ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

 

             Büyük umutlarla allanarak pullanarak kamu oyunun önüne çıkarılan ve Malatya’nın şehri emini seçilen Selahattin Gürkan iki yıldan fazla geçen zaman da Malatya halkını her gün daha da hüsrana uğratmaya en büyük hızla devam ediyor.

             Geçen süreç içerisinde gerçekten Malatya iline 800 bin nüfusa ne gibi yaşam kolaylaştıracak bir eser yapmıştır Allah aşkına birileri bana söylesin ya da anlatsın ki bende inanayım belki benim gözümde kulağımda arıza vardır (artık ihtiyarladık ya) duymamış görmemiş olurum olabilirim.

                Büyük şehir Belediyelerinin görevi sadece su, kanalizasyon, yol, ulaşım vs vs sorunlarını çözmek değildir. Bunlar bütün belediyelerin rutin yapması gereken hizmetlerdir.

             Büyükşehir belediyelerinin görevleri içerisinde orada yaşayan halkın yaşamını kolaylaştırmak kaliteli bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır.

              Bunun için öncelikle çevre ve doğaya sahip çıkarak yer altı yer üstü zenginlikleri kendi halkının lehine olacak çalışmalar yapmak hele hele de iktidarın belediye başkanı ise o şehri yerleşim yerini iktidarın bütün nimetlerinde faydalandırmak için yoğun çabalar sarf etmek asli görevleri içerisindedir.

            Büyükşehir belediye başkanı o şehrin şehremini yani emin olan inanılan inanıldığı için seçilen kişidir.

              Ülke genelinde iktidarlar ülkenin nasıl bütün sorunları ile ilgilenmek en iyi hizmetleri yapmak gibi bir sorumluluğu var ise belediye başkanlarının da aynı şekilde seçildiği görev sınırları içerisinde sorumlulukları vardır ve bundan seçim süresince sorumludurlar.

              Büyük şehir belediye başkanlığı asıl olarak bütün şehir yönetimine dönüşmüş ve köyle mahalle hatta beldeler bile köy yapılmış bütün şehir yöntemi ile büyük şehirlere mahalle olarak bağlanmışlardır.

               Köylerin bütün malları meraları büyükşehir’e geçerken sularını bile para ile içme durumu oluşmuş her türlü gelir büyük şehre giderken hizmetlerin en asgarisini almaktadır.

           Büyükşehirlerin çalışma şekli biçimi çağdaş olmalı ve şehirler gerek imar konusunda gerekse sosyal yaşamlarının şekli biçimi çağdaş özelliklere sahip olmalıdır.

Başta deprem ve her türlü felakete karşı tedbirli ve hazırlıklı olmalıdır.

              Ne yazık ki bizim ilimiz Malatya da Allah esirgesin olası bir deprem ya da başka bir felakete karşı toplanma meydanımız yokken bizim belediye başkanımız alel acele yangından mal kaçırırcasına eğitimin bel direği olan tescilli binaları yerleri yurtları yıkarak sözüm ona şehir meydanı yapmak için hiçbir kanun yasa tanımadan ya da o kurum ve kuruluşların olurunu almadan onları beklemeden tek kişilik ihale yaparak sözüm ona şehir meydanı yapmaya çalışıyor.

              Öncelikle şunu belirteyim ki yaptığı ticaret lisesini ve ek binasını halk eğitim merkez binasını yıkarak yapmak istediği alan esas olarak tören alanı olacağını da belirtiyor.

              Ben şimdi buradan soruyorum Gürkan Bey mensubu olduğunuz parti iktidar olduktan sonraki yıllarda hangi milli bayramdaki törene katıldı. Her milli bayram da en üst kademedekiler her ne hikmetse hasta oldular hastaneye yattılar ya da seyahatlere çıktılar.

            İkincisi eğitim kurumlarını yok ederek alan meydan yapmakla hizmet yaptığınızı mı sanıyorsunuz.?

Ayıptır Günahtır Yazıklar olsun.

Gelelim tekrar senin aceleci icraatına..    

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir meydanı olarak düzenlenecek Atatürk Evi bölgesindeki tescilli binaların yıkımı konusunda, Belediye Meclisi’nin Haziran ayı 2. toplantısında alınan Meclisi Kararı’na rağmen, “Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun istenen görüşün bildirilmesini beklemeden”, Atatürk Evi Meydan Düzenlemesi işine ait ihaleyi gerçekleştirdiği öğrenildi.Hem iki işe tek ihale, hem de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin gelmeden yaptılar..

****

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı 2. toplantısında, konuyla ilgili kabul edilen gündem maddesinde,  “Yürürlükteki imar planında, Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Hüseyinbey Mahallesi 3364 ada 7 no.lu parsel “Kültürel Tesis Alanı” ve 3364 ada 8 no.lu parsel “Eğitim Alanı” olan, 3364 ada 7 no.lu parselde yer alan Atatürk Evi Müzesi çevresinde meydan düzenleme çalışması yapılması amacıyla söz konusu 3364 ada 7 ve 8 no.lu parsellerin bir kısmına, “Meydan” fonksiyonu verilmesini içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğinin Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü görüşüne sunulması” talebi yer almıştı.

****************

Yaklaşık maliyeti, 19 milyon 500 yüz 098 bin lira olan ihaleye katılan Semave Yapı- Tarık Aydın iş ortaklığı 16 milyon 598 bin 787 lira teklif verdi.

Bölgedeki ağaçlar kesilecek, 1200 metreküp beton dökülecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Evi Meydan düzenlemesine ait işin büyük bölümünü, zeminin bazalt bloklarla döşenmesi oluşturuyor. Proje kapsamında bölgedeki birçok yetişkin ağacın kesileceği de öğrenildi.

Malatya haber

****************

 

Selahattin Gürkan Bey bu ne acelecilik bu ne hızlılık keşke asıl yapmanız gereken hizmetlerde bu kadar hızlı olsaydınız olabilseydiniz.

Örneğin her geçen gün daha da keşme keş olan trafik konusunda,

Suiistimallerle dolu imar planlarının yapılanmasında

 Hava kirliliğinin giderilmesinde

Y. Malatya sporun üst kademelerde mücadele etmesinde ekonomik katkılar sunarak

 Deprem toplanma merkezlerinin oluşmasında

       Bir dönem Battalgazi belediye başkanı olduğunuz dönemde hazırladığınız yeşil kuşak projesinin hayata geçmesi konusunda

Malatya da sosyal alanların daha fazla çoğalmasında

şehir suyunun Aspest borularda arınmasında

 son günlerde Erkenek suyunun Adıyaman a gideceği haberleri var bu konuda daha hızlı davranarak bu suyun Malatya da kullanılmasında bu kadar hızlı davransaydın davranabilseydiniz bana göre az da olsa hizmet yapıyor diyebilirdik.

             Ne yazık ki bunların hepsi yerli yerinde duruyor sizce tek hedef eğitimi katlederek Malatya ekonomisine çok büyük teorik katkılar sunan insanların eğitildiği Ticaret lisesini yıkarak neyin intikamını alıyorsunuz ya da böyle bir intikam alma hevesindemisiniz bilmiyorum bilmediğim için de çok yadırgıyorum.

Ayıptır yazıktır günahtır

             Malatya ne yazık ki 1983 yılından bu yana hep aynı zihniyet ile yönetildi yönetiliyor. O nedenle karınca boyu bir yol alamadık

             Bu kafa ve bu zihniyet devam ederse bundan sonrada bırakın ileriye gitmeyi çağdaş bir şehir olmayı geriye gideceğiz.

Gerici bir toplum olarak hızla geriye dönük ilerleme ile Malatya’yı karartacak sonucu belli olmayan karanlık bir yolda yürütmeye devam edilecek gibi geliyor bana.

Ne yapayım Allah yardımcımız olsun….    

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.