ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

             Bir yılı daha geride bıraktık. Gidişi oldu öyle acılarla dolu her günü zulüm ve sıkıntılarla dolu fakir fukaranın aç açık kaldığı para babalarının devran sürdüğü gazetecilerin siyasilerin ceza evinde olduğu esir esaret içerisinde tutulduğu Mafya bozuntularının devleti idare etmeye kalktığı uyuşturucu baronlarının elini kolunu sallayarak gezdiği dolarların bir ay gibi kısa sürede 18.35 lere fırladığı ancak bir gece ansızın 11 lere düştüğü devlet yönetiminin devlet hazinesinde ki 128 milyar doların akıbetini bütün zorlamalara rağmen bir türlü açıklayamadığı seçilmiş belediye başkanlarının görevden alındığı İstanbul içinde halen uğraşıldığı ana muhalefet liderinin bazı kamu kuruluşlarda içeri alınmadığı Suriyeliler yetmezmiş gibi kevgir olan Van , Kars sınırımızda yüz binlerce Afganlının ülkemize dalış yapması velhasıl her türlü olumsuzluğun parasızlığın zam üstüne zamın yaşandığı 2021 gitti gelişi olmaz olmayacak çünkü her adımda yeni zam ve vergilerle üç beş yandaşları arkadaş akrabaları mafya babaları hariç halkın tümünü soydular soğana çevirdiler.

 Peki, o uğursuz acılarla dolu şereften yoksun 2021 yılı gitti de yerine ne geldi 2022.

2022 daha ilk günde öyle bir darbe indirdi ki sormayın gitsin.

            Aslında bu işi bu yıla yüklemek te haksızlık olur. Bu zam furyası AKP iktidarının uyanık hesapçılarından kaynaklandı. Aslında uğursuz acılarla dolu geçen yılda yapacakları ancak hesap kitaptan sonra 1 Ocak kendileri için daha uygun olurken ne yazık ki emekli ve memurlar kaşıkla alacaklar ama kepçe ile geri verecekler.

Neden nasıl derseniz.? 

           Ocak ayı senenin ilk ayı ve emekli ve memur zamları Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon hesaplanır ve sözüm ona, ona göre rakamlar ortaya çıkar ancak neticede iktidarın reisi onaylar ve yürürlüğe girer.

Asgari ücreti de sözüm ona TUİK denilen ancak istatistikleri bir birini tutmayan kurumun tutmayan bölümü alınarak hesaplandı. TÜIK yıllık enflasyonu %21 olarak hesaplamış öyle açıkladı. TÜİK hep yanlış ve sahta veriler vererek yukardan aldığı emirleri bir NAS diyerek dini referans aldı arkasında olmadı ÇİN modeli derken ülkenin çalışanları feleaket üstüne felakete sürüklediler sürüklemeye de devam ediyorlar.

           O arada 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe giren bütün zamlar yine bu iktidarın çok bilen hesapçıları tarafında hesaplar yapılarak bütün evraklara % 36,2 zam yaptılar ve iki gündür de yürürlüğe girdi.

          Peki, bu ne çelişki almaya gelince En en yüksekten hesap ortaya koyacaksın fakir fukara asgari ücret artışında da en alt kademeden hesap kitap yapacaksın… AYIPTIR….YAZIKTIR….GÜNAHTIR..

Bu hesabı kitabı yapan onaylayanların hepside namazında niyazında camilere girerken bile reisleri hariç bir an önce girip dini görevini yerine getirmek için kapıları zorladıkları oluyor hele de reisle aynı camiye giderlerse reise görünmek bir fotoğraf vermek için ne mücadeleler veriyorlar. 

Fakir fukaranın işçinin emekçinin emeklinin memurun tabir caizse iflahını kestiler çünkü adamların ümüğünü sıktılar. Sıkmaya da son yapılan zamlarla öldüresiye nefesini kesesiye devam ediyorlar.

Bu soygun zamları 2022 yılının ilk günü de aynı hız ve suratla devam etti.

Dediğim gibi yılın ilk gününde yapılan bu zamlar da acele edilmenin en büyük nedeni enflasyonu düşük göstermek ve bu günlerde açıklanması beklenen memurlara ve emeklilere verilecek zamın düşük enflasyon üzerinde hesaplanmasıdır. Yani ortada bir şark kurnazlığı var ve bu kurnazlık her zaman olduğu gibi yine fakir fukaranın emeklinin üstüne oynanıyor oynuyorlar.

Gelelim 2022 ve zamlara inanın elektirik doğalgaz dahil akaryakıtla birlikte iğneden ipliğe zamlar birinci günden başladı. Dün doların rengini bilmeyen ancak dolar düştü diye davul çalan oynayanlar sanırım bu zamlardan sonra çok hoplayacak zıplayacaklar ama iş işten geçti atı alan üsküdarı geçti siz elektiriğinizi doğal gazınızı ödeye bilirseniz ödeyin de görelim oynamak size sizleri oynatanlara helal olsun

Doları hayatlarında görmeden oynayan davul zurna çalanlarda dahil bir kurtarıcı çıkarda onlarıda bu halkıda bu zamlardan bu zulümlerde kurtarır ve diliyorum yıl sonuna kadar devam etmez.

Bu zamlarda zulümlerde kurtulmak tabii ki bu halkın elinde .

Ne yapılacak ?

demokrasiden insan haklarından barış ve özgürlüklerden yana olan 5 li çetelerden ve onların destekçilerinden hesap sormak için sandıkta birleşilmeli güçler birleştirilmeli ve sandıkta mutlaka hesap sorulmalı hak eden ülkeyi refaha çıkaracak emekten yana köylüden çiftçiden emekliden emekçilerden yana olan demokratik parlementer sistemi iktidara taşımalıyız. Bu sistem tutmadı tutmaz ve halkın desteği ile boşa çıkarılmalıdır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.