ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Amedsporlu Deniz Naki’ye 12 maç ceza

 

04 Şubat 2016 11:46
Amedsporlu Deniz Naki’ye 12 maç ceza

 

 

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedsporlu Deniz Naki’ye ideolojik propaganda yapmak ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye, 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

 

TFF ayrıca Naki’ye 19 bin 500 TL para cezası verdi.

 

PGDK’nın bugün yaptığı toplantıda verilen karar şöyle:

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübü sporcusu Deniz Naki’nin, 31.01.2016 tarihinde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle takdiren 12 resmi müsabakadan men ve 19.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına…”

Deniz Naki, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Bursaspor-Amedspor müsabakası sonrası sosyal medyadan hesabından paylaştığı beyanları suretiyle, “sportmenliğe aykırı açıklamaları” ile “ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı” gerekçeleriyle tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderilmişti.

 

Naki ne yazmıştı?

 

Naki maç sonrası şu mesajı yazmıştı:

 

“Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük).”

 

Ne olmuştu?

 

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yle eşleşen Amedspor’a kura çekiminden birkaç saat sonra kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verilmişti.

Cezaya gerekçe olarak da Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’le İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin” sloganları atması gösterildi.

Aynı günün akşamında da kulüp binasına baskın düzenleyen polis bilgisayarlara el koymuştu.

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, konuyla ilgili, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği de Amedspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamalar nedeniyle Deniz Naki’yi Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.

Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu ise, Ziraat Türkiye Kupası’nda Amedspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın Diyarbakır’da ve seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.