!

Acaba neyi kesiyorlardı! Reklam arasını mı?

2023 neyin başlangıcı olacak?

Yıllardır AKP 2023 vizyonundan bahsediyor! Sahi bu vizyon nedir?

Taşıdıkları misyonlarını çok iyi biliyoruz da!

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.