ALTIN
 4.297,56
DOLAR
 39,7257
STERLİN
53,5046
EURO
 45,8826
reklam

ABD NİN OLDUĞU YERDE GÜNÜ KAPATMIŞSANIZ ÖMURDEN KÂRDIR...

İran molla rejiminin artık dikiş tutma şansı yok.Görünen köy böyle diyor, üstelik Amerika ve İsrail’de işe el atmış durumda, bu ikilinin olduğu yerde günü kapatmışsanız ömürden kârdır!

Peki, o molla rejimini oraya kim getirdi?

Daha önce şahı nasıl getirdilerse, Mollaları da onlar getirdi. 

Yani Amerika; öyle aklı havada liberal gericiler gibi günlük düşünmezler; orta ve uzun vadeli düşünürler!

İran’ı gericilikle tanıştırıp boşa çıkarmaları gerekiyordu ve iyice içini boşaltıp şimdide rahatlıkla bitirecekler, mesele bu kadar basit!

Diğer örnekleri de öyleydi, önce büyütüp besler, sonra kıvama gelince kuzucuklarını yer!

Saddamı da o şekilde yediler, üstelik bahane oksun diye kirli işlere de bulaştırdılar; Kuveyt’in işgali ve Kürtlere kimyasal soykırım işin projesiydi!

Şah, İranı terk ederken dünyada kimse ona sığınacak yer vermedi. Adam kahrından eridikçe eridi ve anladı ki tek yeri toprağın altı, öylece gitti!

Bakın, geçmişte bize de bir tarife uyguladılar; Menderes’i darbecilerinin eliyle ipe gönderen onlardır. Adam çığırdan çıkınca yemek gerekiyordu, yediler ve ardında her on yılda bir bu ülkede sıralı darbeler yaparak, ülkenin bütün aydınlık yüzlerini söndürdüler, sonuç; şu an karşımızdaki manzara..!

Ders mi aldık?

Bu kadar darbeleri açık ve aleni yapan, Fetullah Gülen’e kol kanat geren bu Amerika’ya durmadan “ dostum” diyoruz, darbelerin ve son darbe girişiminin tescilli failine “ dost” derken, içeri de dünya suçsuz insan ya ekmeğinden edildi, ya da cezaevinde!

Son dönemlerde karşılıklı bir aşka dönüşen bu iltifat iklimi bir fırtına getirecek ama nasıl?

Nasılı yok; burası orta doğu, aklın uçup gittiği, gövdenin kendisini yaşıyor sandığı yerde sadece günü kapatmak kârdır, hiç bir sabahın garantisi yoktur!

Molaları gönderecekler, bakalım hangi kuzucukları gelecek?

Gelecek olan da biraz beslenip semirir, tava gelince akıbet bellidir!

Amerika ile dans ederken sakın ona sulanmaya kalkmayın, fırsatını bulursanız kollarından kaçıp kendi halayınıza dönün!

Yoksa?

Yoksası yok işte, başa geleni herkes bilir de yaşayan susar!

Konuşursa o başka bir tarifeye girer, aman kimseler duymasın!

Hasan ŞAHİN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.