ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

      Hakk için, adalet için yola çıkan İmam Hüseyin ve yaverleri, saltanat sevdalısı Maviye oğlu Yezid’ e insanlık onurunu çiğnetmedikleri ve biat etmedikleri için 10 Muharrem 680 günü, Kerbela sahrasında şehit edilmişlerdir. Kerbela katliamı unutulmadı ve unutulmayacaktır.

Dolayısıyla On İki İmam, Matem Ayı;

      Kerbela katliamından yola çıkarak, insanların diri diri yanmasından zevk alınmayacağına, çocukların canice katledilmediklerine, çocukların okumaktan mahrum bırakılmayacağına, kanların akıtılmayacağına, insanlığın mayası olan sevgi ve hoşgörünün üstün gelmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

       Allah ile kul arasına girilmediğine, Din sömürüsünün, ırkçılığın, faşizm’in, zulmün, açlığın, adaletsizliğin, mazlum hakkına el uzatılmayacağına vesile olmasını temenni ediyoruz.

        Cenabı-ı Hakk’ın adaletinden ayrılmayan, temelinde insan sevgisi bulunan, her dine, mezhebe, inanca saygı duyan ve hoşgörüyle bakan, dil, din, ırk, renk farkı gözetmeyen, eline, beline, diline sahip olma ruhunun yaşatılmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

      Pir Hünkâr’ın insanlık âlemine hitaben, “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” ilkesinin yaşatılmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

        Barış ve kardeşliğin pekişeceğine, sevginin birleştireceğine, yeni umutların yeşereceğine, kanların akmamasına, çocukların ölmemesine, merhametin ve hoşgörünün üstün gelmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

         Hakk Muhammed Ali aşkına mateminiz, niyetiniz, orucunuz ve Aşureniz kabul olsun. Dilde dileğiniz, gönülde muradınız kabul olmasını Canab-ı Hakk’tan temenni ediyoruz.

          Cenab-ı Hakk bize, bir diğer On İki İmam matemini yaşamayı nasip eylesin.

Allah Allah, Hakk eyvallah.. Gerçeğe Huu, mümine ya Ali..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.