ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MALATYA SPOR ORTAK PAYDAMIZ

 

 

“ MALATYASPOR VE GELİNEN SÜREÇ

 

         Kulüp iyi giderken de kötü giderken de eleştiri, hakaret ve hatta iftira kabilinden geceli gündüzlü çalışan güruhun, bu kötü süreçte fırsat bu fırsat deyip işi daha da ileri bir aşamaya taşıyarak şehrin dinamikleriyle oynamak gibi tehlikeli bir işe soyunmalarını görmek eminim samimi duygulara sahip her Malatyalıyı derinden üzüyordur.

         Herkesin herkese kulp taktığı, herkesin herkesi bir yerlere angaje etme gayretine giriştiği bu süreçte herhalde en karlı çıkanlar kulüp ya da yönetim üzerinde şahsi hesapları olanlardır!

Baksanıza konuşanlara…

      Birisi kulübün divan kurulu başkan vekili. Ki daha birkaç ay önce kulübe aday çıkmaması için kulüp tüzüğüne ‘Anayasa’ muamelesi gördürdüğü için tepki toplayan, ama gel gör ki şu günlerde sürpriz(!) bir şekilde ortaya çıkıp, ‘Ben bu yönetimin mali tablosunu onaylamam’ diyecek kadar keskin bir dönüş yapan kişi…

       Birisi, içi boşaltılmakla kalmayıp, prezervatif faturalarının gider olarak gösterildiği, düştüğü yerde öylece kaderine terk edilip, bir de kafasının üzerinde tepin ilen, hatta defnedildiği Yeşil tepe’deki mezarında bile rahat bırakılmamak suretiyle altın kaplama dişleri dahi sökülen Malatya spor’un eski bir yöneticisi!

      Diğerleri ise kendilerine gazeteci, yorumcu, futbol adamı süsü vermiş, tek gayeleri insanların kendilerini dikkate alması olan şahıslar.

İşte gelinen süreçte memleketin futbolunu bu kişilerin bakış açılarıyla yorumlamaya çalışıyor koskoca Malatya şehri.

Burada MHP Malatya Milletvekili Sayın Mehmet Fendoğlu’na ayrı bir parantez açmamız gerekiyor sanırım. Çünkü Malatya’nın önemli bir kesiminin oyunu almış bir siyaset adamının kısır bir çekişmenin içerisine sokulmasını doğru bulmuyorum. Nihayetinde bu kişi bir milletvekili ve şehrin her şeyiyle ilgili düşünce ve yorumu olabilir. Fakat Malatya spor konusunda bu kadar ağır eleştiriye varacak derecede yapacağı bir konuşmayı bir televizyon kanalına bağlanmak suretiyle yapması ( Ki bence bağlanmadı yayına davet edildi) sanki biraz kendisini çizdiği ‘doğru siyasi figür’ çizgilerinin dışına taşırdı.

Evet, bir gerçek var ki Yeni Malatya spor puan tablosunda hiçte iç açıcı olmayan bir noktada.

Muhakkak ki yapılan yanlışlar var ki bu süreç yaşanıyor.

Nasıl alınan 2 şampiyonlukta, nasıl Avrupa Ligi’ne gidilmesinde, nasıl lig beşinciliğinde başkanından yönetimine, futbolcusundan kulüp çalışanına herkesin payı varsa, mevcut tablodan da herkesin payının olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Yalnız, şehrin futbolunun dününü ve bugününü yakından izlemiş bir gazeteci kardeşiniz olarak şu hususu belirtmeme müsaade buyurun lütfen…

Şüphesiz şuan ki Yeni Malatyaspor’un en büyük mimarı önceki Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dır. Sayın Çakır büyük bir sabırla amatör liglerden aldığı Yeni Malatyaspor’u yaptığı başarılı hamlelerle buralara taşıdı. Evet Süper Lig’e geliş sürecinde o da fazlasıyla eleştirilerimizden nasibini aldı, fakat bir gün olsun bezmedi ve doğru zamanda doğru kararlarla Malatya futboluna can verdi.

O dönemlere bakıyorum da kimin kapısına gidilse mevzuyu anlayanın ‘Allah versin’ yaklaşımı sergilediği, yanına bile yaklaşılmaya tenezzül edilmeyen bir futbol gerçeği vardı şehirde.

Ve o burun kıvrılan kulübü İstanbul’da ikamet eden adı sanı duyulmamış Adil Gevrek isimli bir iş adamına teslim etti Sayın Çakır.

İşte o burun kıvrılan ve parasal anlamda hiçbir varlığı bulunmayan kulübü 2.ligden alan Adil Gevrek, kısa sürede Süper Lig’e taşıdı. Taşımakla da kalmayıp Avrupa Kupaları gibi bize rüya gibi görünen bir arenada boy göstermesini sağladı.

Ezcümle, niye hatırlattım bunları…

Kulübün bugünkü durumuna üzülen bazılarının asıl niyetlerinin salt Yeni Malatyaspor olup olmadığı konusunda çok ciddi şüphelerim var.

Ha yok asıl mevzu Yeni Malatyaspor ise, kulüp bu durumdayken yangına benzin taşımak yerine bütün hesap kitabın bir kenara bırakılarak, şu sürecin atlatılmasına katkı sunmanın daha olumlu sonuçlarının olacağını, varsa ortada bir yanlışın bunun kulübün kongrelerinde görülmesi gerektiğini sanırım hatırlatmakta fayda var.”

Mehmet TÜREL

**************************

 

 

Sevgili kardeşim Mehmet Türel yıllarını Malatya da sporun gelişmesi büyümesi için programlar yaparak katkı sundun halen de sunmaya çalışıyorsun. Yazı gerçekten bazı doğruları anlatmış. Kalemine sağlık.

Ben de yazıyı paylaşırken Malatya spor medyasının bazılarına bir kaç kelime yazmak ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar Malatya spor bizim ortak paydamız. Bizler gazeteci olarak hep özelde Malatya nın genel de Türkiye nin çıkarlarını menfaatlerini ölümüne korumak kollamak gibi asli bir görevimiz var. Bazıları yok gazeteci tarafsız olur falan filan der desin. Ancak ben Malatya m için Türkiye'm için sonuna kadar tarafım taraf olmaya da devam edeceğim.

Malatya spor da Malatya nın ortak paydası olduğuna göre hepimiz Malatya sporun daha iyi daha kuvvetli olması için mücadele vermeliyiz. 5 Yılda bu takım 2. ligden buraya kadar geldi. Son 4 - 5 haftada kötüye gidiyor olur olabilir biz gazeteciler olarak bu kötü gidişatın üzerine benzinle gitmemeliyiz burayı karıştırarak medyada yetkili yorumcu olarak burada rant elde etmeye çalışmamalıyız. Rant elde edemeyince " düğmeye basarız " diye şerefsiz bir karaktere bürün memeliyiz. Tam aksine birlik beraberlik içerisinde kötü gidişatı durdurmak için bütün alternatifleri bir araya getirerek iyi ye gidilmesi için düğmeye basmalıyız.

Bir kez daha söylüyorum bütün basın mensubu arkadaşlarımız şunu iyi bilmeli ki bu ortak paydamızın zarar görmesi Allah korusun küme düşmesi demek hepimizin küme düşmesi demektir. İşte o zaman o karakterden yoksun aşağılık düğmeye basmakla tehditler savuran ancak basın toplantısına bile gelmekten korkan ürken tavşan kılıklı şahsiyet sizler nereye basacaklar basacak düğme görebilecekler mi gerçekten merak ediyorum.

Herkes sakin olsun Hikmet Karaman hoca ile diliyorum bu kaosu atlatacağız bu şehir süper lige layık ve hak eden bir şehir.

itin ürmesi ile kervan durmaz durmayacak.

Yolun açık olsun Malatya

Yolun açık olsun Yeni Malatya spor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.