ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

“GÖZALTI HUKUKSUZDUR”

 

15 Aralık 2016 17:43
“GÖZALTI HUKUKSUZDUR”

 

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya şubesinden, ABF genel sekreteri Zeynel Oda baş’ın gözaltına alınmasına yönelik tepki geldi.

PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, yapılan gözaltının hukuksuz olduğunu ifade ederek Malatya PSAKD  şube başkanlığında yaptığı şu açıklamalara yer verdi: “13 Aralık Salı günü sabaha karşı 4:30 civarında evi özel harekat polislerince basılan, Alevi Bektaşi-i Federasyonu (ABF) Genel örgütlenme sekreterimiz ve AKD Sultan gazi Pir sultan Abdal Cem evi başkanımız Zeynal ODABAŞ, her türlü hukuk kuralları çiğnenerek gözaltına alınmıştır. Gözaltı sırasında ailesi korkutulmuş ve kendilerine bilgi verilmemiştir.

Zeynal ODABAŞ, hayatını Alevi Hak Mücadelesine adamış bir canımızdır. Yolu Hak Muhammed Ali, Şiarı Şah Hüseyin gibi zalime boyun eğmeden yaşamaktır. Bu nedenledir ki Zeynal ODABAŞ’ın verdiği Alevi Hak mücadelesi hiçbir merci tarafından tutsak edilemez ve yargılanamaz.

Türkiye ve dünya kamuoyu şunu bilmelidir ki; Aleviler ülkenin içinden geçen bu şiddet ve korku ortamının asla tarafı değil mağdurudur. Aleviler; yolu erkânı gereği her zaman barış ve özgürlükten yana tavır almış ve bu uğurda mücadele etmiştir.

Biz Alevileri Zeynal ODABAŞ nezdinde bu şiddet ve kaos ortamının bir parçası olarak gösteremezsiniz.

Hükümete açık uyarımızdır; Bu Alevi toplumuna ve Alevi Kurumlarına yapılmış bir saldırıdır. Başından beri Alevileri yok sayan, iftiralar atan, tehdit eden bu zihniyeti iyi tanıyoruz ve asla bunun karşısında ne sineceğiz, ne de Hak mücadelemiz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.