ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya PSAKD, Gazi Cemevi’ne Yönelik Saldırıları kınadı

 

22 Şubat 2016 18:20
Malatya PSAKD, Gazi Cemevi’ne Yönelik Saldırıları kınadı

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya şubesi, bugün Emeksiz üst kavşağında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Gazi Cemevi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı. Erzican Hacı Bektaş Kültür Vakfı’na ait cemevine gerçekleştirilen cem törenine Başbakan AHmet Davutoğlu ve beraberindekilerin katılmasını eleştirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi üyeleri ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri Emeksiz üst kavşağında saat 14:30’da bir araya geldiler. Dernek adına basın açıklamasını okuyan başkan Songün Tunçdemir Kürt illerinin yaşanan çatışmaların ardından harabeye döndüğünü söyledi.Türkiye’de fiili başkanlık sistemiyle diktatörlüğün inşa edildiğini belirten Tunçdemir açıklamalarna şöyle devam etti;

“Alevi evlerinin işaretlenmesi, örgüt yöneticilerinin tehdit edilmesiyle başlayan süreç, Adana’daki cemevine dinci selefi bir gurubun cem erkânı yürütüldüğü sırada Erkan yürüten canları tehdit etmesi kabul edilemez. Saldırıların bir diğer ayağı yargı üzerinden yapılmaktadır. 2015 yılında Erzincan Pir Sultan Abdal şubesi yöneticileri Gezi eylemlerine katıldıkları için evleri basılmış, dernek faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanmışlardı.

Erzincan Pir Sultan Abdal şubesi yöneticileri için hazırlanan iddianamede gezi eylemlerine katılmak, savaşa karşı barış mücadelesi vermek ve Eşit Yurttaşlık hakkını savunmak gibi gerekçelerle onlarca yıla varan cezalar verilmiştir. Tek suçu Aleviler üzerindeki Asimilasyon ve İnançsal kırım politikalarına karşı, Eşit Yurttaşlık mücadelesi vermek olan Erzincan Pir Sultan Abdal şubesi üye ve yöneticilerine verilen bu cezaları, haksız bulduğumuzu belirtiyoruz.

Son olarak da 14 şubat’tan beri Gazi Cemevimize yapılan silahlı, gaz bombalı polis ablukası, Alevilere yönelik saldırıların geldiği noktayı göstermektedir. Tam bir haftadır, Gazi Cemevimize yönelik biber gazı, tomalar, tazyikli su ve sadece plastik mermi değil, gerçek mermilerle saldırıyorlar.

Bir çok canımızın yaralandığı saldırılar hala devam etmektedir. Bir yandan cemevimize statü safsatası ile kendine biat edecek Alevisini yaratmak isteyen devlet, şimdi de “devletin Alevisi olmayacağız” diyen cemevlerimize saldırarak diktasını perçinlemek istemektedir.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindekilerin Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı’nda yürütülen ceme katılarak pir makamına oturtulmasını da eleştiren Songül Tunçdemir basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir yandan Alevilerte yönelik saldırılar devam ederken diğer yandan Erzincan HBVAKF’na bağlı Cemevinde Davutoğlu’nun yaptığı ziyaret sürecinde Cem erkanına dahil edilmesi ve pir makamına oturtulması, Kutsal on iki hizmetten biri olan semahımızı Pirsiz ve Nursuzlara niyaz ettirilmesi yolumuz, ikrarımız gereği kabul edilemez.

 Ülkede bu kadar katliamın müsebbibi olanlarla toplumumuzu zülme mi ortak etmek istiyorlar. Yoksa iki maaş koparacaklar diye toplumumuzu düşkünlüğe mi sürükleyecekler. Alevi toplumunu bu kadar çaresiz mi görüyorlar ki kendi düşkünlüklerine biz Alevileri de ortak ediyorlar..Kadim tarihimizde katliamları, inkar ve asimilasyonları Ebu Suud’u öven yaklaşımları hak görmüş bir akıl, bugün bizleri kendi yaptıkları katliamları meşrulaştıran bir zeminde yanına çekmek ve katliamlarını meşru kılarak, şirin demokrat olarak görünmek istiyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.