ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

         Arguvan'da arıcılık yapıp ve hiçbir resmi kurum veya özel sektörden destek görmeden, kendi imkânlarıyla bal üretimi yapan Arguvanlı arıcıları kutlamak gerekir.

       Bu arıcılar arasında bulunan ve yakinen tanıdığım Barış Gönül, Erol Çiftçi, Muharrem Bayram, Erol Türker ve tanımadığım diğer arıcıların bu yıl ürettikleri balların verimli bol ve kazançlı olmasını temenni ediyorum.

       Özellikle Barış Gönül'ün bu yıl ürettikleri balların ve erken süzme balın Meşe Balından ürettiğini sosyal medyadan öğrendim.

Meşe Balının mucizesi ve yararları hakkında bilgilere ulaştım. Bunları paylaşmak istedim.

 

MEŞE BALI NEDİR?

 

       Yapılan araştırmalara göre meşe balı diğer ballara oranla daha fazla antioksidan karaktere sahip ve fenolik bileşenler yönünden diğer ballara oranla beş kat daha fazla olduğu söylenmektedir.

Meşe balı mucizesi

      Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, meşe balının fenolik bileşenleri yönünden zengin olduğunu belirterek, "5 kat daha fazla antioksidan karaktere sahiptir.

         Bu da demek oluyor ki meşe balının vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici etkisi yüksektir" dedi. "Yaptığımız araştırmada bu balın çok kıymetli olduğunu tespit ettik. Meşe balı, fenolik bileşenleri yönünden zengin olup, 5 kat daha fazla antioksidan karaktere sahiptir. Bu da demek oluyor ki meşe balının vücudun savunma sistemini kuvvetlendirici etkisi yüksektir" diye konuştu.

 

MEŞE BALININ FAYDALARI

 

       Meşe balı yapılan araştırmalara göre diğer ballara oranla daha fazla antioksidan karaktere sahip ve fenolik bileşenler yönünden diğer ballara oranla beş kat daha fazla. Bu bileşenlerin başında gelen kafeik asit fenetil ester, gallik asit, ve ellagik asit birçok hastalık ve kanser türüne karşı savaşıyor. Bu balın koyu renkli oluşu da açık renkli ballara oranla daha fazla antioksidan barındırdığının bir kanıtıdır.

Haydi, bakalım bal tadında bir yaşam sizlerin olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.