ALTIN
 2.430,39
DOLAR
 32,3184
STERLİN
40,4564
EURO
 34,6003

Ve.. Isid Kürdistan’da yenilgiyi kabul etti

 

12 Şubat 2016 23:53
Ve.. Isid Kürdistan’da yenilgiyi kabul etti

 

 

 IŞİD’in üst düzey kadrolarının Kürdistan, Irak ve Suriye’de verdiği ağır kayıplar nedeniyle geri çekilmeyi tartıştıkları ileri sürüldü.

IŞİD Halife Divanı Emiri’ Ebu Kuteybe El-Adnani tarafından savaşçılarına hitaben yayınlanan bir bildiride; Güney ve Batı Kürdistan ile Suriye ve Irak topraklarının artık cihat yapmalarına olanak tanımadığı ve buraların çok sayıda kayıp vermeye değecek yerler olmadığı belirtildi..

BasNews‘te yayınlanan habere göre,, El-Adnani savaşçılarına bu bölgelerden çekilme, cihat için daha elverişli koşullar sunan Libya’nın Sirte kentine gitmelerini isteyerek; Libya’daki teröristlere hitaben “Kardeşlerimiz bizim için orada hazırlık yapmışlardır’’ ifadelerini kullanmış.

Ebu Kuteybe El-Adnani bildirisinin devamında, örgüte yardım eden bazı kesimlerin, IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyon sonrası desteklerini azalttıkları değerlendirmesinde bulunuyor.

IŞİD’in en büyük desteğini aralarında Suudi Arabistan ile Katar’ın bulunduğu körfez ülkelerinden sağladığı, bilhassa lojistik, üye katılımı, petrol ticareti ve silah kaçakçılığı olarak Türkiye sınırını etkin olarak kullandığı biliniyor.

IŞİD’in yabancı savaşçılarının çoğunun Kuzey Afrika’nın Libya, Tunus, Cezayir ve Fas gibi ülkelerinden geldiği belirtiliyor.

Libya’nın kuzeyinde yer alan Sirte, NATO ateşinin konvoyunu durdurmasının ardından yerel milisler tarafından öldürülen Muammer Kaddafi’nin doğduğu kent.

Libya’daki birçok grup, Muammer Kaddafi’nin öldürülmesi ardından Sirte’de IŞİD Lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye bağlılıklarını belirtmişlerdi. Petrol bakımından zengin olan Sirte, IŞİD’in önemli merkezlerinden biri kabul ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.